fbpx
Select Page

Art Journalen

Creatief dagboek vol zelfliefde
Yoga en creatieve vakantie Workshop Art Journalen

Workshop Art Journalen

Een art journal kun je zien als creatief dagboek of kunstdagboek. In een art journal werk je veel met kleuren, afbeeldingen, patronen en andere materialen. Schrijven in combinatie  met veel afbeeldingen, tekeningen en collages. Werken in je art journal is een vorm van creatieve zelfliefde.Welke naam je er zelf ook aan wilt geven… het effect is hetzelfde.

Het mooie van een art journal is dat alles mag. Het is een onbegrensde ruimte waar je je gevoelens kan uiten en verkennen door middel van afbeeldingen, schrijven, het maken van  speelse markeringen met lijnen, punten, patronen en texturen. Het is een gezonde, expressieve uitlaatklep en een van de beste manieren om op een goede manier met de dingen om te gaan. Het kan je op veel manieren helpen stress te verlagen en de hectiek van onze cultuur te relatieveren. Met een Art Journal wordt jouw wereld een stuk mooier.

Je hebt geen kunst “talent” of opleiding nodig, alles wat je nodig hebt om een art journal te schrijven is een paar eenvoudige kunstmaterialen en de bereidheid om met deze materialen te spelen. Het is het spel dat geneest!

De verschillende pagina’s verhalen jouw proces. Je kan je gevoelens al schrijvend, schilderend, plakkend,  in je art journal uiten.  Je hoeft je helemaal geen zorgen te maken hoe het eruit ziet, sta jezelf gewoon toe om alle perfectie los te laten.

yoga en creatieve vakantie frankrijk

Workshop Art Journalen

 

Dat voelt zo goed. Het helpt je vaak om te ontstressen, dingen uit je hoofd te krijgen of erachter te komen wat je precies dwarszit in een bepaalde situatie.

Eenmaal een pagina gemaakt zou een  volgende fase kunnen zijn dat je op een later moment over de pagina heen gaat met een stempelpatroon, vingerverf, gel pen krabbels, gesso of collage. Het is heerlijk om te zien hoe een verwarde, gestresste, geïrriteerde, bezorgde pagina verandert in iets nieuws – en vaak – iets dat onvolmaakt mooi is. Het is een geweldige metafoor voor het leven – bereid zijn om bij je gevoelens te blijven, een aantal gezonde manieren te proberen om ze te luchten en te begrijpen, en ze te zien transformeren.

Artjournalen in Frankrijk

All-in creatieve vakantie Frankrijk concept

yoga en creatieve vakantie frankrijk

De workshop Artjournalen wordt gedurende de week als thema binnen het Yoga & Creatieve Vakantie Frankrijk concept verzorgd. Het Yoga & Creatieve Vakantie Frankrijk concept houdt in dat je alle cursussen en workshops die gedurende de week worden verzorgd onbeperkt met elkaar kunt combineren en volgen  (zie hiervoor de planning in de rechter kolom (op de computer), onderin (op telefoon).

yoga en creatieve vakantie frankrijk

De workshop Art Journalen zal gedurende twee sessies, na de lunch, worden verzorgd. Daarnaast kun je in de ochtend en middag Yoga of Tai Chi lessen volgen, schilderen, na de lunch de workshop levensketting van edelstenen of zilver en edelsteen workshops volgen of heerlijk genieten van de prachtige natuur door te wandelen of een fietstochtje te maken, lekker te luieren in een hangmat met een boekje of door het bezoeken van een stadje. Vrijheid blijheid!!

yoga en creatieve vakantie frankrijk

Je kunt al voor 750 euro deelnemen aan een compleet verzorgde creatieve vakantieweek met yoga of tai chi. Voor dit bedrag mag je kamperen in de prachtige tuin. Wil je logeren  in een van de tweepersoons kamers dan vind je op het inschrijfformulier meer over de mogelijkheden. De kosten zijn inclusief:

  • 3 maaltijden per dag*
  • alle overnachtingen, kamperen is ook mogelijk
  • onbeperkt koffie, thee, bronwater en fruit
  • wifi
  • het volgen van alle programma onderdelen
  • Georganiseerd carpoolen
  • Exclusief reiskosten
  • exclusief materiaalkosten 

Mogelijkheid tot betalen in 2 termijnen.

Art Journalen als dagworkshop in Nederland

 

Creatieve dagworkshops

of creatief weekend

Combineer je workshop Art journalen  met onze andere workshops, tijdens een creatief weekend,

en ontvang korting

Data
zie voor de data in de agenda (rechter kolom op je laptop of onderin de pagina op je telefoon)

Eigen groepje 
Regelmatig zullen we nieuwe data plannen. Ook kunnen we een workshop verzorgen voor een eigen groepje op een locatie naar keuze. Planning wordt in onderling overleg gemaakt.

Workshop Art Journalen

Locatie:
De workshop Art Journalen vindt plaats In een prachtig Veluws boschalet met grote verwarmde veranda in de bossen bij de zandverstuivingen. Na inschrijving ontvang je alle gegevens en overige bijzonderheden.

Kosten:
De kosten bedragen € 97,50 euro per persoon, inclusief materiaal, lunch, onbeperkt koffie, thee, kristalwater en wat lekkers. 

Indien wij op een andere locatie dan Doornspijk de workshopdag Art Journalen verzorgen kan de prijs afwijken.

Begeleiding:
Cobi Gaasbeek en Caren Simon

Tijd:
9.30 tot ± 17.00 uur

yoga en creatieve vakantie frankrijk

creatieve workshops voor groepen

Verbindende creatieve en mindfulness workshops op maat met jouw speciale wensen.

Voor jouw bedrijf, team, vriend(in)(n)en groep of familiedag verzorgen wij creatieve- en mindfulness workshops op maat op locatie of in de bossen van Doornspijk (Veluwe), vlak bij de zandverstuiving.

Bel met Caren 06 51072079
of mail naar info@artfriends.nl 

Domein chateau Le Bocage de creatieve thuisbasis van Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

Chateau Le Bocage

Tijdens deze week verblijven wij in chateau Le Bocage. Robuust, te midden van het dorpje Savigny, een dorpje in de authentieke en landelijke omgeving van de Haute Marne, ligt  landgoed Le Domein Le Bocage, op nog geen 640 km. afstand van Utrecht in het departement Champagne-Ardennen. Naast de rust van directe omgeving van het echte Franse (plattelands)leven, heeft Le Bocage 2 hectare eigen landgoed met een unieke collectie eeuwenoude bomen. Op Landgoed Le Bocage bevinden zich twee bijzondere, bij elkaar gelegen gebouwen: het negentiende-eeuwse chateau, genaamd Le Bocage en ertegenover het bijna tweehonderd jaar oude jachtslot St. Hubert. Le Domaine Château Le Bocage, heeft de allure van de 19e eeuw en de luxe van de 21e eeuw.

Je logeert in een van de 2 of meerpersoons kamers of kampeert in de chateautuin. Klik hier voor meer informatie over chateau Le Bocage. 

Routebeschrijving

Chateau Le Bocage is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan1 Rue du Château, 52500 Savigny, Frankrijk, op nog geen 580 km. van Utrecht. Klik hier voor een uitgebreide  reis- en routebeschrijving.

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Je kunt hiervoor een oproep plaatsen op de  “meet and Greet” pagina.

Artfriends workshop accommodatie Veluwe Nederland

In een prachtig Veluws chalet met grote verwarmde veranda in de bossen bij de zandverstuivingen.

creatief weekend creatieve workshops
creatief weekend en creatieve workshops

programma 2024

 
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
AGENDA 2024
14 t/m 21 juli 2024
TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
28 juli t/m 4 aug. 2024
ZANG MEETS YOGA EN CREATIVITEIT Frankrijk Onbeperkt volgen:
4 t/m 11 augustus 2024
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

11 t/m 18 augustus 2024
TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

18 t/m 25 augustus 2024
YOGA / PILATES & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

midweek april 2025
RETRAITE Start Living your Dreams

Onbeperkt volgen:

14 febr. t/m 1 maart 2026
Authentieke Kenia reis

Stap binnen in de magie van Afrika :

td style="background-color: #FDBE02;">wijzigingen voorbehouden.
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial