fbpx
Select Page

Zingen en yoga een perfecte match

Zingen en yoga een perfecte match

Zingen en yoga is de perfecte combinatie. Het is een samensmelting van de fysieke vrijheid van yoga met vocale techniek en training.

Je hebt je unieke geluid, door je stem en lichaamsvorm, je eigen vibratie die je helpt verbinding te maken met de diepere delen van jezelf en met alles om je heen.

Hoge eisen, het vele moeten, veel stressfactoren in ons dagelijks leven hebben tot gevolg dat we soms de verbinding kwijtgeraakt en zijn vergeten hoe het voelt om verbonden te zijn met onszelf en met anderen om ons heen.

zingen en yoga de perfecte match yoga en creatieve vakantie

 

Samenspel van adem en houding

Als zanger kun je heel veel baat hebben bij yoga vanwege de manier waarop je je adem gebruikt tijdens de verschillende houdingen. Net zoals bij zingen concentreer je je bij het beoefenen van yoga op het uitlijnen van je lichaam en schenk je aandacht aan je ademhaling terwijl je van de ene houding naar de andere gaat.

Dit samenspel van adem en houding wordt beschouwd als de hoogste vorm van zuivering en zelfdiscipline.

zingen en yoga de perfecte match yoga en creatieve vakantie

Volgens de yoga filosofie staat de ademhaling in verbinding met de levensenergie. Pranayama is de kunst van effectieve adembeheersing, die hand in hand gaat met het beoefenen van yoga. Je kunt door je ademhaling meer energie krijgen en deze sturen. Zo zijn er verschillende oefeningen, sommigen geven je energie een boost, anderen werken kalmerend. Hierdoor kan je een bijdrage leveren aan zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning.

zingen en yoga de perfecte match yoga en creatieve vakantie

Yoga helpt met name bij het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn, vooral bij het ademen rond de nek-, kaak-, borst-, ribben-, buik- en buikspieren. Dit soort ademhalingsoefeningen zijn zeer gunstig voor zangers.

Als zanger weet je hoe belangrijk een goede ademhalingstechniek is. Als baby’s zijn we allemaal geboren met de kennis hoe we moeten ademen. Naarmate we ouder worden, verandert stress vaak de manier waarop we ademen.

Dit heeft de neiging om te leiden tot een slechte uitwisseling van zowel zuurstof als CO2 in de bloedbaan. Als je correct ademhaalt, wordt je lichaam voorzien van de juiste hoeveelheid zuurstof. Met de juiste hoeveelheid zuurstof ben je in staat om je hersenen en andere vitale organen aan te vullen met essentiële voedingsstoffen.

Door middel van yoga kun je je ademsteun vergroten, je stem bevrijden, levenslange vocale en spirituele gezondheid mogelijk maken, en nog veel meer.

Waarom een zangvakantie bij Yoga en creatieve vakantie?

yoga en creatieve vakantie Frankrijk

Combinatie van zang, yoga en creativiteit

Zingen, yoga en creativiteit zijn allen aktiviteiten die ons een manier bieden om de diepere verbinding met onszelf weer te voelen – een perfecte match!

Zowel zingen, yoga als creativiteit brengen vrede, vreugde en ontspanning. Yoga & Zingen  verhogen ons oxytocine-niveau (de lichaamseigen rust- en kalmtehormonen). Ze zorgen ervoor dat we ons weer gelukkig en gevuld met nieuwe energie voelen. Het beoefenen van creatieve activiteiten wordt zelfs vergeleken met meditatie vanwege de kalmerende effecten op de hersenen en lichaam. Er komt dopamine vrij, een natuurlijk antidrepressivum. Creativiteit vermindert angst, depressie en stress. En het kan je ook helpen bij het verwerken van trauma’s..

Perfect – op jouw manier!

Bij de Yoga en creatieve vakantie combineren wij al deze heerlijke gelukmakende activiteiten met elkaar zang, yoga en creatieve activiteiten. We  verblijven wij op een prachtige plek, Chateau Le Bocage, in het kleurrijke paradijs van de Haute Marne. In de ochtend en middag kun je yoga beoefenen.

Na het gezamenlijke ontbijt leren we zangtools, verkennen we alle mogelijkheden van de stem en zingen we samen meerstemmige liedjes. Onze focus zal liggen op plezier maken en genieten. Onszelf vieren om wie we zijn, met het lichaam en de stem die we hebben gekregen en in echt, puur contact te zijn met jezelf en de mensen om je heen. Als kers op de taart kun je na de lunch je creativiteit de vrije loop laten tijdens de creatieve cursussen en workshops.

Een Zangvakantie met yoga en creativiteit geeft je creativiteit een boost. We genieten allemaal van een welverdiende vakantie. Een tijdje niet werken, tijd doorbrengen met familie, vrienden of nieuw te ontmoeten vrienden op je zangvakantie met yoga en creativiteit en alleen dingen doen die je echt leuk vindt.

Vrijheid is blijheid. Voldoende tijd nemen voor jezelf en in vrijheid zijn!

Je eigen keuzes maken en creëren op de manier waarop jij wil. Bij de yoga en creatieve vakantie ondersteunen wij jouw persoonlijke creatieve ontwikkeling. Wij doen er alles aan om jou persoonlijk te begeleiden, vrijheid te laten ervaren, jezelf op je gemak te laten voelen. Tenslotte voel je je het meest comfortabel als je kunt doen waar je goed in bent en vrijheid ervaart.

zangvakantie, zingen, yoga en creatieve vakantie

Ervaar echte vrijheid

Vrijheid in zijn, vrijheid in zingen

Als zanger die yoga beoefent, kun je een vrijheid in je zang ervaren als gevolg van het openen van de ribbenkast, waardoor het middenrif kan worden losgelaten en het hoofd en de nek op één lijn kunnen worden gebracht, waardoor het strottenhoofd vrij in de nek kan worden opgehangen. Je kunt ook meer flexibiliteit en fysieke kracht in je hele lichaam ontwikkelen, een sterker immuunsysteem, verlichting van blessures veroorzaakt door verkeerde uitlijning en een nieuwe manier om met stress en faalangst om te gaan.

Op dezelfde manier waarop lichaamsbeweging de aanmaak van endorfine stimuleert, zorgt zingen ook voor het vrijgeven van de “feel good”-stof in de hersenen – wat resulteert in een gevoel van euforie, een verbeterde immuunrespons en een natuurlijke pijnverlichting. Zingen activeert ook het vrijkomen van oxytocine, wat helpt bij het verlichten van angst en het stimuleren van gevoelens van vertrouwen.

zingen en yoga de perfecte match yoga en creatieve vakantie

Het vermogen van yoga om zowel fysieke als mentale problemen te verhelpen, is reden genoeg om het te proberen. Maar er is meer. Zelfs in dit vroege stadium van onderzoek lijkt een regelmatige yogabeoefening te correleren met meer welzijn, waaronder betere slaap, beter lichaamsbewustzijn, gewichtsverlies en meer geluk. Door mindfulness te verbeteren, helpt het tegelijkertijd om compassie, dankbaarheid en ‘flow’-toestanden te stimuleren, die allemaal bijdragen aan meer geluk. Vroeg bewijs suggereert dat yoga zelfs veroudering op cellulair niveau kan vertragen, misschien door zijn stressverlagende effecten.

Ga met ons mee, geniet met ons mee

Zang-, yoga en Creatieve vakantie all-in concept

Creëer verwondering, laat je onderdompelen in de heerlijke natuur, lekker verzorgd worden, de vrijheid, plezier en onbeperkt volgen van alle creatieve vakanties. Let goed op de wonderen om je heen en neem afstand van je werk, het thuisfront en de dagelijkse sleur. Ik garandeer je dat je creatiever naar huis gaat.

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk

 

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage
 

Yoga en Creatieve vakantie team

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk lekker buiten eten

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

yoga en creatieve vakantie frankrijk

 

Een kijkje in onze wereld

Zang-, Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk
all-in concept in een Frans chateau


Onbeperkt volgen van alle cursussen
logeer 7 nachten in het chateau
 of kampeer in de prachtige chateautuin
 3 maaltijden per dag
 Onbeperkt koffie, thee , fruit en bronwater
 Gratis carpoolservice
Gratis wifi

Voor één all-in prijs
Een creatieve vakantie van vrijheid,

ontdekken, zelf kiezen, genieten, plezier en leren

Schilderen ∴ Yoga ∴ Boetseren ∴  Tai Chi ∴ Zingen ∴  Levensketting van edelstenen  ∴ Ocean drum maken ∴   Chi KungZilveren sieraden met art clay silver  ∴ Art journalen ∴  Creatieve meditatie ontspanningsweek  ∴ Pilates / yoga flow het perfecte plaatje met je smartphone

zie agenda in rechter kolom (onderin op telefoon)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x