Select Page

Tango vakantie Frankrijk

Tango vakantie Frankrijk
17 t/m 24 juli 2021

Tango vakantie Frankrijk

 Tango vakantie data

za. 17  t/m 24 juli 2021

naast verblijf in het chateau is kamperen in de chateautuin ook mogelijk

Tango vakantie Frankrijk

  Peter Jonker & Ina Hulshoff
en
Roberto Rizzo & Mira van der Griendt

De tango vakantie Frankrijk is een tangoweek waarbij we de Argentijnse Tango, de dans van de liefde, van passie en verbinding, dansen. Het is de dans van het moment.

Tijdens deze tangoweek staan we op met de tango en gaan we naar bed met de tango. Dagelijks zullen Peter & Ina en Roberto & Mira, zowel aan de intermediate als gevorderde danser, naast de basis principes van de techniek, zoals balans, lopen, houding en verbinden, werken aan sequences, om zodoende door de muziek en de techniek van verbinding te komen tot het beleven en uitvoeren van de vele mogelijkheden die deze gepassioneerde dans ons biedt.

In Argentinië zeggen ze “La Musica te Lleva”, dat zoveel betekent als “de muziek neemt je mee”.

Tango vakantie Frankrijk Roberto Rizzo Mira van de Griendt

Programma

Tango vakantie Frankrijk

TANGO VAKANTIE ALL-IN

Iedereen krijgt les op zijn eigen niveau, 3 maaltijden per dag*, alle overnachtingen in Chateau Riaucourt, onbeperkt koffie, thee en fruit, wifi, het volgen van alle programma onderdelen, Georganiseerd carpoolen, Exclusief reiskosten

Tango vakantie Frankrijk

DOEN

Ben je toe aan een heerlijke, gezellige week waarbij je iedere dag de tango danst in een prachtig 17e eeuws chateau? Waar je heerlijke maaltijden met elkaar deelt, wandelingen maakt in de natuur of de prachige parktuin van het chateau.  Doe dan mee aan deze Tango Vakantie in het romantische Chateau Riaucourt in Frankrijk op nog geen 560 km. van Utrecht.

Tango lessen, practica, workshops en salons wisselen elkaar af. Na een week voel je meer vrijheid om jezelf te verbinden met plezier, structuur van je lichaam en techniek. Voor  intermediates en gevorderden.

Voor tango lessen in Nederland: Culemborg, Zoetermeer en Amsterdam  www.tangoblog.nl en Groningen en Assen www.peterenina.nl

Tango vakantie Frankrijk
Programma

08.30 – 10.00 Ontbijt
10.30 – 12.00 les v. verschillende niveau’s
12.30 – 13.30 Lunch
13.30 – 16.00 Vrije tijd en privé lessen
16.00 – 17.30 Les v.  verschillende niveau’s
17.30 – 18.30 Uitdansen en vrije tijd
19.00 – 20.00 diner
21.30 – 24.00 Salon (Party time!!)

mogelijkheid tot het volgen van privéles 

Tango vakantie Frankrijk Peter Jonker

Peter Jonker

Peter Jonker

In het leven van Peter Jonker is muziek de rode draad. Peter legde reeds vanaf zijn jeugd een passie voor klassieke muziek aan de dag. Dit manifesteerde zich in een voorliefde voor pianomuziek en het instrument.

Eind jaren ’80 heeft dit geleid tot de ontwikkeling van zijn eigen pianobedrijf.  Vanuit zijn muzikale belangstelling kwam Peter in aanraking met de tangomuziek en was er meteen door geraakt.

Na het zien van een Argentijnse tangodemonstratie besloot hij zich deze boeiende dans eigen te maken. Hij danst de Argentijnse tango sinds 1999 en volgde vele lessen bij Nederlandse en Argentijnse maestro’s en heeft zich ontwikkeld tot een muzikale, elegante danser. Sinds 2004 werkt hij samen met Ina in hun eigen tangoschool en verzorgt daarnaast workshops en optredens in en buiten Nederland.

Peter en Ina staan als tango danspaar bekend om hun dynamische en elegante dansstijl.

Tango vakantie Frankrijk Ina Hulshoff

Ina Hulshoff

Ina Hulshoff

Vanaf haar jeugd was ballet de grote passie van Ina Hulshoff. Als lid van de Productiegroep Groningen danste zij in vele shows, musicals en producties.

In 1994 raakte ze gefascineerd door de Argentijnse tango en volgde sindsdien intensief lessen en cursussen in Nederland en Argentinië.

In 1996 startte Ina met haar carrière als tangodocent. Zij verzorgde jaren lang lessen voor tangoschool ‘Cuartito Azul’ in Rotterdam en was verbonden als docent aan tangoschool “La Escuela” in Groningen. In september 2004 startte Ina samen met Peter hun eigen Argentijnse tangoschool “PI” in Groningen en Assen, waar ze 4 dagen per week les geven. Daarnaast organiseren ze workshopweekenden, salons en verzorgen ze optredens voor o.a. tangoscholen, bedrijven, verenigingen en particulieren.

Peter en Ina zijn ervaren docenten die lesgeven in de traditionele Argentijnse tangodans vanuit een goed doordachte didactische aanpak. Een toegankelijke methode, die beginners snel op het juiste been zet, en voldoende prikkels biedt voor gevorderde dansers.

Tango vakantie Frankrijk Roberto Rizzo

Roberto Rizzo

Roberto Rizzo

Roberto, geboren in Napels, Italie, is naar Nederland gekomen in 1989. Sindsdien heeft hij als fotograaf en filmer gewerkt. Toen hij klein was danste hij al met zijn moeder. In Amsterdam heeft hij ervaring opgedaan in Afrikaanse dans en Capoeira. In 2002 kwam Roberto in contact met de Argentijnse tango en dat raakte hem diep. De tango heeft hij zowel in Argentinië als in Nederland ontwikkeld. Hij vindt in de traditionele tango muziek de thematiek en de passie van de Napolitaanse Belcanto terug. Als documentairemaker maakte hij films voor tango muziek orkesten.

Roberto Rizzo heeft een tango school Emocion in Culemborg waar hij wekelijks tango lessen verzorgt, privé lessen en 2 salons per maand. Op dit moment werkt hij samen met Mira van de Griendt en Manuela Rivero.

Tango vakantie Frankrijk Mira van de Griendt

Mira van de Griendt

Mira van de Griendt

Mira (1983) is na klassiek en jazzballet, streetdance, aikido en salsa in aanraking gekomen met de Argentijnse Tango, via haar vader. Daarna heeft ze verschillende tangodocenten geassisteerd in Nijmegen, Tilburg en Zoetermeer. Nu is ze eigenares van MiraTango in Zoetermeer en geeft ze les in Amsterdam. Het lesgeven heeft haar veel geleerd, maar door meters te maken op de dansvloeren in Nederland, Buenos Aires, Italië (Napels!), Berlijn, Brussel, Kroatië, Praag, Basel… is zij nog meer van de veelzijdigheid van tango gaan houden.

Om zoveel mogelijk te kunnen genieten van de Argentijnse Tango is voor haar de muzikaliteit, de omhelzing en de techniek erg belangrijk.

Mira van de Griendt heeft de Docentenopleiding Beeldende Kunst & Vormgeving en de Master Kunsteducatie in Tilburg gedaan. Werkt overdag als cultuurcoach in Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer. Mira heeft met verschillende tangopartners ervaring opgedaan, zoals Jolanda Schorgers, Esther Heitzer, Robert Madrigal en Yerpun Castro. Op dit moment danst en werkt zij heel graag samen met Roberto Rizzo.

NADERE INFORMATIE

Chateau Riaucourt

Tijdens deze week verblijven wij in het prachtige chateau Riaucourt dat geheel ommuurd is. Je logeert in een van de 2 of meer persoonskamers  met heerlijke bedden of je kampeert in de tuin van het chateau, allen met uitzicht over de prachtige parktuin. Klik hier voor meer informatie over Chateau Riaucourt. 

Routebeschrijving

Chateau Riaucourt is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan 8 Rue de Saint Amand in Poissons, op nog geen 560 km. van Utrecht. Voor een uitgebreide reis- en routebeschrijving klik hier.

Carpoolen

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Op de  “meet and Greet” pagina kun je een oproep plaatsen.

Kosten

Je kunt al voor 625 euro all-in deelnemen aan een compleet verzorgde Tango vakantie week in Chateau Riaucourt, voor dit bedrag mag je kamperen in de prachtige chateautuin. Wil je logeren  in een van de prachtig ingerichte tweepersoons kamers dan vind je op het inschrijfformulier meer over de mogelijkheden. De kosten zijn inclusief:

 • 3 maaltijden per dag*
 • alle overnachtingen
 • onbeperkt koffie, thee, bronwater en fruit
 • wifi
 • het volgen van alle programma onderdelen
 • Georganiseerd carpoolen
 • Exclusief reiskosten

Mogelijkheid tot betalen in 3 termijnen.

Optionele kosten

Lakenpakket

Iedere deelnemer die in het chateau verblijft dient een Lakenpakket aan te schaffen ad € 10. Je bed is opgemaakt en je ontvangt 2 handdoeken.

* Gedurende de week plannen wij een vrije dag in. Tijdens deze dag kun je tijdens het ontbijt een lunchpakket maken. Het diner op deze vrije dag dien je zelf te verzorgen.

Kameropties

Voor kameropties verwijzen wij naar het inschrijfformulier.

Inschrijven

Inschrijven kan via het inschrijfformulier

voor meer info kun je contact opnemen met

Caren Simon:  artfriendsculemborg@gmail.com – 06 510 72 079

Roberto Rizzo: zadorak@gmail.com – 06-179 02 199

Peter Jonker en Ina Hulshoff: in.hulshoff@hetnet.nl – 06 0621572606

Leuk als je ons volgt en liked 🙂

 •  
 • AANMELDEN NIEUWSBRIEF
  DEEL DEZE PAGINA EN WIN EEN WORKSHOP
  AGENDA 2021/2022
  CREATIEVE WORKSHOPS NEDERLAND kies voor 1, 2 of 3 workshopdagen met voordeel
  9 december 2021
  Workshop Zilveren Sieraden maken met Art Clay Silver

  10 december 2021
  Workshop Levensketting / beschermkristal / talkingstick van edelstenen maken

  11 december 2021
  Workshop Oceandrum maken

  27 januari 2022
  Workshop Ocean drum maken

  28 januari 2022
  Art Journaling en soulcard maken

  29 januari 2022
  Workshop Levensketting / Beschermkristal / Talking stick van edelstenen maken

  9 t/m 16 juli 2022
  TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
  24 juli t/m 31 juli 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
  31 juli t/m 7 aug. 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  7 t/m 14 augustus 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  14 t/m 21 augustus 2022
  TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  21 t/m 28 augustus 2022
  YIN YANG YOGA vakantie

  Onbeperkt volgen:

  wijzigingen voorbehouden.
  Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial