fbpx
Select Page

Workshop Oceandrum

Ervaar de klanken van de rollende golven aan de kust
workshop oceandrum

 

Workshop oceandrum maken 

Workshop Oceandrum
Workshop Ocean drum

Oceandrum

Een oceandrum is een instrument dat de klanken van de rollende golven aan de kust opmerkelijk goed evenaart. Het is prachtig om te zien en te horen. Het geluid van de oceandrum werkt hypnotiserend en kalmerend, zelfs mensen met tinnitus hebben baat bij het geluid van de oceandrum. Hoe klinkt voor jou het geluid van de zee, de wind en de golven?

De klanken van een oceandrum raken die plek in je binnenste aan waar verlangens en herinneringen verborgen liggen.

Klanken hebben een directe werking op ons lichaam. Dit is omdat ons lichaam voor meer dan driekwart uit water bestaat en we weten allemaal dat geluid in water zeer ver draagt. Zo ook in ons lichaam. Muziek is als een klankbad. Verborgen gevoelens kunnen zomaar aan de oppervlakte komen drijven en aanspoelen op het strand.

We maken de ocean drum van een ronde, dichtgeweven mand van gras, bladeren of bamboo. Na een korte meditatie stel je een melange samen van gedroogde pitten, bonen, mais, rijst, zaden, kruiden of ander materiaal. Je vult jouw ocean drum met de door jouw samengestelde melange en sluit hem af met doek, leer of vilt welke je al dan niet beschildert.

Je kunt je oceandrum naar eigen inzicht versieren door het te beschilderen met mooie kleuren, intuitief, met een afbeelding van jouw keuze, een labyrinth-vorm of bijvoorbeeld zoals de aboriginals met takjes een kosmisch patroon stippelen. Ook kun je je ocean drum versieren met kraaltjes, veren of schelpen.

Je maakt jouw eigen prachtige muziekinstrument dat tevens een sieraad is voor aan de muur.

Door de oceandrum te bewegen rollen de zaden en pitten heen en weer en wordt het geluid van de branding gecreeerd. Het geluid van jouw ocean drum is afhankelijk van de melange waarmee je je ocean drum hebt gevuld en de manier waarop je je ocean drum hanteert.

 

Ocean drum maken creatieve vakantie Frankrijk

Oceandrum maken in Frankrijk

All-in creatieve vakantie Frankrijk concept

De workshop Oceandrum maken wordt gedurende de week als thema binnen het Yoga & Creatieve Vakantie Frankrijk concept verzorgd. Het Yoga & Creatieve Vakantie Frankrijk concept houdt in dat je alle cursussen en workshops die gedurende de week worden verzorgd onbeperkt met elkaar kunt combineren en volgen  (zie hiervoor de planning in de rechter kolom (op de computer), onderin (op telefoon).

yoga en creatieve vakantie oceandrum maken

De workshop oceandrum maken zal gedurende twee sessies, na de lunch, worden verzorgd. Daarnaast kun je in de ochtend en middag Yoga lessen volgen, schilderen, na de lunch de workshop levensketting van edelstenen of zilver en edelsteen workshops volgen of heerlijk genieten van de prachtige natuur door te wandelen of een fietstochtje te maken, lekker te luieren in een hangmat met een boekje of door het bezoeken van een stadje. Vrijheid blijheid!!

Yoga en creatieve vakantie oceandrum maken

 

Je kunt al voor 750 euro deelnemen aan een compleet verzorgde creatieve vakantieweek met yoga of tai chi. Voor dit bedrag mag je kamperen in de prachtige tuin. Wil je logeren  in een kamer dan vind je op het inschrijfformulier meer over de mogelijkheden. De kosten zijn inclusief:

  • 3 maaltijden per dag*
  • alle overnachtingen, kamperen is ook mogelijk
  • onbeperkt koffie, thee, bronwater en fruit
  • wifi
  • het volgen van alle programma onderdelen
  • Georganiseerd carpoolen
  • Exclusief reiskosten
  • exclusief materiaalkosten 

Mogelijkheid tot betalen in 2 termijnen.

yoga en creatieve vakantie oceandrum

Workshop oceandrum maken als dagworkshop in Nederland of als onderdeel van een creatief weekend

 

Creatieve workshops, creatief weekend, mindfulness workshop

Combineer je workshop Oceandrum maken met onze andere workshops en ontvang korting

Data
Voor data verwijzen wij je naar de agenda in de rechter kolom (op je laptop) en onderin de pagina op je telefoon.

Eigen groepje 
Regelmatig zullen we nieuwe data plannen. Ook kunnen we een workshop verzorgen voor een eigen groepje op een locatie naar keuze. Planning wordt in onderling overleg gemaakt.

Locatie:
De workshop Oceandrum maken vindt plaats In een prachtig Veluws boschalet met grote verwarmde veranda in de bossen bij de zandverstuivingen. Na inschrijving ontvang je alle gegevens en overige bijzonderheden.

Kosten:
De kosten bedragen € 105 euro per persoon, inclusief materiaal, lunch, onbeperkt koffie, thee, kristalwater en wat lekkers. 

Indien wij op een andere locatie dan Doornspijk de workshopdag Oceandrum maken verzorgen kan de prijs afwijken.

Begeleiding:
Caren Simon en Cobi Gaasbeek

Tijd:
9.30 tot ± 17.00 uur

workshop oceandrum maken

Artfriends workshop accommodatie op de Veluwe Nederland

In een prachtig Veluws chalet met grote verwarmde veranda in de bossen bij de zandverstuivingen.

creatief weekend creatieve workshops
creatief weekend creatieve workshops

Locatie Frankrijk: Chateau Le Bocage, de creatieve thuisbasis van de Yoga en Creatieve vakantie

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage
yoga en creatieve vakantie

Chateau Le Bocage

Tijdens deze week verblijven wij in chateau Le Bocage. Robuust, te midden van het dorpje Savigny, een dorpje in de authentieke en landelijke omgeving van de Haute Marne, ligt  landgoed Le Domein Le Bocage, op nog geen 640 km. afstand van Utrecht in het departement Champagne-Ardennen.

Naast de rust van directe omgeving van het echte Franse (plattelands)leven, heeft Le Bocage 2 hectare eigen landgoed met een unieke collectie eeuwenoude bomen.

Op Landgoed Le Bocage bevinden zich twee bijzondere, bij elkaar gelegen gebouwen: het negentiende-eeuwse chateau, genaamd Le Bocage en ertegenover het bijna tweehonderd jaar oude jachtslot St. Hubert. Le Domaine Château Le Bocage, heeft de allure van de 19e eeuw en de luxe van de 21e eeuw.

Je logeert in een van de 2 of meerpersoons kamers of kampeert in de chateautuin. Klik hier voor meer informatie over chateau Le Bocage. 

Routebeschrijving

Chateau Le Bocage is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan1 Rue du Château, 52500 Savigny, Frankrijk, op nog geen 580 km. van Utrecht. Klik hier voor een uitgebreide  reis- en routebeschrijving.

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Je kunt hiervoor een oproep plaatsen op de  “meet and Greet” pagina.

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

programma 2024

 
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
AGENDA 2024
14 t/m 21 juli 2024
TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
28 juli t/m 4 aug. 2024
ZANG MEETS YOGA EN CREATIVITEIT Frankrijk Onbeperkt volgen:
4 t/m 11 augustus 2024
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

11 t/m 18 augustus 2024
TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

18 t/m 25 augustus 2024
YOGA / PILATES & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

midweek april 2025
RETRAITE Start Living your Dreams

Onbeperkt volgen:

14 febr. t/m 1 maart 2026
Authentieke Kenia reis

Stap binnen in de magie van Afrika :

td style="background-color: #FDBE02;">wijzigingen voorbehouden.
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial