fbpx
Select Page

Docenten

caren Simon creatieve vakantie frankrijkCaren Simon

Caren, eigenaar van Artfriends en organisator van de Creatieve vakantie Frankrijk, vindt het heerlijk om met mensen om te gaan en haar kennis met hen te delen.

Zij heeft jaren lang een professionele loopbaan in Marketing en Public Relations vervuld. In dit vak is haar creativiteit in het denken sterk ontwikkeld, terwijl er in verhouding veel minder tijd en ruimte was dan gewenst om zich te richten op de altijd aanwezige drang haar ideeën ook op kunstzinnige wijze vorm te geven. In 1996 kreeg zij de kans en heeft die met beide handen aangegrepen.

Als een waardevolle schat draagt zij de inspirerende beelden en herinneringen van haar geboorte eiland Aruba, gevormd door de natuurelementen, met zich mee. Deze natuurelementen komen herhaaldelijk terug in haar kunstwerken, met name in haar keramische objecten, interieur juwelen, symbool juwelen en beschermkristallen waarbij zij veel werkt met natuurlijke materialen, takken, edelstenen en kristallen.

Caren maakt naast dit alles ook keramische objecten, sieraden en bronzen sculpturen. http://www.carensimon.com/

In de verwen workshops beschermkristallen en levensketting van edelstenen werkt zij tevens met de symboliek van de edelstenen.

Tijdens de Creatieve vakantie Frankrijk begeleidt Caren de workshops boetseren, zilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Edelsteen sieraden maken, levensketting en beschermkristallen maken met edelstenen.

Caren Simon bailadora docent creatieve vakantie Frankrijk
Caren Simon docent creatieve vakantie Frankrijk
Cobi Gaasbeek Yoga & Creatieve vakantie Frankrijk

Cobi Gaasbeek

Cobi Gaasbeek

Cobi is een warme creatieve duizendpoot. Al vanaf haar vroege jeugd heeft ze een nieuwsgierige fascinatie voor creativiteit en kunst. Ze ontwikkelde zich als ontwerper, beschrijver en etaleur in de garen- en textielsector. Een grote passie, het overbrengen van het plezier in creëren, kon ze kwijt in het geven van kunstzinnige vorming aan volwassenen en uitdagende handvaardigheid lessen op de basisschool. Honderden creatieve kinderen vonden ook een weg naar haar kunstzinnige kinderatelier.

Als gast kwam Cobi een aantal jaren geleden naar een creatieve vakantie Frankrijk week. Als enthousiast vrijwilliger keerde ze terug. Het samenwerken met Caren beviel zo goed dat ze nu als docent de deelnemers van edelstenen-workshops liefdevol wegwijs maakt in de technieken en ontwerp-vormen. Daarbij staat ze Caren ook de hele periode in Frankrijk bij als PA.

In Gambia leidt ze de kinderactiviteiten van het Franco Inn Skill Centre, waar kansarme kinderen kunnen leren en genieten van o.a. creativiteit, sport, dans, yoga en taallessen.

Vanaf mei 2020 zal www.cobicreation.nl een feit zijn.

 
.

Cobi Gaasbeek Franco Inn voor Yoga & Creatieve vakantie Frankrijk

Menno Noordervliet Creatieve vakantie Frankrijk Astrologie

Menno Noordervliet, astroloog, pedagoogMenno Noordervliet

Menno Noordervliet

Onze astroloog, Menno is sociaal psycholoog en pedagoog. Menno heeft altijd in de gezondheidzorg gewerkt. Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk verzorgt hij de cursus Astrologie Biografie, waarbij je naar aanleiding van je horoscoop meer inzicht krijgt in je eigen leven en biografie.

Naast zijn professionele loopbaan in de gezondheidszorg had hij een astrologische praktijk en sinds 2000 werkt hij voor zichzelf als coach en astroloog.

 

Behalve zelfstandig astrologisch consulent is hij momenteel ook als zodanig verbonden aan een managementbureau voor trainingen aan het bedrijfsleven. Hij heeft veel ervaring op het gebied van beroepsadviezen  en relatiehoroscopen.

Ook is hij voorzitter van de Astrologische Vakvereniging Nederland (AVN), de beroepsvereniging voor astrologen in Nederland.

http://www.noordervliet.com/

Tai Chi en creatieve vakantie met Gonzalo Ezequiel Barales

Gonzalo Ezequiel Barales, tai chi docent

Gonzalo Ezequiel Barales

Gonzalo Ezequiel Barales, geboren op 8 juni 1986, Buenos Aires, Argentinië. Gonzalo is Kung Fu en Tai Ji Quan Master, hedendaags danser en bewegings- onderzoeker. Hij begon zijn studie beweging en welzijn in 2001, toen hij 15 jaar oud was. Kung Fu, Tai Ji Quan en Qi Gong beoefende hij met Jeronimo Milo, en Horacio Di Renzo, studenten van de Grote Meester Chan Kwok Kwai.. Hij behaalde het Superior Level en Black Belt na 6 jaar van intense en diepe oefening. Hij specialiseerde zich in Hung Sing Choy Lee Fut van Fat Sam en Traditional Yang Tai Ji Quan Style van Yang Lu Chan Lineage. Ook de bewegingssets van Northern Shaolin en Seven Stars Mantins behoorden tot zijn training. Met respect voor interne kungfu-stijlen leerde hij ook Ba Gua Zhang en Xing Yi Quan.Tegelijkertijd leerde hij de Qi Gong-systemen: Ba Duan Jin, Zhang Zhuang, Tai Ji Qi Gong, Yi Jin Jing en Small Golden Bell.

Toen hij 20 jaar oud was en les gaf aan beginnende studenten en kinderen besefte hij dat lesgeven ook zijn passie was. In 2016 ontmoette hij de meesters Gianfranco Pace en Luciano Vida, zijn huidige meesters van Chen Tai Ji Quan en Qi Gong, van de International Tai Ji Quan en Kung Fu Association (ITKA). Door bewegingsoefeningen voelde hij zich gelukkig, krachtig en vol vitaliteit en besloot zijn leven te richten op het bestuderen van beweging en gezondheid. Na 21 jaar oefent en leert hij nog steeds dagelijks in het besef dat dagelijkse beoefening, aanwezigheid en beweging via deze kunsten onze vitale energie voeden en onze geest, emoties en acties integreren.

Tai chi en creatieve vakantie Gonzalo Barales

Hij houdt van het delen van zijn kennis, zodat studenten hun voordeel ermee kunnen doen door ze toe te passen. Hij vindt het een uitdaging om specifieke aanpassingen te creëren die elke persoon nodig heeft om op zijn eigen ritme te groeien, dat is wat hem motiveert.

tai chi en creatieve vakantie Gonzalo Barales

Nadat hij in 2017 de Argentinean Contemporary Dance Company gedurende 6 maanden trainde ging hij workshops geven aan dansers en toneelkunstenaars op verschillende kunstacademies in Argentinië en in heel Europa, zoals Spanje, Ierland, België, Berlijn en Italië. Nu, op 35-jarige leeftijd, na 21 jaar beoefenen van verschillende technieken en 16 jaar leservaring met personen van alle leeftijden heeft hij een standpunt bereikt waarbij het voor hem belangrijk is hoe deze disciplines en technieken ons kunnen helpen om beter te leven, in plaats van ze alleen maar te proberen te leren. Hij creëerde een bewegingsruimte genaamd “Vital Connection” en “Natural Integral Training”, waar hij de tools uit de verschillende disciplines die hij heeft geleerd combineert om beoefenaars deze doelen te laten bereiken door middel van een bewegingsreis op een echte en veilige manier. Hij heeft door Argentinië, Uruguay, Spanje, Ierland, België, Italië en Duitsland gereisd om deze bewegingsworkshops te geven en mensen te helpen hun leven te versterken en meer verbonden te raken met zichzelf en hun innerlijke kracht. “Ieder van ons is een zaadje, dat kan uitgroeien tot de plant, de boom, het bos, de wereld of het universum dat we ons voorstellen. Wij zijn onderdeel van het leven. We zijn het leven zelf aan het beleven, laten we ervan genieten ;)” 

www.gonzalobarales.com

 

 

 

Schildervakantie yoga en creatieve vakantie Frankrijk Sieko Koolen

Sieko Koolen

Sieko Koolen

Sieko is beeldend kunstenaar. Hij maakt deel uit van het schilderscollectief Art-Reflexion Masters in Zwolle. De schilderlessen die hij geeft op een aantal basisscholen, zijn een feest voor de kinderen en de docenten. Dat geldt ook voor de workshops aan volwassenen.

Zijn aanvankelijk figuratieve schilderijen ondergingen langzamerhand een verandering. Hij is zijn werk steeds meer gaan abstraheren. Signalen uit de natuur, muziek, teksten, persoonlijke ervaring en gedachten, zijn de inspiratiebronnen van zijn eigen gecreëerde landschappen. Signalen als een motief om aan de slag te gaan. Gedachtelandschappen om in te dwalen, te zoeken en te fantaseren.

Tijdens de creatieve vakantie begeleidt Sieko het schilderen, in een sfeer waarin je je vrij voelt om te durven, te doen en ontdekken. Waarbij het ongetwijfeld ook zo zal zijn dat de deelnemers elkaar inspireren en stimuleren .

http://sieko.exto.nl/

 

schildervakantie yoga en creatieve vakantie Frankrijk Sieko Koolen

dagdromen,ik zweef nog even verder 80 x 100, acryl op doek, Sieko Koolen

 

schildervakantie yoga en creatieve vakantie Frankrijk Sieko Koolen

Altijd Wat, Sieko Koolen

Yoga en creatieve vakantie Ralph de Lange schilderdocent

Ralph de Lange Schilderdocent

Ralph de Lange

Ralph de Lange werkt in verschillende disciplines. Hij combineert schilderkunst, fotografie en verschillende media in een onderzoek naar beelden rondom het begrip ‘human condition’. In zijn werk staat de zoektocht naar de maakbaarheid van het ideale westerse gedachtegoed centraal. In het menselijke verlangen gaan beelden in de media en films een eigen leven leiden. De kunstwerken presenteren de gedachten over een ideale wereld, gestold in een verleden tijd, en daarmee zijn onmogelijkheid verbeeld. Het paradoxale karakter van verlangens is datgene wat hem intrigeert. De wens met de onzekerheid van zijn uitkomst.

Naast het kunstenaarschap is hij oprichter van de Amsterdamse kunstacademie onder de naam M-I-X. De drie letters staan voor Mentality – Identity- eXpectation. De zoektocht door middel van een systeem in het kunstonderwijs naar de identiteit van de kunstenaar. Datgene wat een mens uniek maakt. Het specifiek eigene van de student, wars van de conventies van de tijd.

 

 

MIX is een inter disciplinaire studie in o.a. schilderkunst, drie dimensionaal, media, fotografie en videokunst. Hij is een vernieuwer in kunsteducatie door het toepassen van de M-I-X-methode. Een methode om dichter bij de betekenis van het maken van kunst te komen. Hij werkt met deze MIX-methode op kunstacademies in Amsterdam, Zwolle, Haarlem, Oegstgeest, Alkmaar en München – Duitsland.

Yoga en creatieve vakantie Ralph de Lange

Hij coacht kunstenaars van over de hele wereld in het onderzoek naar de eigen stijl. De oorspronkelijkheid, het unieke, de authenticiteit. Hij gebruikt daarbij de woorden ‘true self’.  Hij is docent aan kunstacademies in Nederland en buitenland in alle disciplines van de beeldende kunst. Gespecialiseerd in het uitzoeken en het vinden van de kern van de kunstenaar, zijn eigenheid van stijl en de manier waarop je die specifieke kunst optimaal naar de kunst wereld brengt.

www.ralphdelange.nl
www.ralphdelange.com

Yoga en creatieve vakantie Frankrijk yogadocente Annemarie van Venrooij

Annemarie van Venrooij

Annemarie van Venrooij

Al  bijna 20 jaar loop ik een bewust pad van zelfontwikkeling en de creatieve eigenkracht zowel in mijn coaching praktijk en yoga studio als in de gehandi- captenzorg als praktijkcoach.

Sinds ik het yoga pad bewandel en mijn blik naar binnen richt wordt ik niet alleen bewuster, lichamelijk fitter en energieker. Het brengt mij relaxtheid,  maakt me creatiever en ik ervaar meer levenslust.

Naast Hatha yoga, begeleid ik vrouwen meditaties en vanuit Chinese zienswijze werk ik als coach en trainer.

Ik neem je graag een stukje mee op weg.

 

yoga en creatieve vakantie Annemarie van Venrooij yoga docente

Voor meer info kijk op Annemarievanvenrooij.nl  of  www.iyanna.nl

 

 

yoga en creatieve vakantie Fanny Lodiers

Fanny Lodiers Yoga docente

Fanny Lodiers

Ik ben gespecialiseerd in Yin Yoga & Easy Flow Yoga, een weldaad voor lichaam en geest. In de lessen worden diepgaande stretches gemaakt in het bindweefsel. Dit geeft letterlijk ruimte in het lichaam en daarmee energie. Het heeft een ontspannen werking op het hele lichaam. Een moment helemaal voor jezelf en daarmee de kans om weer te gaan voelen en lekker uit je hoofd te gaan.

In mijn yoga studio Yoga & Inner peace Eindhoven verzorg ik wekelijks lessen in Yin yoga, Yin-Yang Yoga, zwangerschapsyoga & Zwanger & Bevalling cursus met partners.

Onlangs ben ik gecertificeerd Yoga4Parkinson docent. Deze vorm van yoga is ontwikkeld door mensen die zelf de ziekte van Parkinson hebben en de helende werking van yoga hebben ervaren.

Ik verwelkom je op de Yin Yoga, Yin Yang Yoga  & Easy Flow Yoga lessen die ik tijdens de yoga en creatieve vakantie in Frankrijk zal verzorgen.

yoga en creatieve vakantie Frankrijk

yoga en creatieve vakantie frankrijk fanny lodiers yoga docente

yoga en creatieve vakantie Djezzebel yoga docent

Djezz Manon Kamerbeek yoga docente

Djezz Manon Kamerbeek

Ik durf mijn hart te volgen. Alles wat ik doe doe ik vol passie en overgave. Van jongs af aan, nog voordat ik er zelf bewust van was, had ik een enorme drive om mensen in hun eigen kracht te zetten zodat ze hun eigen licht weer kunnen laten branden. Ik daag mezelf constant uit om next level te gaan en zie nauwelijks risico’s. Wat mij succes brengt maar ook af en toe laat vallen. ‘Dat is het mooie van de weg” zeg ik altijd. Mijn passie en optimisme deel ik graag met jou in mijn Kundalini en yin lessen.

Kundalini yoga is een actieve vorm van yoga waarbij je direct kunt ervaren wat de oefening voor je doet. De dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met verschillende ademtechnieken en creatieve meditaties, en je voelt je na al een paar lessen vitaler, meer flexibel, alerter en meer in balans met lichaam en geest.

Yin Yoga is een langzame stijl van yoga als oefening, waarbij de principes van de traditionele Chinese geneeskunde zijn verwerkt, met asana’s (houdingen) die voor langere tijd worden vastgehouden dan in andere stijlen. Yin Yoga-houdingen oefenen matige stress uit op de bindweefsels van het lichaam – de pezen, fasciae en ligamenten – met als doel de bloedsomloop in de gewrichten te vergroten en de flexibiliteit te verbeteren.

yoga en creatieve vakantie Djezz Manon Kamerbeek yoga docente
Ik heet je van harte welkom op mijn lessen tijdens de yoga en creatieve vakantie in Frankrijk.
www.djezzebelle.com

 

Creatieve meditatie ontspanningsweek Pascal Cath

Pascal Cath

Pascal Cath

Naast haar baan in het bedrijfsleven geeft Pascal lessen in meditatie / mindfulness en energiewerk.

De stilte is altijd een belangrijk onderdeel in haar leven geweest. Van kinds af aan zocht zij regelmatig de stilte op en kon zij zich prima vermaken door helemaal niets te doen. 

Gaandeweg kwam ze er achter dat stilte als eerste naar de achtergrond verdwijnt zodra het leven ons de nodige uitdagingen biedt. Terwijl juist dan de stilte ons als eerste weer terug kan brengen naar onszelf waardoor er weer balans in ons leven kan ontstaan.

In haar zoektocht naar het leven, dit voluit te kunnen leven én het kunnen verdwijnen in de diepte van de stilte ontdekte zij meditatie en mindfulness. Hiervoor heeft Pascal verschillende opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van meditatie / mindfulness en bewustwording. 

Dit samen heeft haar geïnspireerd bij het geven van lessen in meditatie en mindfulness. “Ik vind het bijzonder mijn kennis en ervaring te mogen delen met anderen en er getuige van te mogen zijn wanneer ook zij ervaren wat de kracht van de stilte is. “.
Creatieve Meditatie Ontspanningsweek Pascal Cath

 

Zangvakantie Creatieve vakantie Frankrijk Anna en Roel de Andersons

Anna Ågren en Roel Dullaart

Anna Ågren en Roel Dullaart

Anna Ågren en Roel Dullaart geven met veel plezier en energie de zang workshops, adem / klank sessies en privé lessen zang.

Roel en Anna zijn beiden in 2005 afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, richting muziektheater.

Na hun studie zijn ze een 2e fase opleiding gaan volgen aan de Koningstheaterakademie te ‘s-Hertogenbosch. Hier zijn ze tevens aangesteld als vaste hoofdvakdocenten zang.

Naast deze lessen geven ze ook privé- en groepslessen. Als performers speelden ze mee in een landelijke tour van de eigentijdse revue “Het vreemdelingen-legioen”, zongen in diverse hommages aan Bram Vermeulen, Willem Wilmink en George Brassens en zijn al vele jaren te zien op 

 

 

zomerfestival Boulevard in ’s-Hertogenbosch.  Als “De Andersons” treden Roel en Anna op in de theaters met hun eigen muzikale voorstellingen als “Mijn Rijkdom”, “Ballades en brutaliteiten”, “Vreeswijk en de Andersons”, “In gesprek met mijn moordenaar”, “Stockholm sneeuwt”.

coaching: zangles Den Bosch Anna Ågren en Roel Dullaart
artiestensite: http://www.deandersons.nl/

 

Yoga en creatieve vakantie Frankrijk acteerlessen Norman van Huut

Norman van Huut

Norman van Huut

Norman van Huut is een allround theaterman. Van uitvoerend artiest ontwikkelde hij zich tot regisseur, docent en schrijver. Met grote passie en liefde voor theater en film blijft hij, met vallen en opstaan, zoeken naar waarachtigheid en eigenheid in zichzelf en anderen. Hij wordt graag geïnspireerd door iedereen die op zijn pad komt en wil graag zijn kennis en ervaring delen en anderen inspireren!

Als acteur en zanger speelde en zong hij rollen in musicalproducties zoals Sunset Boulevard, Annie, Titanic, 42nd Street, Oliver! en Miss Saigon. In het jeugd- en familiecircuit was hij te zien in de muziektheaterproducties Knofje, Buster en Benjamin, De kleine Zeemeermin en Tijl Uienspiegel.

Overige theaterervaring deed hij op bij Theaterrestaurant Toussaint , Arjan van Dijk en van Hoorne Events. Norman sprak vele stemmen in voor tekenfilms en zong in de disco/funkband Tendenz. Sinds 2008 is Norman als speler verbonden aan de stichting De Toren van Geluid. Sinds 2012 is hij producent van deze muziekttheatergroep. Als acteur was hij tevens te zien in televisie- en filmproducties.

Als spel- en zangdocent is hij verbonden aan Theaterschool Rabarber in Den Haag, waar hij meerdere voorstellingen maakt, bewerkt en regisseert (zoals Tralie Tango, Little Shop of Horrors, Dead Poets society en Kiss me Kate). Bij Theaterschool Hofplein is hij werkzaam als spel- en zangdocent en bij Toverkids geeft hij spellessen en schrijft en regisseert hij het jaarlijkse toneelstuk. Daarnaast regisseerde hij theaterstukken voor bijvoorbeeld het Augustijns Theater in Leiden en Theatergroep Showbizz in Alkmaar. Aan de HBO Dansacademie was hij als coach verbonden bij het maken van eigen werk van studenten.

Norman volgde spellessen en –workshops bij onder meer Lucas Borkel, de Trap, Joep Sertons en Marina Wijn. Jimmy Hutchinson en Marika Lansen waren zijn zangdocenten en bij Lucia Marthas nam hij dans-

 

Norman van Huut yoga en creatieve vakantie Frankrijk

Norman van Huut en Anthony Kamerling Creatieve vakantie Frankrijk

lessen. Verder volgde hij workshops op het gebied van trainingsacteren (Kemna Casting en de Academie voor Innovatief Denken) en scenario- en toneelschrijven (De Schrijversvakschool).

Norman geeft tijdens de creatieve vakantie Frankrijk de acteerlessen en musicallessen.

 

programma 2022 / 2023

 
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
AGENDA 2022 / 2023
CREATIEF WEEKEND
Stel zelf je weekend samen en kies per dag je workshop. Iedere workshop is ook als dagworkshop te volgen:
15 t/m 22 juli 2023
TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
30 juli t/m 6 aug. 2023
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
6 t/m 13 augustus 2023
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

13 t/m 20 augustus 2023
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

wijzigingen voorbehouden.