fbpx
Select Page

Creatieve Vakantie Frankrijk in Chateau de Gressoux

Schildervakantie, boetseervakantie, zangvakantie, zilveren sieraden maken met art clay silver,  edelsteen workshops volgen of kiezen voor een mix van deze kunstdisciplines.

Een all in arrangement (onbeperkt volgen van alle workshops, 7 nachten in Chateau de Gressoux, 3 maaltijden per dag, sauna)

www.creatievevakantiefrankrijk.nl/

Creatieve vakantie Frankrijk / schilderen vs tekenen

Schilderen vraagt om specifieke schildertechnische vaardigheden. Zelfs als je een expert zou zijn op het gebied van tekenen, zul je deze schildertechnische vaardigheden moeten ontwikkelen om te kunnen schilderen.  Sommige kunstenaars maken eerst gedetailleerde tekeningen die ze later als referentie gebruiken voordat ze beginnen te schilderen, anderen tekeningen direct op hun doek. Er is geen regel die voorschrijft dat je eerst moet tekenen voordat je begint te schilderen, iedereen doet dat op zijn eigen manier.

Tekenen is niet zomaar een eerste stap om een schilderij te maken, tekenen is een andere kunstdiscipline.  Als je tekenvaardigheden bezit  zal het je zeker helpen bij het schilderen, maar als je een hekel hebt aan potloden en houtskool dan betekent dat niet dat je niet kunt leren schilderen.

En…..laat de overtuiging “dat je nog geen rechte lijn kunt trekken”  je niet weerhouden om te ontdekken wat plezier in het schilderen je kan brengen.

Kies je voor intiuitief schilderen, dan kies je bewust voor een creatieve manier van ontspannen. Heel simpel gezegd is intuïtief schilderen, schilderen op gevoel.

“Schilderen bevat alle 10 functies van het oog; dat wil zeggen, duisternis, licht, structuur en kleur, vorm en locatie, afstand en nabijheid, beweging en rust”.

Leonardo da Vinci

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x