Select Page

veel gestelde vragen

Welke kosten zijn inbegrepen in het Creatieve Vakantie Frankrijk Crea-mix arrangement?

Het Creatieve Vakantie Frankrijk crea-mix arrangement is een all inclusive arrangement. Iedere week worden verschillende workshops aangeboden, die je allemaal onbeperkt kunt volgen. Daarnaast logeer je 7 nachten in Chateau Riaucourt of kampeer je in de tuin van het Chateau en krijg je drie maaltijden per dag. Je mag onbeperkt thee, koffie en limonadesiroop schenken en bij de maaltijden zal water, jus d’orange, yoghurt en/of melk worden aangeboden.

De kosten van vervoer, extra drankjes en de kosten van je verbruikte materialen bij de creatieve workshops zijn niet bij de arrangementsprijs inbegrepen. Voor een indicatie van de materiaalkosten verwijzen wij je naar de pagina Kosten. In de ijskast zullen frisdrank, mueslirepen, ijs, wijn bier, etc… verkrijgbaar zijn. Deze kun je tegen een kleine vergoeding zelf pakken. De materiaalkosten en extra drankjes worden aan het einde van de cursusweek met je afgerekend.

Een dag per week heb je vrij om de prachtige omgeving te bekijken. Op deze dag kun je je lunch klaarmaken tijdens het ontbijt. Het diner dien je zelf, buitenshuis, te verzorgen.

Hoe werkt het crea-mix arrangement?

Iedere week worden minimaal 5 verschillende cursussen verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen. In de planning staat per week welke (kunst)disciplines worden verzorgd. Bij inschrijving vragen we je aan te geven welke onderdelen van het aangeboden programma je interesse hebben. Op deze manier hebben wij een indicatie van je wensen. Besluit je ter plekke een wijziging aan te willen brengen in je programma dan is dat altijd mogelijk. In de ochtend zullen de yoga en schilderenlessen plaatsvinden in de middag kun je boetseren, zilveren sieraden maken en edelsteen workshops volgen. Daarnaast zal iedere middag rond een uur of 16.00 uur  een extra discipline, die wekelijks wisselt, plaatsvinden (Yoga, Astrologie, Zingen, Acteren, Tai Chi…….) waaraan je eveneens kosteloos kunt deelnemen. Dagelijks kun je de keuze maken waar je aan wilt deelnemen.  Zie voor cursusonderdelen voor de week van je keuze bij de planning. Buiten de lestijden om kun je doorwerken aan je kunstwerk.

Ik kom alleen. Ben ik de enige?

We schatten dat 80 % van de cursisten alleen komt. Als je alleen reist en het leuk vindt om een van de deelnemers mee te nemen in je auto of je vindt het leuk om mee te reizen, dan kun je dat kenbaar maken op de site onder de button Meet and greet.

Ik slaap graag alleen, is dat mogelijk?

Er zijn een aantal eenpersoons kamers beschikbaar. De prijzen van de tweepersoons kamers zijn gebaseerd op het delen van de kamers. Mochten er geen eenpersoonskamers meer beschikbaar zijn en je zou alleen verblijven in een tweepersoons kamer dan brengen wij een eenpersoonstoeslag in rekening, deze is afhankelijk van de beschikbaarheid van de kamers en je wensen.  Kosten Ook kamperen biedt je je eigen ruimte.

Mag ik mijn eigen materiaal meenemen?

Al het benodigde materiaal is aanwezig, zoals boetseerklei,  acrylverf,  pastelkrijt, schildersdoeken, schetsboeken, Art Clay Silver (zilverklei),  fournituren, zirkonia’s, edelstenen, zilverdraad, etc….. Verder zijn  er schildersezels, penselen, potloden, houtskool, enz. voorhanden. Natuurlijk mag je ook je eigen materialen en gereedschappen meenemen als je dat prettiger vindt werken.

Wat is het niveau van de deelnemers?

Alle workshops zijn voor zowel beginners als gevorderden.

Ik zou graag een vriendin, vriend of partner mee willen nemen die niet wil deelnemen aan de creatieve activiteiten, is dat mogelijk?

Wij bieden een partner arrangement aan voor één reisgenoot die liever de hele dag uitrust, paard rijdt, vist, zwemt, golft of wandelt, m.a.w. niet deelneemt aan de creatieve activiteiten. Als je zelf een week aan je reis wilt vastplakken, dus verblijf op basis van volpension zonder creatieve workshops, dan is het partnerarrangement een uitkomst. Kijk op de pagina “omgeving en recreatieve mogelijkheden”voor de vele culturele, sportieve en recreatieve mogelijkheden.

Mag mijn huisdier mee?

Het is helaas niet toegestaan je huisdier mee te nemen. Huisdieren vergen aandacht en verzorging en niet iedereen is gecharmeerd van huisdieren. Daarnaast moeten we ook rekening houden met onze gasten die allergisch zijn voor huisdieren.

Ik heb een voedingsdieet. Kan daar rekening mee worden gehouden?

Geef van te voren aan wat het voedingsdieet inhoudt, zodat we het kunnen bespreken met de kok.

Kunnen mijn kinderen mee op vakantie?

Met de Creatieve Vakantie Frankrijk richten wij ons op volwassenen die van een heerlijk rustige week willen genieten. Daarnaast zijn alle workshops gericht op volwassenen en zijn er geen oppasvoorzieningen. Zijn je kinderen eraan toe om te participeren in de creatieve activiteiten en vinden ze het vooral heel leuk om creatief bezig te zijn dan zijn ze van harte welkom en wordt het volle tarief van het crea-mix arrangement gerekend. Als ouder blijf je verantwoordelijk voor je eigen kind en wordt je kind als cursist begeleidt door de cursusleider.

Zijn er plekken waar ik kan roken?

Er wordt niet gerookt in het chateau en op de kamers. Er zal buiten een aparte plek worden aangewezen als rookplek.

Hoe ziet de dag van aankomst eruit?

Je bent op de dag van aankomst welkom vanaf 15.00 uur. Je wordt verwelkomd door het team en wordt je kamer gewezen. Je kunt op je gemak je kamer betrekken en in de prachtige tuin bijkomen onder het genot van een drankje. Er is een welkomstwoord van Caren waarin wij ons als team zullen voorstellen, de huisregels zullen bespreken en de docenten hun programma kort toelichten. Tussen 18.30 en 19.00 uur is er een diner.Na de maaltijd is er een welkomstwoord van Caren en zullen alle docenten hun programma kort toelichten.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier, volledig ingevuld, via internet te verzenden. volledig ingevuld, via internet te verzenden.  Ook kun je telefonisch aanmelden, we nemen dan het inschrijfformulier met je door en vragen je om een akkoord.Zodra we je inschrijving hebben ontvangen ontvang je van ons een bevestiging.

Hoe betaal ik mijn reis?

Je betaalt € 200,- per persoon per geboekte week aan. Na boeking ontvang je een bevestiging waarin we je zullen verzoeken een aanbetaling te doen van  het aantal geboekte weken x  € 200,-= ……. euro. In deze bevestiging tref je tevens verdere instructies aan hoe het resterende bedrag betaald dient te worden.

Is er een reis- of annuleringsverzekering?

Je dient zelf voor een annulerings- en reisverzekering te zorgen. Deze is niet bij de reissom inbegrepen.

Hoe kan ik mijn vervoer regelen? Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt bij ons komen met eigen auto, trein en door te carpoolen met een andere cursist. Op de forumpagina meet and greet kun je aangeven dat je een lift zoekt, aanbiedt, of iemand zoekt om samen mee te reizen met de trein. Op de pagina Routebeschrijving kun je via google Earth je route uitstippelen.

Kan ik annuleren? En wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Mocht je onverhoopt niet meer mee kunnen dan kun je altijd annuleren. Mocht je willen annuleren, dan betaal je: 80% van het totaal bedrag tot 4 weken voor de gereserveerde aankomstdatum 100% van het bedrag binnen 4 weken voor de gereserveerde aankomstdatum. Wij adviseren een annuleringsverzekering af te sluiten.

Kan ik mijn verblijf verlengen met een aantal dagen voor en/of na de cursus?

Als je het zo gezellig vindt dat je ter plekke besluit je verblijf te verlengen kunnen we niet de garantie geven dat je op je eigen kamer kunt blijven,  deze zou al geboekt kunnen zijn door een deelnemer die gereserveerd heeft voor de week na jou. Dit alles is onder voorbehoud van de slaapmogelijkheden in Chateau Riaucourt.

Hoe ziet de laatste dag eruit?

De dag voor vertrek zullen we de laatste hand leggen aan de kunstwerken en een gezellige avond met elkaar delen waarbij wij onze kunstwerken tentoonstellen en gezellig met elkaar eten en feesten. De volgende dag, is het afscheid. De vertrekkende deelnemers verlaten Chateau Riaucourt om uiterlijk 10.30 uur.

Leuk als je ons volgt en liked 🙂

 •  
 • AANMELDEN NIEUWSBRIEF
  DEEL DEZE PAGINA EN WIN EEN WORKSHOP
  AGENDA 2021/2022
  CREATIEVE WORKSHOPS NEDERLAND kies voor 1, 2 of 3 workshopdagen met voordeel
  9 december 2021
  Workshop Zilveren Sieraden maken met Art Clay Silver

  10 december 2021
  Workshop Levensketting / beschermkristal / talkingstick van edelstenen maken

  11 december 2021
  Workshop Oceandrum maken

  27 januari 2022
  Workshop Ocean drum maken

  28 januari 2022
  Art Journaling en soulcard maken

  29 januari 2022
  Workshop Levensketting / Beschermkristal / Talking stick van edelstenen maken

  9 t/m 16 juli 2022
  TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
  24 juli t/m 31 juli 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
  31 juli t/m 7 aug. 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  7 t/m 14 augustus 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  14 t/m 21 augustus 2022
  TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  21 t/m 28 augustus 2022
  YIN YANG YOGA vakantie

  Onbeperkt volgen:

  wijzigingen voorbehouden.
  Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial