Select Page

Yin Yang Yogavakantie week

Yin Yang Yoga vakantie week met Jeske Papadopoulos


Thema Achtvoudig Yogapad
21 t/m 28 augustus 2022

De Yin Yang Yoga vakantie week is een samenwerking tussen Artfriends, Creatieve Vakantie Frankrijk en Yes’ Yoga Sala & Academie.

Van 21 t/m 28 augustus 2022 ben je van harte welkom je onder te dompelen in de heerlijke rust en sfeer van Chateau Riaucourt. Ook de prachtige omgeving is een lust voor de zintuigen.  Elke ochtend en namiddag kun je deelnemen aan yogalessen (verzorgd door Jeske). Gedurende de week kun je werken aan je levensketting van edelstenen (begeleid door Caren). Alle activiteiten zijn facultatief.

3 keer per dag wordt er een vegetarische maaltijd verzorgd. Voor de liefhebbers is er 1 x per week aanvullend vlees en 1x per week aanvullend vis). Koffie, thee, water en fruit is onbeperkt aanwezig. 

Voor het verblijf in het Chateau zijn de kosten € 799,- op basis van een 2 persoons bezetting. Deze kosten zijn inclusief de maaltijden, workshop en begeleiding levensketting maken en alle yogalessen. Materiaal en vervoer voor eigen kosten. We hebben een carpoolservice.  Wil je een kamer voor jezelf dan betaal je €979,-.  Het is ook mogelijk te kamperen in je eigen tent in de Chateau-tuin. De kosten zijn dan € 649,-.

Yin Yang Yoga vakantie week met Jeske Papadopoulos

Vroegboekkorting

Early bird korting yoga en creatieve vakantieBoek vóór 1 januari 2020 dan krijg je €50,- korting op verblijf in het Chateau en €25,- op het verblijf in een tent.

Maximaal 18 deelnemers

Yogi get yogi actie

.

 • Je hebt zelf al geboekt? Breng deelnemers aan die in het chateau verblijven en ontvang € 30 korting per persoon
 • Je hebt zelf al geboekt? Breng deelnemers aan die in een tent verblijven en ontvang € 20 korting per persoon

Klik op onderstaande button voor prijzen en accommodatie mogelijkheden

Yoga

Yoga is duizenden jaren geleden ontwikkeld in India als middel om verbinding te bewerkstelligen, tussen lichaam, geest en ziel, maar ook verbinding met al wat is… Tegenwoordig is dit oeroude systeem een van de populairste manieren om fit te worden en rust te vinden in ons hectische bestaan. Via ademhalings- en meditatietechnieken en een reeks houdingen – asana’s – kunnen yoga beoefenaars een groot positief effect bereiken. Het zenuwstelsel, de hormonen en de belangrijke organen hebben veel baat bij yoga en treedt er een versoepeling én versterking van het lichaam op.

Yin en Yang Yoga Thema Achtvoudig Yogapad

Yang yoga is een verzamelnaam voor yogavormen die de spieren, en hart- en longfuncties versterken. Denk aan de meer actieve en dynamische vormen van yoga, zoals Hatha – Vinyasa – Ashtanga – en Poweryoga. Er wordt hitte opgewekt in het lichaam, en het verbetert souplesse, (daad-)kracht en uithoudingsvermogen.

Yin yoga werkt meer op de diepere weefsels dan de yang weefsels (oppervlakkige weefsels, spieren). Het bereikt de yin weefsels (bindweefsel, ligamenten, botten, gewrichten) door langer in ontspanning in houdingen te verblijven. Bij Yin yoga heeft ook het mindfulness aspect (in het moment aanwezig zijn, zonder oordeel) een belangrijke rol. Yin yoga maakt soepeler, veerkrachtiger, meer ontspannen en de energiedoorstroming verbetert, waardoor blokkades en pijn kunnen verzachten of verdwijnen.

Yang en Yin zijn geen tegengestelden, maar vullen elkaar aan. In het traditionele teken voor Yin en Yang, zie je ook een zwarte stip in het wit en een witte stip in het zwart. Balans in Yin en Yang geeft het meeste geluk, gezondheid en gevoel van welbevinden.

Tijdens deze vakantieweek staat het Achtvoudig Yogapad van Patanjali centraal.

Je krijgt meer inzicht in wat dit achtvoudig yogapad inhoudt. We zullen tijdens de yogalessen aandacht besteden aan alle acht paden. Ook buiten de mat kunnen we hier verder mee oefenen, door bijvoorbeeld vegetarisch te eten, de frisse buitenlucht bewust in te ademen en liefdevol met onszelf en anderen om te gaan.

Levensketting / Beschermkristal

je levensverhaal vrolijk aaneengeregen

Door het maken van een levensketting of beschermkristal creëer je als het ware je eigen energiecirkel van edelstenen. Deze zal bijdrage in een stuk bewustzijn ten aanzien van het bereiken van geluk, zelfvertrouwen, eigenliefde, kracht, bewustwording en tegelijkertijd je kwetsbaarheid. Edelstenen resoneren met jouw energie, waardoor je ook hiermee op chakra niveau kunt werken. Naar aanleiding van een visualisatiesessie wordt je je bewust van de voor jouw meest belangrijke en waardevolle doelen.

Hierdoor ga je zien waarop je jezelf en de mogelijkheden die je tot jouw beschikking hebt boycot om succesvol te zijn als het gaat om het realiseren van geluk, carrière, creativiteit, persoonlijke groei, liefde, etc…

Je gaat ontdekken welke ongekende mogelijkheden binnen handbereik zijn, krijgt heel helder in beeld welke weg voor jouw de juiste is om vanuit je hart (Anahata Chakra) te gaan leven, duidelijk richting te geven aan je leven om zodoende te focussen, je doelen te stellen en te bereiken.

Deze nieuw herwonnen inzichten vertaal je naar edelstenen door deze intuïtief te kiezen. De edel-

stenen bieden vanuit hun metafysische eigenschappen, ondersteuning en zullen als metafoor dienen om je doelen te bereiken. Tevens kun je edelstenen die de zonnetekens van je geliefden vertegenwoordigen in je ketting verwerken. De levensketting / beschermkristal weerspiegelt jouw identiteit en uniciteit.

Jij bent Uniek

Over Jeske

De yogalessen tijdens de Yin Yang Yoga vakantie week worden allen verzorgd door Jeske Papadopoulos.

Jeske is geaccrediteerd door de Yoga Alliance (E-RYT200, RYT500 en YACEP), Master Trainer aan de AALO Yoga Academie in Yang Yoga en Yin Yoga én eigenaar van Yes’ Yoga Sala & Academie, een prachtige yogastudio en opleidingscentrum in Culemborg. Zij lééft yoga en het achtvoudig yogapad van Patanjali.

Jeske wil iedereen de voordelen van yoga laten ervaren en haar enthousiasme voor deze oeroude discipline delen, wat betekent dat zowel de gevorderde yogi, als de absolute beginner bij haar terecht kan voor veilige, maar uitdagende lessen.

Voor meer info: 

Over Caren

Tijdens de Yin Yang Yoga vakantie week wordt de workshop “Levensketting” van edelstenen verzorgd door Caren Simon.

Een prachtige reis naar een gepassioneerd kloppend meisjes-/jongenshart waarbij alle dromen en wensen weer tot de mogelijkheid behoren en de wonderen de wereld niet uit zijn. Caren begeleidt je op deze reis en in het proces van het maken van je eigen unieke  van de prachtigste edelstenen en materialen als metafoor om te leven vanuit je hart.

Caren is kunstenaar, werkt al jaren met de bijzondere krachten van edelstenen en is organisator van de , , en.

Voor meer info:

 • Yoga vakantie Yin Yang Yoga vakantie Lotus figuur

Meenemen naar je yoga vakantie

In principe is alles wat je nodig hebt op de yoga vakantie Frankrijk aanwezig. De ervaring leert dat de meeste mensen het liefst hun eigen matten, kussentjes en dekentjes meenemen.

Zorg dat je makkelijk zittende kleding bij je hebt waarin je vrij kunt bewegen.

Beschikbare plekken

 • Maximaal 16 deelnemers
 • Maximaal 7 tentplekken 
 • 10 tweepersoonskamers
 • 1 vierpersoonskamer 
 • Enkele eenpersoonskamers

Klik op onderstaande button voor prijzen en accommodatiemogelijkheden

Yin Yang Yoga vakantie met Jeske Papadopoulos
Yoga vakantie Frankrijk Yin Yang Yoga vakantie
Accommodatie

Tijdens de Yin Yang Yoga vakantie week verblijven wij in Chateau Riaucourt in de Haute Marne of kampeer je in de chateautuin. Voor meer informatie over het chateau, de omgeving en de geschiedenis van het chateau verwijzen wij je naar de volgende pagina: .

Routebeschrijving

Chateau Riaucourt is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan 8 Rue de Saint Amand in Poissons, op nog geen 560 km. van Utrecht. Klik hier voor een uitgebreide

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Je kunt hiervoor een oproep plaatsen op de  pagina.

Onze Andere Yoga programma’s

Yoga vakantie en Creatieve vakantie
Yoga Vrouwenpower inspiratie retraite

Leuk als je ons volgt en liked 🙂

 •  
 • AANMELDEN NIEUWSBRIEF
  DEEL DEZE PAGINA EN WIN EEN WORKSHOP
  AGENDA 2021/2022
  CREATIEVE WORKSHOPS NEDERLAND kies voor 1, 2 of 3 workshopdagen met voordeel
  9 december 2021
  Workshop Zilveren Sieraden maken met Art Clay Silver

  10 december 2021
  Workshop Levensketting / beschermkristal / talkingstick van edelstenen maken

  11 december 2021
  Workshop Oceandrum maken

  27 januari 2022
  Workshop Ocean drum maken

  28 januari 2022
  Art Journaling en soulcard maken

  29 januari 2022
  Workshop Levensketting / Beschermkristal / Talking stick van edelstenen maken

  9 t/m 16 juli 2022
  TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
  24 juli t/m 31 juli 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
  31 juli t/m 7 aug. 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  7 t/m 14 augustus 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  14 t/m 21 augustus 2022
  TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  21 t/m 28 augustus 2022
  YIN YANG YOGA vakantie

  Onbeperkt volgen:

  wijzigingen voorbehouden.
  Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial