fbpx
Select Page
schilderworkshop Frankrijk creatieve vakantiefrankrijk
Deze schildervakantie tip wordt je aangeboden door de Creatieve vakantie Frankrijk, de creatieve vakantie waar je alle (kunst) disciplines onbeperkt kunt volgen voor één all-in prijs
Welke basis kleuren heb je nodig om met acryl te schilderen. Als je begint met schilderen met acrylverf wordt je tijdens je schilderles vaak niet uitgelegd op welke manier je het beste een palet kunt maken. Je bevindt je in een snoepwinkel dat tegelijkertijd een ondoorgrondelijk oerwoud is en je zult ervaren hoe moeilijk het is om te bepalen welke kleuren je zou moeten aanschaffen uit de vele beschikbare kleuren. Terwijl we allemaal weten dat het mogelijk is om een regenboog aan kleuren te mengen uit slechts drie primaire kleuren (blauw, rood en geel), doen de meesten van ons dat niet, we geven de voorkeur aan het gemak van de mogelijkheid om specifieke kleuren uit een tube te persen. En sommige kleuren zijn gewoon helderder of donkerder dan wat je zelf kunt mengen. De kleuren die hier onder vermeld worden vormen een goede basis palet van acrylverf kleuren waarmee het mogelijk is om alle andere kleuren die je wilt te mixen.
.
Hou er bij de keuze van het merk acrylverf op dat je kiest voor acrylverf met lichtechte kleuren, vrij van elke vorm van toevoegingen en vulmiddelen, met een zo maximaal mogelijk pigmentgehalte en een minimaal kleurverschil tussen de natte en de droge verf.
.
Acryl schilderpalet: Rood

Koop een tube cadmium rood medium en cadmium rood licht en donker. Cadmium rood medium is een geelachtig, warm rood en relatief dekkend.
.
Acryl schilderpalet: Blauw

Phthalo blauw is een intense, zeer veelzijdige blauw. Het wordt erg donker in combinatie met gebrand omber en, vanwege de hoge kleurkracht, heb je slechts weinig Phthalo blauw nodig om lichtere blauwen te maken door het te mixen met wit. (Ook wel ftalocyanine blauw, monestial blauw en Thalo blauw.)
.
Acryl schilderpalet: Geel

Begin met een tube cadmium geel medium. Je kunt eenvoudig een lichter geel creëren door hier wit aan toe te voegen, maar als je dit regelmatig doet zou je kunnen overwegen om ook een tube cadmium licht geel aan te schaffen. Denk eraan dat als je geel donkerder wilt maken het de moeite waard is te proberen dit te realiseren door zijn complementaire kleur, paars, raan toe te voegen in plaats van zwart, dat resulteert in een olijf groen in plaats van een dieper geel.
.
Acryl schilderpalet: Wit
Wit is de meest gebruikte kleur . De verscheidenheid van witten waarborgt dat de kunstenaar een zo breed mogelijke keuze heeft.

Titaniumwit is het populairste moderne wit. Het is het witste, dekkendste wit met een sterk kleurvermogen (met een klein beetje kun je veel bereiken) Sommige fabrikanten verkopen tegenwoordig ook een “meng wit”, die meestal de goedkoopste is en, zoals de naam al doet vermoeden, geformuleerd om goed te mengen met andere kleuren. Zinkwit is het minst dekkende wit en perfect voor tinten en glacis.

Acryl schilderpalet: Zwart
Mars Zwart is een relatief dekkende kleur die in kleine hoeveelheden aan andere kleuren toegevoegd moet worden totdat je gewend bent aan de kleurkracht Een andere optie is ivoor zwart, maar alleen als je niet neurotisch wordt over het feit dat het gemaakt wordt van verkoolde beenderen (oorspronkelijk werd het van ivoor gemaakt).
.
.Acryl schilderpalet: Bruin
Gebrande omber is een warme chocoladebruin dat zeer veelzijdig is en waarschijnlijk onmisbaar op ieder schilderspalet. De naam omber komt van het Latijnse woord umbra dat schaduw betekent. Het is geweldig om de toon van andere kleuren donkerder te maken. Rauwe omber is zeer vergelijkbaar, maar iets lichter en koeler.
.
Acryl schilderpalet: Groen

Groenen zijn moeilijk om consequent te mengen tenzij je de kleuren en verhoudingen die je mengt nauwkeurig noteert. Bij landschapsschilderen, waarbij je veel verschillende kleuren groen nodig hebt, is het verstandig om verschillende kant en klaar gemengde tinten groene verf te kopen in een tube of pot in plaats van het mengen van je eigen groenen. Een van de belangrijkste voordelen van het kopen van kant en klaar gemengde groenen is dat je direct gebruik kunt maken van diverse kleuren groen zonder veel tijd te besteden aan het mengen. Maar beperk jezelf niet, je kunt het kleuren gamma van deze kant en klare groenen uitbreiden door het toevoegen van blauw of geel. Phtalogroen is een helder blauw-groen. Meng het met cadmium geel medium om een verscheidenheid van kleuren van de groenen te krijgen.
.
Acryl schilderpalet: Oranje

Je kunt natuurlijk een oranje maken door het mengen van geel en rood, maar als je oranje vaak mixt bespaar je jezelf tijd door oranje kant en klaar te kopen in een tube of pot. Dan adviseer ik cadmium oranje aan te schaffen.
.
Acryl schilderpalet: Paars

Het is de moeite waard om een zeer donker paars te kopen omdat je veel verf kunt verspillen bij het proberen van het mixen van een donkere paars.
.
Acryl schilderpalet: Andere nuttige KleurenPayne’s grijs: een veelzijdige, transparante donkerblauw-grijs, gemaakt van een mengsel van blauw en zwart, vaak met wat rood.Gele of gouden oker: een glorieuze, gouden, geelachtig bruin.Titanium buff of ruwe titanium: een diepe crème handig voor het mixen

Creatieve vakantie Frankrijk: alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiefilm makenkookworkshop vakantieacteren vrouwenpower wekenMindfulness Awareness wekenastrologie biografie, Tibetaans Boeddhistische weekyoga & schrijven de geest uit de fles, Creatieve bewustwording.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x