fbpx
Select Page

Schilder vakantie

yoga en creatieve vakantie schilderen

Schildervakantie

De schildercursus, schildervakantie van Artfriends wordt tijdens de yoga en creatieve vakantie Frankrijk verzorgd in Domein Chateau Le Bocage in het kleurrijke paradijs van de Haute- Marne, op nog geen 640 km. van Utrecht.

All-in creatieve vakantie Frankrijk concept

De schildervakantie /schilderweek is onderdeel van het Yoga en Creatieve Vakantie Frankrijk concept waarbij je je schilderlessen kunt combineren met andere creatieve cursussen en yoga of tai chi. Daarnaast heeft iedere week een thema en worden, afhankelijk van de week waarvoor je kiest, dagelijks lessen verzorgd op het gebied van schilderen, boetseren, yogatai chi, levensketting van edelstenen, zingen, zilveren sieraden maken, oceandrum, artjournalen, etc. Ook deze lessen kun je onbeperkt volgen voor dezelfde all-in prijs (zie hiervoor de planning in de rechter kolom op je pc, op je telefoon onderaan de pagina).

De schilderlessen vinden plaats in de ochtend. Schilderen is heerlijk ontspannen in deze prachtige natuur. Bij voorkeur schilderen we buiten en trekken we erop uit, de natuur in. Je kunt ervoor kiezen de hele schildercursus te volgen of aan enkele schilderlessen deel te nemen.

Ieder onderwerp kan tijdens je schildervakantie geschilderd worden, van abstract, realistisch, impressionistisch tot intuïtief.

Er wordt veel aandacht besteed aan de invloed van licht op de kleur, compositie, perspectief, schaduw en structuur.

Iedere ochtend, na het ontbijt vinden de schilderlessen plaats. We schilderen door tot de lunch, rond 13.00 uur. Daarna kun je zelfstandig verder werken of deelnemen aan een van de andere workshops die worden gegeven.

De dag voor vertrek zullen we de laatste hand leggen aan de kunstwerken en onze laatste gezellige avond in Frankrijk met elkaar delen waarbij wij onze kunstwerken tentoonstellen en gezellig met elkaar eten.

yoga en creatieve vakantie
Voor wie

Deze schildervakantie / schilderweek is geschikt voor beginners en gevorderden. Je wordt individueel begeleid naar jouw doel, op je eigen niveau, in de door jouw gekozen schilderstijl. Voorop staat het plezier in het schilderen en je persoonlijke creatieve ontwikkeling.

Techniek waarin les wordt gegeven

houtskool, pastelkrijt, acrylverf,  olieverf, aquarel.

Schilderdocenten

Sieko Koolen, Wouter van de Koot

schildervakanties schilderweek

Je kunt al voor 750 euro deelnemen aan een compleet verzorgde creatieve vakantieweek met yoga of tai chi. Voor dit bedrag mag je kamperen in de prachtige tuin. Wil je logeren  in een van de tweepersoons kamers dan vind je op het inschrijfformulier meer over de mogelijkheden. De kosten zijn inclusief:

 • 3 maaltijden per dag*
 • alle overnachtingen, kamperen is ook mogelijk
 • onbeperkt koffie, thee, bronwater en fruit
 • wifi
 • het volgen van alle programma onderdelen
 • Georganiseerd carpoolen
 • Exclusief reiskosten
 • exclusief materiaalkosten 

Mogelijkheid tot betalen in 2 termijnen.

Schilderen met begeleiding of zonder

Dit jaar introduceren wij een aantal leuke nieuwe cursussen (Zingen en Het perfecte plaatje met je smartphone).

 • Om die reden zullen wij de eerste twee weken schilderlessen verzorgen onder begeleiding van onze schilderdocent Sieko Koolen.
 • Tijdens de laatste twee weken bieden wij andere mogelijkheden om te schilderen aan:
  • Tijdens de Yoga/zang/creatieve week van 13 t/m 20 augustus 2023 kun je schilderen zonder begeleiding. Je kunt gebruik maken van onze schildersezels, penselen en doekjes en verf afnemen. Schilderen zonder begeleiding is vooral bestemd voor diegenen die het heerlijk vinden om zelf aan de gang te gaan in de prachtige natuur met verf, intuïtief willen schilderen, willen experimenteren, zich voorbereiden op een expositie en het ook leuk vinden om inspiratie bij elkaar op te doen en te leren van elkaars werk.  
  • In de Yoga/Pilates / perfecte plaatje met je smartphone en creatieve week van 20 t/m 27 augustus 2023 kun je schilderen onder beperkte begeleiding van een laatste jaars academie student. Het gaat in dit geval dus niet echt om les maar meer om het krijgen van tips en tricks waar we iedere dag wat tijd voor uittrekken. Je kunt gebruik maken van onze schildersezels, penselen en doekjes en verf afnemen. Schilderen onder beperkte begeleiding is vooral bestemd voor diegenen die het heerlijk vinden om zelf aan de gang te gaan in de prachtige natuur met verf, intuïtief willen schilderen, willen experimenteren, zich voorbereiden op een expositie en het ook leuk vinden om inspiratie bij elkaar op te doen en te leren van elkaars werk.  

 

Domein Chateau Le Bocage, Creatieve thuisbasis van Yoga en Creatieve Vakantie

yoga en creatieve vakantie frankrijk

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage
Chateau Le Bocage

Tijdens deze week verblijven wij in chateau Le Bocage. Robuust, te midden van het dorpje Savigny, een dorpje in de authentieke en landelijke omgeving van de Haute Marne, ligt  landgoed Le Domein Le Bocage, op nog geen 640 km. afstand van Utrecht in het departement Champagne-Ardennen. Naast de rust van directe omgeving van het echte Franse (plattelands)leven, heeft Le Bocage 2 hectare eigen landgoed met een unieke collectie eeuwenoude bomen. Op Landgoed Le Bocage bevinden zich twee bijzondere, bij elkaar gelegen gebouwen: het negentiende-eeuwse chateau, genaamd Le Bocage en ertegenover het bijna tweehonderd jaar oude jachtslot St. Hubert. Le Domaine Château Le Bocage, heeft de allure van de 19e eeuw en de luxe van de 21e eeuw.

Je logeert in een van de 2 of meerpersoons kamers of kampeert in de chateautuin. Klik hier voor meer informatie over chateau Le Bocage. 

Routebeschrijving

Chateau Le Bocage is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan1 Rue du Château, 52500 Savigny, Frankrijk, op nog geen 580 km. van Utrecht. Klik hier voor een uitgebreide  reis- en routebeschrijving.

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Je kunt hiervoor een oproep plaatsen op de  “meet and Greet” pagina.

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage
yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

programma 2024

 
 • AANMELDEN NIEUWSBRIEF
  AGENDA 2023 / 2024
  WORKSHOP ART CLAY SILVER
  :
  START LIVING YOUR DREAMS WEEKEND
  :
  14 t/m 21 juli 2024
  TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
  28 juli t/m 4 aug. 2024
  ZANG MEETS YOGA EN CREATIVITEIT Frankrijk Onbeperkt volgen:
  4 t/m 11 augustus 2024
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  11 t/m 18 augustus 2024
  TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  18 t/m 25 augustus 2024
  YOGA / PILATES & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  wijzigingen voorbehouden.
  yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage
  Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial