fbpx
Select Page
Je eigen unieke sieraden creëren van edelmetaal (zilver, goud, koper, brons), zonder edelsmid opleiding, is tegenwoordig een kleine fluitje van een cent.

Bij Artfriends kun je zowel in Nederland als tijdens de creatieve vakantie Frankrijk in chateau de Gressoux, stap voor stap leren welke ongekende mogelijkheden edelmetaal (Art Clay Silver en PMC) biedt. Hiervoor organiseren wij workshops van een dagdeel of een hele dag of een complete cursus voor zowel beginners als gevorderden.

Hieronder leggen we uit wat metaalklei precies is.Metaalklei (Art Clay Silver of PMC) is gemaakt van metaalpoeder vermengd met water en een stof dat “methyl cellulose” wordt genoemd om zodoende een klei te creëren dat bewerkbaar is als deeg. Deze metaalklei (Art Clay Silver of PMC) biedt aan iedereen ontelbaar veel mogelijkheden om sieraden en kleine objecten van edelmetaal te maken.

Methylcellulose klinkt misschien als een nare chemische stof, maar het is eigenlijk gemaakt van de celwanden van groene planten. Het is een biologisch ingrediënt dat ook wordt gebruikt als toevoeging in levensmiddelen, is anti-allergisch, niet giftig en volkomen veilig om mee te werken.

De bewerking van metaalklei (Art Clay Silver of PMC) is vergelijkbaar met traditionele modelleer klei soorten. Eenmaal gedroogd, transformeert het na het stookproces tot een solide object. Tijdens het stoken wordt de methyl cellulose, ook wel bindmiddel genoemd, weggebrand en sinteren de metaaldeeltjes tot een vaste vorm.

Er zijn verschillende soorten metaalklei beschikbaar: fijn zilver, zilver legering, goud legering, koper en brons. Elk type metaalklei (Art Clay Silver of PMC) heeft zijn eigen unieke stook voorwaarden omdat elke metaalsoort een ander smeltpunt heeft.
Voor de beginner, is fijn zilver klei de makkelijkste en snelste manier om metaalklei uit te proberen, omdat er zo veel stook mogelijkheden zijn, inclusief het stoken op je eigen gasfornuis of met een butaan fakkel. Alle soorten metaalklei worden optimaal gestookt in een metaalklei oven en sommigen vereisen speciale stook methoden.

Combineer je art clay silver vakantie curus met andere creatieve disciplines

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen. Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi, Zilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Sieraden maken met edelstenen, Beschermkristallen met edelstenen, film maken
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x