fbpx
Select Page

Leef je droom: EEN REIS NAAR VERVULLING EN ZELFONTDEKKING

Start Living your dream

Leef je droom: een reis naar vervulling en zelfontdekking

Het verlangen om een leven te leiden dat in lijn is met onze diepste verlangens is universeel. Wij dromen ervan om het alledaagse te overstijgen, ons ware potentieel te realiseren en een leven te creëren dat resoneert met passie en betekenis. Leven vanuit je hart omvat het bewust vormgeven van je leven op basis van diepe emotionele resonantie, authentieke expressie en een speelse benadering van het dagelijks bestaan. Het is een levenshouding die zich richt op het volgen van je innerlijke kompas, het uiten van je ware zelf en het omarmen van de creatieve stroom die door elk moment stroomt.

In dit artikel ga ik dieper in op het retraite concept van “Start Living Your Dream” en verkennen we stappen om deze reis van vervulling en zelfontdekking te beginnen.Tevens zullen we enkele elementen belichten die kenmerkend zijn voor het leven vanuit je hart met een creatieve insteek.

retraite start living your dream yoga en creatieve vakantie

Een Leven van Vervulling

Leven vanuit je hart en het najagen van je dromen gaat verder dan louter materieel succes. Het draait om het ontdekken van je innerlijke waarheid, het volgen van je passies en het bouwen van een leven dat resoneert met authenticiteit. Het begint met zelfreflectie, het begrijpen van wat je hart werkelijk verlangt, en het formuleren van concrete doelen die je dichter bij deze verlangens brengen.

Stap voor Stap naar je Dromen

Het vergt tijd om diep in jezelf te kijken en te ontdekken wat je werkelijk wilt. Wat zijn je dromen, passies en waarden? Het beginnen met het leven van je dromen kan een opwindende en bevrijdende reis zijn, maar het vereist vaak moed, zelfreflectie en doelgerichte actie. Hier zijn enkele stappen die je kunnen helpen bij het starten van de reis naar het leven van je dromen:

 • Zelfreflectie: Neem de tijd om diep in jezelf te kijken en te begrijpen wat je werkelijk wilt. Wat zijn je passies, verlangens en waarden? Wat brengt vreugde en vervulling in je leven? Het identificeren van deze elementen is essentieel voor het formuleren van je dromen.
 • Definieer je dromen: Maak je dromen concreet en specifiek. Wat wil je bereiken? Of het nu gaat om persoonlijke groei, een carrièreswitch, het starten van een eigen bedrijf of het verkennen van nieuwe ervaringen, het helder formuleren van je dromen is een belangrijke stap.
 • Stel realistische doelen: Hak je dromen in kleinere, haalbare doelen. Hierdoor lijkt de reis minder overweldigend en kun je stap voor stap vooruitgang boeken. Stel deadlines voor jezelf en maak een actieplan om je doelen te bereiken.
 • Overwin angsten en beperkende overtuigingen: Angst en twijfel zijn vaak de grootste obstakels op weg naar het realiseren van dromen. Identificeer je angsten en beperkende overtuigingen, en werk eraan deze te overwinnen. Dit kan het betrekken van een mentor, het volgen van cursussen, of het beoefenen van zelfcompassie inhouden.
 • Ontwikkel nieuwe vaardigheden: Soms vereisen dromen het verwerven van nieuwe vaardigheden of kennis. Investeer tijd en energie in leren en groeien. Dit kan zowel formele educatie als informeel zelfonderwijs omvatten.
 • Maak ruimte voor je dromen: Soms vereist het realiseren van je dromen het loslaten van dingen die je niet langer dienen. Dat kan variëren van ongezonde relaties tot bepaalde gewoonten of zelfs bepaalde aspecten van je huidige levensstijl.
 • Stel je open voor kansen: Wees bereid om kansen te herkennen en te omarmen die zich voordoen op je pad. Soms kunnen de meest waardevolle kansen zich aandienen op onverwachte momenten.
 • Volharding en veerkracht: Het realiseren van dromen is vaak een reis met ups en downs. Het is belangrijk om vol te houden en veerkrachtig te blijven, zelfs als het pad uitdagend wordt.
 • Creëer een ondersteunend netwerk: Omring jezelf met mensen die je ondersteunen en aanmoedigen in het nastreven van je dromen. Dit netwerk kan vrienden, familie, mentoren of gelijkgestemde individuen omvatten.
 • Wees dankbaar en geniet van de reis: Onderweg naar het leven van je dromen, neem de tijd om dankbaar te zijn voor de vooruitgang die je boekt. Geniet van de reis zelf, want elke stap brengt je dichter bij het verwezenlijken van wat je echt wilt.

Onthoud dat het leven van je dromen een dynamisch proces is, en het is nooit te laat om te beginnen. Begin vandaag met kleine stappen en werk gestaag aan het realiseren van de visie die je voor jezelf hebt gecreëerd.

De Essentie van Zelfreflectie, de Kracht van binnenin ontdekken

Zelfreflectie is een cruciaal aspect van persoonlijke groei en zelfbewustzijn. In een wereld die voortdurend in beweging is, biedt het nemen van de tijd om diep in jezelf te kijken een waardevolle gelegenheid om je innerlijke wereld te begrijpen, je doelen te definiëren en een pad te smeden naar vervulling. In dit artikel duiken we in de kunst van zelfreflectie en hoe het kan dienen als een kompas op je reis naar persoonlijke groei.

Zelfreflectie is meer dan alleen maar nadenken over het verleden; het is een actieve en bewuste daad van introspectie. Het biedt de mogelijkheid om je gedachten, gevoelens en gedrag te onderzoeken, en het helpt bij het identificeren van patronen die je beïnvloeden.

Zelfreflectie vergroot je begrip van wie je bent, wat je drijft en wat je belangrijk vindt. Dit bewustzijn vormt de basis voor verdere groei. Het stelt je in staat om je sterke punten te erkennen en aan je zwakke punten te werken en is de sleutel tot continue persoonlijke groei. Door diep in jezelf te graven kun je je doelen en verlangens helder definiëren. Dit geeft richting aan je leven en helpt je gefocust te blijven.

Zelfreflectie vergroot je emotionele intelligentie doordat je beter in staat bent om je eigen emoties en die van anderen te begrijpen. Het kan een diepgaand proces zijn dat vaak een ernstige toon aanneemt, maar het kan ook speels en creatief op een luchtige en inspirerende manier worden benaderd.

Zelfreflectie speels en creatief

 • Maak Tijd Vrij: Reserveer bewust tijd in je schema voor zelfreflectie. Dit kan dagelijks, wekelijks of maandelijks zijn, afhankelijk van je voorkeur.
 • Creatieve Verkenning: Laat je creatieve nieuwsgierigheid de vrije loop. Verken verschillende vormen van kunst en creatieve expressie, of het nu schilderen, schrijven, dansen, muziek maken, koken of iets anders is wat je hart doet zingen. Creatieve verkenning opent de deuren naar nieuwe perspectieven en ontdekt verborgen talenten.
 • Luisteren naar je Intuïtie: Leven vanuit je hart betekent luisteren naar je intuïtie en innerlijke wijsheid. Laat creativiteit een intuïtief proces zijn, waarbij je keuzes maakt op basis van wat je innerlijke stem je influistert. Creatieve uitingen kunnen dienen als een krachtige manier om verbinding te maken met je intuïtieve zelf.
 • Levensketting van (edelstenen) Creativiteit: Visualiseer je leven als een levensketting van creativiteit, waar elke creatieve handeling, droom, wens of doel een edelsteen is die je unieke verhaal vertelt. Laat deze edelstenen samen een prachtige ketting vormen die je pad van zelfontdekking, groei en passie weerspiegelt.
 • Mindfulness in Creativiteit: Integreer mindfulness in je creatieve processen. Wees volledig aanwezig in het moment terwijl je creëert. Voel de textuur van de verf, luister naar de klanken die je produceert, ruik de aroma’s van je keuken. Creativiteit wordt verrijkt wanneer het wordt benaderd met een bewuste geest.
 • Creatieve Rituelen: Cultiveer creatieve rituelen die je helpen in de zone van inspiratie te komen. Dit kunnen momenten van stilte, meditatie, of zelfs een wandeling in de natuur zijn. Laat creativiteit een ritueel van zelfzorg worden, waardoor je je verbindt met de bron van inspiratie diep binnenin.
 • Verbinding met de Gemeenschap: Deel je creativiteit met anderen en bouw een gemeenschap van gelijkgestemde zielen. Creativiteit gedijt in een omgeving van gedeelde inspiratie en ondersteuning. Werk samen, leer van anderen en laat je creativiteit bloeien in een gemeenschap van harten die elkaar begrijpen.

Leven vanuit je hart met creativiteit is een dynamische en vreugdevolle reis. Het gaat niet alleen om het eindproduct, maar ook om het proces van zelfontdekking en het ontvouwen van je unieke creatieve reis. Laat creativiteit dienen als een krachtige gids op je pad naar een leven dat vreugdevol, vervullend en doordrenkt is van je eigen unieke expressie.

Authentieke Zelfexpressie

Leven vanuit je hart met creativiteit begint met het erkennen en omarmen van je ware zelf. Laat je creativiteit dienen als een expressief medium om je emoties, ervaringen en verlangens op een authentieke manier te uiten. Laat jezelf zien en horen zonder angst voor oordeel, want creativiteit komt voort uit het diepste deel van wie je bent

Retraite: Start Living Your Dreams
Een magische reis naar vervulling en zelfonderzoek
9 en 10 maart 2024

Welkom bij “Start Living Your Dreams” – een retraite doordrenkt van liefde en betekenis, waar we samen een reis maken van ons hoofd naar ons hart. Onder de bezielende begeleiding van Caren Simon en Marrigje van Roessel zullen we ons laten leiden door yoga, pilates, het vormgeven van een levensketting van edelstenen, meditaties, een mindful walk en een culinaire/creatieve workshop sushi maken.

In de omarming van Marrigje’s begeleiding zullen we de kunst van yoga en pilates verkennen, een dans van beweging en ademhaling die ons verbindt met het ritme van ons innerlijke zelf. Haar expertise zal als een baken dienen, ons leidend naar een staat van evenwicht en harmonie.

Retraite leef je droom, start living your dream yoga en creatieve vakantie

Caren Simon zal ons met liefde begeleiden in meditaties die diep in ons wezen reiken. Samen zullen we ons bewust worden van de gedachten die ons gevangen houden en leren hoe we naar ons hart kunnen luisteren.

retraite start living your dreams leef je droom meditatie yoga en creatieve vakantie

Met aandacht zullen we een levensketting van edelstenen creëren, waar elke steen een symbool is van onze unieke reis en de kracht van ons hart, als metafoor om meer te leven vanuit je hart.

Levensketting van edelstenen Caren Simon Creatieve vakantie Frankrijk

Onderdeel van het retraite programma is een mindful walk. Een reis in het moment, waar elke stap een zegen is en de natuur om ons heen een spiegel van onze innerlijke wereld. Het pad dat we bewandelen, een reflectie van de reis die we maken van zelfontdekking naar zelfacceptatie.

retraite start living your dreams mindful walk yoga en creatieve vakantie

En dan, te midden van smaak en creativiteit, zullen we samen met Caren de kunst van het sushi maken verkennen. Een gezamenlijke inspanning om iets heerlijks te creëren, een metafoor voor het vormgeven van ons eigen geluk. Een herinnering dat ons leven niet alleen gevuld is met spirituele oefeningen, maar ook met vreugde, samenzijn en creatie.

Sushi workshop

Een Uitnodiging voor Jezelf

Deze retraite is een uitnodiging om onszelf te ontvouwen, om bewust te worden van de manieren waarop we onszelf in ons geluk beperken. Een reis naar ons hart, waar ons ware geluk voelbaar is en waar we onze authentieke zelf ontmoeten. Laat deze dagen een viering zijn van liefde, ontwaking en de moed om te leven vanuit de diepten van ons hart.

“Leef je Droom” is niet zomaar een retraite; het is een uitnodiging om de kracht van yoga, pilates, creativiteit en mindfulness te ervaren als een transformerend gereedschap voor zelfontdekking. Hier vind je geen verwachtingen, alleen een ruimte waar je jezelf kunt zijn en kunt verkennen wat je hart werkelijk verlangt.

Sluit je aan bij deze magische reis en ontdek de verborgen schatten van je ziel. Laat deze dagen een viering zijn van beweging, creativiteit, stilte en de vreugde van zelfontdekking.

Gelukkig zijn, durf jij dat?

Caren en Marrigje nodigen je uit om de moed te vinden om jouw geluk na te streven. Deze retraite is ontworpen om je te helpen die moed te ontdekken en te gebruiken als brandstof voor jouw reis naar een vervuld leven. Kijk voor meer informatie op de pagina Start Living your dreams

retraite leef je droom start living your dreams yoga en creatieve vakantie

Marrigje van Roessel (L) en Caren Simon (R) in voorbereiding van de retraite: Start Living your dreams

 

 

Combineer je Creatieve vakantie met
yoga – pilates – tai chi of zingen

√ 4 cursussen p.w. onbeperkt
√ 7 overnachtingen
√ kamperen mogelijk
√ 3 maaltijden per dag
√ Onbeperkt koffie, thee, fruit
√ Gratis carpoolservice
√ Gratis wifi

voor één all-in prijs

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

Yoga en creatieve vakantie Frankrijk

Ontdek de Magie van Yoga en Creativiteit bij Chateau Le Bocage!

Welkom bij onze Yoga en Creatieve vakantie, waar elke dag een avontuur is en ontspanning hand in hand gaat met creativiteit! Voor één all-in prijs geniet je onbeperkt van een gevarieerd aanbod aan cursussen en workshops, waardoor elke dag een unieke ervaring wordt.

Begin je Dag met Zen: Kies tussen yoga, tai chi of pilates in de ochtend en namiddag – de keuze is aan jou! Laat de ochtendzon je begroeten terwijl je werkt aan een sterker, flexibeler lichaam en een kalme geest.

Middagen vol Creativiteit: Na een voedzaam ontbijt is het tijd om je creatieve kant te verkennen. Word een kunstenaar met schilder- of zanglessen en laat je artistieke expressie bloeien.

Ontdek Je Innerlijke Kunstenaar: De middagen zijn gewijd aan fascinerende workshops zoals de Levensketting van edelstenen,  het creëren van zilveren sieraden maken met art clay silver, boetseren, art journalen of ontdek de magie van de oceandrum.. Laat je creativiteit de vrije loop!

Verblijf in Stijl: Geniet van de betoverende ambiance van Chateau Le Bocage, gelegen in het kleurrijke paradijs van de Haute Marne. Een locatie die niet alleen rust uitstraalt, maar ook de perfecte inspiratiebron is voor jouw creatieve reis.

Feest van Ontspanning en Creativiteit: Of je nu komt voor de yoga, de creatieve workshops, of gewoon om te genieten van de prachtige omgeving, onze Yoga en Creatieve vakantie belooft een feest van ontspanning en creativiteit te worden.

Ontdek Alle Mogelijkheden: Voor een volledig overzicht van onze Yoga en Creatieve vakantieweken, bekijk onze homepage en reserveer jouw plek voor een onvergetelijke reis vol harmonie, kunst en plezier!

Laat het feest beginnen!

yoga en creatieve vakantie yoga vakantie

Vrijheid is blijheid. Voldoende tijd nemen voor jezelf en in vrijheid zijn!

Je eigen keuzes maken en creëren op de manier waarop jij wil. Bij de yoga en creatieve vakantie ondersteunen wij jouw persoonlijke creatieve ontwikkeling. Wij doen er alles aan om jou persoonlijk te begeleiden, vrijheid te laten ervaren, jezelf op je gemak te laten voelen. Tenslotte voel je je het meest comfortabel als je kunt doen waar je goed in bent en vrijheid ervaart.

Ga met ons mee, geniet met ons mee

Yoga en Creatieve vakantie all-in concept

Creëer verwondering, laat je onderdompelen in de heerlijke natuur, lekker verzorgd worden, de vrijheid, plezier en onbeperkt volgen van alle creatieve vakanties. Let goed op de wonderen om je heen en neem afstand van je werk, het thuisfront en de dagelijkse sleur. Ik garandeer je dat je creatiever naar huis gaat.

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk

 

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

 

Yoga en Creatieve vakantie team

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk lekker buiten eten

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

yoga en creatieve vakantie frankrijk

 

Een kijkje in onze wereld

Yoga, pilates, tai chi, zang en Creatieve vakantie Frankrijk
all-in concept in Chateau le Bocage


Onbeperkt volgen van alle cursussen
logeer 7 nachten in het chateau
 of kampeer in de prachtige chateautuin
 3 maaltijden per dag
 Onbeperkt koffie, thee , fruit en bronwater
 Gratis carpoolservice
Gratis wifi

Voor één all-in prijs
Een creatieve vakantie van vrijheid,

ontdekken, zelf kiezen, genieten, plezier en leren

Schilderen ∴ Yoga ∴ Boetseren ∴  Tai Chi ∴ Zingen ∴  Levensketting van edelstenen  ∴ Ocean drum maken ∴   Chi KungZilveren sieraden met art clay silver  ∴ Art journalen ∴  Creatieve meditatie ontspanningsweek  ∴ Pilates / yoga flow

zie agenda in rechter kolom (onderin op telefoon)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x