fbpx
Select Page

Zingen is geluk

Het is wetenschappelijk bewezen dat samenzang stress verlaagt, angsten verlicht, endorfines verhoogt met als gevolg een gelukkig gevoel: zingen is geluk.

Dit jaar staat er een speciale zangweek op de planning in combinatie met Yoga en Creativiteit. 3 vliegen in 1 klap. Samen zingen verbindt, is leuk en de muzikale vibraties die door je heen gaan veranderen je fysieke en emotionele landschap. Zangvakantie geluk!!

Fysieke effecten van Zingen

Alle vormen van het zingen hebben positieve psychologische effecten. Door te zingen komt endorfine vrij, de feel good chemicaliën van de hersenen. Zingen voor publiek, a la karaoke, bouwt op een natuurlijke manier zelfvertrouwen op, wat een breed en langdurig effect heeft op het algemene welzijn. Maar van alle vormen van zingen is het wel samen zingen (koorzingen) dat het meest indrukwekkende effect op het leven van mensen lijkt te hebben: zingen is geluk.

Een studie onthulde dat de gemiddelde koorzanger zijn tevredenheid met het leven hoger beoordeelt dan niet zangers – zelfs wanneer de werkelijke problemen van die zangers substantieler waren dan die waarmee de groep van niet zangers mee te kampen had. [bron: MacLean]. Uit een andere studie bleek dat, nadat bewoners uit een verpleeghuis gedurende een maand hadden deelgenomen aan een zangprogramma, er significantie dalingen aangetoond zijn in zowel angst als depressieve niveaus. [bron: ISPS]. Een andere studie onder meer dan 600 koorzangers toont aan dat zingen een centrale rol speelt in hun psychische gezondheid [bron: ISPS]. Conclusie: zingen is geluk.

zangvakantie en yoga en creatieve vakantie frankrijk

 

Maar waarom? Kan je gewoon een deuntje riedelen om jezelf gelukkig te voelen?

Dat is mogelijk. Een aantal manieren waarop koorzang mensen gelukkig maakt zijn fysiek, en je bereikt het of je nu in een koor zingt of onder de douche – zolang je maar gebruik maakt van de juiste ademhalingstechnieken tijdens die douche solo. Zingen kan dezelfde effecten hebben als lichaamsbeweging, zoals het vrijkomen van endorfine, wat de zanger een totaal “opgeheven” gevoel kan geven en welke geassocieerd zijn met vermindering van stress. Het is ook een aerobic activiteit, wat betekent dat het meer zuurstof in het bloed genereert voor een betere circulatie, wat weer zorgt voor een goed humeur. En zang vereist diepe ademhaling, ook een manier om angst te reduceren. Diepe ademhaling is de sleutel tot meditatie en andere ontspanningstechnieken en je kunt niet goed zingen zonder.

Terwijl de positieve fysieke effecten vrij dramatisch zijn, is dit nog maar het begin. Zingen is geluk om vele andere redenen die een minder biologische basis hebben.

Zangvakantie met yoga en creativiteit

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

Bij de Yoga en creatieve vakantie Frankrijk kun je dit geluk ervaren. Je kunt meedoen met en zonder zangervaring. We maken van de samenzang een groot feest. Ook is er voor de wat meer ervaren zanger de mogelijkheid om solo partijen voor zijn/haar rekening te nemen of solo te zingen. Zingen is goedkoper dan therapie, gezonder dan drinken en zeker leuker dan werken: zingen is geluk!

Zingen is een van de weinige activiteiten in het leven waar een beter en prettiger gevoel krijgen vrijwel is gegarandeerd. Zelfs als je uitgeput en depressief de repetitie in loopt, aan het einde van de avond loop je de deur uit als een vlieger op endorfines en goede wil.

zangvakantie zingen yoga en creatieve vakantie

Tijdens de  Zangvakantie van Yoga en creatieve vakantie kun je naast zingen onbeperkt deelnemen aan Yoga en creatieve cursussen die gegeven worden voor 1 all-in prijs.

Een Yoga en creatieve vakantie kan je creativiteit een boost geven. We genieten allemaal van een welverdiende vakantie. Een tijdje niet werken, tijd doorbrengen met familie, vrienden of nieuw te ontmoeten vrienden op je zang-, yoga en creatieve vakantie en alleen dingen doen die je echt leuk vindt.

Of je nu gaat zingen, yogalessen volgt, zilveren sieraden maakt of een levensketting van edelstenen maakt, heerlijk gaat wandelen in de prachtige natuur……. een heerlijke yoga en creatieve vakantie geeft je nieuwe energie en biedt je de mogelijkheid om creatiever en gelukkiger terug te keren naar huis.

zangvakantie zingen yoga en creatieve vakantie

Ga met ons mee, geniet met ons mee

Yoga en Creatieve vakantie all-in concept 

Creëer verwondering, laat je onderdompelen in de heerlijke natuur, lekker verzorgd worden, de vrijheid, plezier en onbeperkt volgen van alle creatieve vakanties. Let goed op de wonderen om je heen en neem afstand van je werk, het thuisfront en de dagelijkse sleur. Ik garandeer je dat je creatiever en gelukkiger naar huis gaat.

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk

 

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

 

Yoga en Creatieve vakantie team

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk lekker buiten eten

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

yoga en creatieve vakantie frankrijk

 

Een kijkje in onze wereld

Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk
all-in concept in een Frans chateau

Art journalen√ €50 vroegboekkorting korting (zie het inschrijfformulier voor de voorwaarden)
 Onbeperkt volgen van alle cursussen
logeer 7 nachten in het chateau
 of kampeer in de prachtige chateautuin
 3 maaltijden per dag
 Onbeperkt koffie, thee , fruit en bronwater
 Gratis carpoolservice
Gratis wifi

Voor één all-in prijs
Een creatieve vakantie van vrijheid,

ontdekken, zelf kiezen, genieten, plezier en leren

Schilderen ∴ Yoga ∴ Boetseren ∴  Tai Chi ∴ Zingen ∴  Levensketting van edelstenen  ∴ Ocean drum maken ∴   Chi KungZilveren sieraden met art clay silver  ∴ Art journalen ∴  Art journalen Creatieve meditatie ontspanningsweek

zie agenda in rechter kolom (onderin op telefoon)

Boek nu voor 2 of meer personen een kamer en ontvang € 50 p.p. vroegboekkorting

Exclusieve aanbieding 2023
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x