fbpx
Select Page

“Urban boeddha” Tibetan scriptures, oil on canvas, 100 x 100 cm., Tashi Norbu

Liefde en Compassie

Participatie en Compassie in onze Maatschappij 2014

Lezing 17 mei 2014

Als je wilt dat anderen gelukkig zijn, oefen in compassie Als je zelf gelukkig wilt zijn, oefen in compassie

Door: Yogi Rigzin Choenyi Rangdrol Rinpoche (Lama Choenyi) Vertaling: Tashi Norbu In deze lezing zal Lama Choenyi uitleg geven over “Hoe kunnen we liefdevolle vriendelijkheid oefenen”. Binnen het Tibetaans boeddhisme bestaat een hoofdstuk genoemd “De vier edele waarheden”.  Dit is de essentie van de boeddhistische traditie en voorziet in een conceptueel raamwerk ten behoeve van het gehele boeddhistische gedachtengoed. Om een succesvolle samenleving in het Westen te kunnen waarborgen, is het belangrijk om liefde en compassie in ons hart te oefenen. 

Soms denken we dat het ontwikkelen van een goed hart, om echte liefde en compassie te ervaren, betekent dat we passief dienen te zijn, om ons te laten overvleugelen, om te glimlachen en iedereen over onze grenzen ze laten gaan. Echter, dit is niet de betekenis van compassie, in tegendeel. Compassie is geen zwakte, het is de kracht die vrijkomt wanneer je de ware natuur van het lijden van de wereld kunt doorzien. Compassie stelt ons in staat om het lijden zonder angst te kunnen aanschouwen. Het stelt ons in staat om zonder twijfel onrechtmatigheden te herkennen en krachtig te reageren met alle vaardigheden die wij daarmee hebben ontwikkeld. Om dit bewustzijn te ontwikkelen kunnen we leren te leven met respect voor alle levende wezens, zoals boeddha zei, zonder uitzondering. Zijne heiligheid de 14e Dalay Lama en Yogi Rigzin Choenyi Rangdrol Rinpoche

Datum lezing: 17 mei Ontvangst: 14.00 uur Lezing: 14.30 – 17.00 uur Netwerken: 17.00 – 19.00 uur Entreeprijs 25 euro p.p. inclusief koffie en thee bij ontvangst. Wij verzoeken je om tijdig te reserveren.      

Plaats van bijeenkomst: Sportschool – Fitnesscentrum Richard de bijl en Chita GrossGalileilaan 5 – Spijkenisse / 0181 – 614436 Voor informatie en het reserveren van plaatsen kun je contact opnemen met: Richard de Bijl: r.d.bijl@gmail.com of 0181 – 614436 of Bizzib Ada Helffer: contact@bizzib.nu of 06 – 40232775 De lezing zal in het Tibetaans worden gegeven en naar het Engels worden vertaald door Tashi Norbu, Tibet House Holland Deze lezing is tot stand gekomen in samenwerking met Sportschool – Fitnesscentrum Richard de bijl en Chita Gross, Bizzib, Tibet House Holland en Artfriends.

authentiek, liefdevol en creatief leven

Creatieve vakantie Frankrijk weken Naast de diverse retraite weken verzorgen wij ook Creatieve vakantieweken en themaweken. Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.     ,  , , , , , , , . Themaweken ,  retraiteweken , , ,  ,  Cursussen en workshops in Nederland

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x