fbpx
Select Page
Yoga is een duizenden jaar oude wetenschap ontstaan in India. Yoga kan je zien als het oudste systeem van persoonlijke ontwikkeling, het omvat zowel lichaam, geest en ziel.Het fysieke lichaam is een voertuig, met de geest als bestuurder en de ziel vertegenwoordigt de ware identiteit. Actie, emotie en intelligentie vormen de drie krachten om het lichaam te drijven. Om deze krachten volledig in te zetten is er balans nodig.De yoga is eigenlijk een unieke methode om de krachten van de actie, emotie en intelligentie in balans te houden, terwijl er rekening gehouden wordt met de relatie tussen lichaam en geest. De methode is gebaseerd op alle bewegingen die nodig zijn om fysiek gezond te blijven in combinatie met ademhalingstechnieken en meditatietechnieken.Het woord Yoga betekent “samen verenigen”, het brengt het lichaam en de geest samen in één harmonieuze ervaring. Het gaat erom dat er eenheid verkregen wordt in lichaam, geest en ziel. Dit kan bereikt worden door het uitvoeren van de oefeningen, een goede ademhaling en meditatie.

Het uitvoeren van de oefeningen richt zich op ons kliersysteem waardoor de efficiëntie van het functioneren van ons fysiek en zo onze totale gezondheid verbeterd wordt.

Onze adem is de bron van ons leven, door dit te beseffen, hiermee te leren werken en de controle hierover verhogen neemt de totale functionaliteit van lichaam en geest toe.

Het uitvoeren van de oefeningen en het bewust ademen zijn de voorbereiding op de meditatie. Het vrij maken van de geest van de alledaagse druk en spanningen is niet altijd even makkelijk. In de yoga nemen we de tijd hiervoor. Afstand nemen van het hier en nu door middel van het nauwgezet uitvoeren van de oefeningen, focus op de ademhaling en het zo langzaam maar zeker terugkeren naar jezelf, leggen de basis voor de meditatie een moment van rust en stilte voor jezelf.  De meditatie richt zich op het ontspannen van de geest.

Het samenspel in de Yoga van oefeningen, ademhaling en meditatie maken onze geest helder en zuiver en ons lichaam sterk.
Gun jezelf Yoga, en volg een yoga vakantie week tijdens de creatieve vakantie Frankrijk.

Yoga vakantie tijdens creatieve vakantie Frankrijk

De yoga vakantie tijdens de creatieve vakantie Frankrijk combineert dagelijks yogalessen in een prachtige, rustige omgeving met creatieve workshops. De yoga vakantie is ideaal voor alle niveaus van yoga qua vermogen en inzicht, met inbegrip van beginners.

In de ochtend starten we met een yoga ochtendritueel, na het ontbijt kun je kiezen uit verschillende kunstdisciplines als schilderen, boetseren, zilveren sieraden maken of werken met edelstenen. In de middag vinden weer yogalessen plaats. Alle disciplines kunnen onbeperkt gevolgd worden voor één all-in prijs.

Creatieve vakantie Frankrijk: alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.   ,  , , , , , ,

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x