fbpx
Select Page
yoga en creatief weekend start living your dreams

Start living your dreams weekend

 

10 en 11 februari 2024

Yoga flow / Pilates, mindfulness en creatief weekend

Een heerlijk weekend voor jezelf

We gaan
ons lichaam activeren en opladen
onze creatieve energie aanwakkeren en laten bruisen
Inspiratie opdoen, reflecteren en experimenteren
(her)ontdekken, nieuwe inzichten krijgen
genieten, plezier maken, verbinden,
volledig onszelf zijn
Ons hoofd leeg maken,
mindful opladen in de natuur

Yoga, mindfulness en creativiteit een droomcombinatie

Zowel yoga, mindfulness als creativiteit bevrijdt je ziel, opent je hart en geneest je leven. In dit weekend zet je (vervolg) stappen om je dromen werkelijkheid te laten worden. Een droom is alles wat je in je wereld wil creëren. Het kan groot zijn, zoals het nemen van ontslag en een nieuwe carrière starten. Het kan klein zijn, zoals elke week tijd vrij te maken om iets leuks te doen, iets waar jij gelukkig van wordt. Het kan iets interns zijn zoals leren kalmer en gelukkiger te worden. Of iets externs zoals leren beeldhouwen of je yoga poses vervolmaken. We zijn vrij om te dromen, te creëren en te fantaseren om te gaan waar we willen. Yoga, mindfulness en creativiteit een droomcombinatie van activiteiten die elkaar versterken.

Yoga en creatieve vakantie pilates en flow yoga
Hand lettering creatieve ontsnapping veluwe
Yoga en creatieve vakantie Frankrijk workshop beschermkristallen
Creatieve workshops Veluwe
Sushi workshop
creatieve workshops voor groepen

fitness training en mindfulness

Yogaflow / Pilates fusion

 

Marrigje van Roessel combineert dit weekend de geest verhelderende voordelen van yoga en de verstevigende kracht van Pilates. Yogaflow/Pilates fusion is een geweldige training om spieren en uithoudingsvermogen op te bouwen, te leveren focussen en ontspannen. Het yogagedeelte van de training biedt meer rek en ontspanning van de spieren. Het combineren van yogaflow en pilates is een natuurlijke match omdat zowel yoga als pilates vereisen dat we ons concentreren op ademhaling, precieze bewegingen, de juiste uitlijning en onze kernspieren terwijl we de oefeningen doorlopen.

De voordelen voor lichaam en geest van fusietrainingen zijn onder meer:

 • Beter evenwicht
 • Diepere ontspanning
 • Verbeterde flexibiliteit
 • Verbeterde focus
 • Verminderde stress
 • Sterkere armen, benen en bilspieren
 • Sterkere verbinding met je lichaam
 • Gestemde kernspieren

start living your dreams weekend yogaflow / pilates mindfulness en creatief weekend

Yogaflow / Pilates  fusion is geschikt voor alle fitnessniveaus
Yogaflow / Pilates fusion is een training die voor iedereen geschikt is en is een geweldige optie voor iemand voor het eerst Pilates e//of yoga beoefent. Het is belangrijk dat iedereen in zijn/haar eigen tempo werkt.

Net als de lessen bij studio Marrigje worden de yogaflow / pilates lessen aangepast aan het energieniveau en vaardigheden van de groep. Zo kun je denken aan het gebruik van  een yogablok, klein kussentje of dekentje om je nek te ondersteunen.  Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te stoppen wanneer dat nodig is.

Creatieve workshop / mindfulness workshop

Levensketting / beschermkristal van edelstenen

Je toekomstdromen vrolijk aaneen geregen

Een van de onderdelen van het yogaflow / pilates mindfulness en creatief weekend is het maken van  je eigen unieke levensketting, beschermkristal of talking stick, jouw persoonlijke energiecirkel,  met prachtige edelstenen als metafoor om te leven vanuit je hart o.l.v. Caren

Levensketting van edelstenen Caren Simon Creatieve vakantie Frankrijk

Ik nodig je van harte uit om tijdens het Yogaflow / pilates, mindfulness en creatief weekend met mij een prachtige reis te maken naar een gepassioneerd kloppend hart waarbij alle dromen en wensen weer tot de mogelijkheid behoren en de wonderen de wereld niet uit zijn. Ik begeleid je op deze reis en in het proces van het maken van je eigen unieke levensketting / beschermkristal van de prachtigste edelstenen en materialen als metafoor om te leven vanuit je hart.

Vrouwen Power week Levensketting van edelstenen

Daardoor wordt je je bewust van de manier waarop je jezelf en de mogelijkheden die je tot jouw beschikking hebt boycot om succesvol te zijn als het gaat om het realiseren van geluk, carrière, creativiteit, persoonlijke groei, liefde, etc…

Ontdek jouw ongekende mogelijkheden

Allereerst je gaat ontdekken welke ongekende mogelijkheden binnen handbereik zijn, krijg je heel helder in beeld welke weg voor jou de juiste is, om duidelijk richting te geven aan je leven met als resultaat je meer te kunnen  focussen, je doelen te stellen en te bereiken.

Deze nieuw herwonnen inzichten vertaal je vervolgens naar edelstenen door deze intuïtief te kiezen. De edelstenen bieden vanuit hun metafysische eigenschappen, ondersteuning en zullen als metafoor dienen om je doelen te bereiken.

Jouw levensketting zal een bijdrage leveren in je geluk, zelfvertrouwen, eigenliefde, kracht, bewustwording, vertrouwen en tegelijkertijd je kwetsbaarheid. Tevens kun je edelstenen die de zonnetekens van je geliefden vertegenwoordigen in je ketting verwerken. De levensketting weerspiegelt jouw identiteit en uniciteit.

Jij bent Uniek.

Caren

Mindfulness workshop

Mindful strandwandeling

dé manier om te ontstressen

Wie houdt er niet van het strand? Een bezoek aan de zee is een zintuiglijke traktatie van frisse zoute lucht, zachte, ritmische branding en suikerachtig zand. De kust biedt veel meer dan alleen ontspanning; stranden zijn ook een geweldige plek om uw gezondheid en conditie te verbeteren. De essentie van het leven zit in het kleine, alledaagse en de natuur zit vol met wonderen. Je verwonderen als een klein kind over de korreltjes van het strandzand, de abstract kunstige vormen van schelpen, de koelte van het zeewater, de zachtheid van het rulle strandzand, het geluid van de rollende golven of je verbonden voelen met het grote geheel. De natuur geeft zingeving, rust en helderheid van geest. Het helpt ruimte te creëren in je drukke leven.

 

mindful strandwandeling

Door bewust naar buiten te gaan in de natuur kunnen we onze ogen openen en nieuwe perspectieven bieden die verschillen van de perspectieven die we binnenshuis of op onze digitale apparaten tegenkomen. Het integreren van mindfulness in beweging heeft als bijkomend voordeel dat het mentale oefening combineert met fysieke oefening. Er zijn talloze onderzoeken waaruit blijkt dat licht wandelen gedurende 20 minuten milde depressie, angst en aandacht kan helpen, om nog maar te zwijgen van ons fysieke welzijn. Naar buiten gaan en voor onze geestelijke gezondheid zorgen is altijd belangrijk.

Met dat in gedachten bieden wij tijdens de wandelmeditatie oefeningen aan om de strandwandeling tot een weldadige ervaring te maken. We gaan bewust vertragen en nemen de natuurlijke omgeving met zoveel mogelijk zintuigen waar. Met al zijn geuren, kleuren, vormen en geluiden helpt de zee je verbinding met de natuur te versterken en je gezondheid te verbeteren. Meer tijd doorbrengen in de natuur kan ervoor zorgen dat je minder vatbaar bent voor ziekte, neerslachtigheid en depressie. Ook blijkt dat de concentratie en het probleemoplossend vermogen toenemen.

Culinaire workshop

Sushi maken

Een heerlijke, gezonde, Japanse delicatesse 

Sushi is uiterst gezond, omdat het zeer vetarm is. Bovendien helpt het hoge aandeel aan onverzadigde vetzuren beroertes, hartinfarcten en zelfs kanker te voorkomen. En de rijst laat tijdens de vertering de bloedsuikerspiegel langzamer stijgen. Daardoor houdt de verzadiging langer aan.

culinaire workshop sushi maken creatieve ontsnapping veluwe

Tijdens deze workshop kunnen we  maken:

Maki Sushi

Rolletjes van rijst gevuld met groente en/of vis, in nori (zeewier) gewikkeld. Tevens laten we een vegetarische versie zien waarop u door kunt variëren.

Nigiri Sushi

Sushi hapjes: rijst met zalm, tonijn, garnaal of omelet.

START LIVING YOUR DREAMS TEAM

De natuur is ons decor, omarmt ons en leert ons wijze dingen. Caren Simon en Marrigje van Roessel zijn jouw liefdevolle en enthousiaste gastvrouwen die jou tijdens je verblijf omringen met creativiteit, warmte, ondersteuning en gezelligheid. 

creatieve workshops Caren Simon

Caren Simon, kunstenaar, edelsteen master, organisator creatieve vakantie Frankrijk

Caren Simon

Het leven is een spel
Kom, speel met mij
Rijg edelsteen kralen, kilometers lang
Droom wensen, wonderen en verlang
Naar een kinderhart, woest kloppend
Passie en drijfveer opkloppend
Fladder, huppel, ben jezelf, gek, vrij, authentiek
Jij bent bijzonder,.
Jij bent Uniek
                                                    Caren

www.yogaencreatievevakantie.nl/
www.artfriends.nl
www.carensimon.com

Creativiteit als voedsel voor de hersenen

De basis voor al mijn activiteiten, alsook de levensketting, ligt in mijn eigen ervaringen en persoonlijke proces. Momenten waarop ik gedwongen werd mij te bezinnen  op de vraag hoe ik het plezier in mijn leven kon waarborgen, de balans moest opmaken om mijn nieuwe creatieve pad te vinden en hoe meer vanuit mijn hart te leven. De vraag wat ik met de wereld te delen had, wat mijn talenten zijn, welk geschenk ik te geven heb, deed de kunstenaar in mij ontwaken. In de overtuiging dat creativiteit belangrijk is voor ieder mens, als voedsel voor de hersenen en prikkeling voor de zintuigen, startte ik Artfriends met kunst, creatieve cursussen en workshops in Nederland en  creatieve vakanties en yoga vakanties in Frankrijk met als doel zoveel mogelijk mensen te ondersteunen en te stimuleren in hun creatieve proces en creatieve ontwikkeling. Ze te inspireren en de mogelijkheid te bieden hun creatieve vermogens te ontdekken en te ontwikkelen. Met mijn jaren lange ervaring met de waardevolle informatie van edelstenen zal ik je begeleiden in het maken van jouw unieke, persoonlijke levensketting met als doel veel meer te gaan leven vanuit het hart.

Yoga en creatieve vakantie Marrigje van Roessel yoga vakantie

Marrigje van Roessel

 

Vriend(inn)enactie

Breng een deelnemer aan en ontvang  € 25 korting per persoon

Kosten

Tijdens dit tweedaagse Creatieve workshop weekend nemen we je mee op een fysiek, creatief en mindful avontuur op de Veluwe. De cursuskosten bedragen € 285 p.p. voor het hele weekend inclusief materiaal, 2 begeleiders, 2 lunches en 1 diner.

Deze kosten zijn inclusief:

 • Het volgen van de aangegeven programma onderdelen
 • Ontvangst met een hapje en drankje
 • 2 lunches en 1 diner
 • onbeperkt koffie, thee, edelsteenwater en lekkers
 • wifi
 • materiaalkosten (€ 50 aan edelstenen)

Optionele kosten

Logeren

Woon je niet in de buurt dan kun je een bed and breakfast in de buurt huren. Ook zijn er mogelijkheden om in het nabijgelegen klooster te verblijven.  Wij kunnen hierin bemiddelen.

materiaal

Je ontvangt voor alle workshops het materiaal. Wens je meer edelstenen te gebruiken dan kun je dit ter plekke contant afrekenen.

Locatie

Studio Marrigje – Herenweg 72 – 1935 AG Egmond-Binnen –  www.marrigjevanroessel.nl 

Programma

 • Ontvangst op zaterdagochtend om 10.00 uur met koffie, thee en lekkers
  • Yogaflow / Pilates fusion
  • workshop levensketting/ beschermkristal / talkingstick  van edelstenen (je ontvangt € 50 aan edelstenen)
  • Lunch
  • Vervolg workshop levensketting beschermkristal / talkingstick
  • workshop sushi maken + diner (inclusief alle workshop- en sushi materialen)
  • Mindful beachwalk 
  • Afsluiting rond 22.00 uur
 • Zondag :
  • Yogaflow / Pilates fusion
  • vervolg workshop Levensketting / beschermkristal / Talkingstick van edelstenen 
  • Lunch
  • Mindful beachwalk met inwijding levensketting / beschermkristal
  • Afscheid zondag om 17.00 uur.

Exclusief reiskosten en logies. Mocht je meer edelstenen wensen dan kan dat ter plekke worden aangeschaft en afgerekend.

programma 2023

 
 • AANMELDEN NIEUWSBRIEF
  AGENDA 2023 / 2024
  WORKSHOP OCEAN DRUM
  :
  WORKSHOP ARTJOURNALEN
  :
  WORKSHOP ART CLAY SILVER
  :
  START LIVING YOUR DREAMS WEEKEND
  :
  13 t/m 20 juli 2024
  TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
  28 juli t/m 4 aug. 2024
  ZANG MEETS YOGA EN CREATIVITEIT Frankrijk Onbeperkt volgen:
  4 t/m 11 augustus 2024
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  11 t/m 18 augustus 2024
  TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  18 t/m 25 augustus 2024
  YOGA / PILATES & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  wijzigingen voorbehouden.
  start living your dreams weekend yogaflow pilates mindfulness en creatief weekend
  start living your dream weekend yogaflow / pilates mindfulness en creatief weekend
  Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial