fbpx
Select Page

Docenten

caren Simon creatieve vakantie frankrijkCaren Simon

Caren, eigenaar van Artfriends en organisator van de Creatieve vakantie Frankrijk, vindt het heerlijk om met mensen om te gaan en haar kennis met hen te delen.

Zij heeft jaren lang een professionele loopbaan in Marketing en Public Relations vervuld. In dit vak is haar creativiteit in het denken sterk ontwikkeld, terwijl er in verhouding veel minder tijd en ruimte was dan gewenst om zich te richten op de altijd aanwezige drang haar ideeën ook op kunstzinnige wijze vorm te geven. In 1996 kreeg zij de kans en heeft die met beide handen aangegrepen.

Als een waardevolle schat draagt zij de inspirerende beelden en herinneringen van haar geboorte eiland Aruba, gevormd door de natuurelementen, met zich mee. Deze natuurelementen komen herhaaldelijk terug in haar kunstwerken, met name in haar keramische objecten, interieur juwelen, symbool juwelen en beschermkristallen waarbij zij veel werkt met natuurlijke materialen, takken, edelstenen en kristallen.

Caren maakt naast dit alles ook keramische objecten, sieraden en bronzen sculpturen. http://www.carensimon.com/

In de verwen workshops beschermkristallen en levensketting van edelstenen werkt zij tevens met de symboliek van de edelstenen.

Tijdens de Creatieve vakantie Frankrijk begeleidt Caren de workshops boetseren, zilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Edelsteen sieraden maken, levensketting en beschermkristallen maken met edelstenen.

Caren Simon bailadora docent creatieve vakantie Frankrijk
Caren Simon docent creatieve vakantie Frankrijk
Cobi Gaasbeek Yoga & Creatieve vakantie Frankrijk

Cobi Gaasbeek

Cobi Gaasbeek

Cobi is een warme creatieve duizendpoot. Al vanaf haar vroege jeugd heeft ze een nieuwsgierige fascinatie voor creativiteit en kunst. Ze ontwikkelde zich als ontwerper, beschrijver en etaleur in de garen- en textielsector. Een grote passie, het overbrengen van het plezier in creëren, kon ze kwijt in het geven van kunstzinnige vorming aan volwassenen en uitdagende handvaardigheid lessen op de basisschool. Honderden creatieve kinderen vonden ook een weg naar haar kunstzinnige kinderatelier.

Als gast kwam Cobi een aantal jaren geleden naar een creatieve vakantie Frankrijk week. Als enthousiast vrijwilliger keerde ze terug. Het samenwerken met Caren beviel zo goed dat ze nu als docent de deelnemers van edelstenen-workshops liefdevol wegwijs maakt in de technieken en ontwerp-vormen. Daarbij staat ze Caren ook de hele periode in Frankrijk bij als PA.

In Gambia leidt ze de kinderactiviteiten van het Franco Inn Skill Centre, waar kansarme kinderen kunnen leren en genieten van o.a. creativiteit, sport, dans, yoga en taallessen.

Vanaf mei 2020 zal www.cobicreation.nl een feit zijn.

 
.

Cobi Gaasbeek Franco Inn voor Yoga & Creatieve vakantie Frankrijk

Menno Noordervliet Creatieve vakantie Frankrijk Astrologie

Menno Noordervliet, astroloog, pedagoogMenno Noordervliet

Menno Noordervliet

Onze astroloog, Menno is sociaal psycholoog en pedagoog. Menno heeft altijd in de gezondheidzorg gewerkt. Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk verzorgt hij de cursus Astrologie Biografie, waarbij je naar aanleiding van je horoscoop meer inzicht krijgt in je eigen leven en biografie.

Naast zijn professionele loopbaan in de gezondheidszorg had hij een astrologische praktijk en sinds 2000 werkt hij voor zichzelf als coach en astroloog.

 

Behalve zelfstandig astrologisch consulent is hij momenteel ook als zodanig verbonden aan een managementbureau voor trainingen aan het bedrijfsleven. Hij heeft veel ervaring op het gebied van beroepsadviezen  en relatiehoroscopen.

Ook is hij voorzitter van de Astrologische Vakvereniging Nederland (AVN), de beroepsvereniging voor astrologen in Nederland.

http://www.noordervliet.com/

Creatieve vakantie Frankrijk Robin Berkelmans Tai Chi

Robin Berkelmans

Robin Berkelmans

Robin Berkelmans (1976) is professioneel danser, fysiek acteur, dans- en bewegings- docent, maker van dans en theater en docent Tai Chi Quan en Qi Gong en Contact Improvisatie.

Hij is jaren betrokken bij l’Art du Chi, een franse school in Tai Chi Chuan en Chi Kung. Robin is de Nederlandse vertegenwoordiger van The L’art du Chi, zijn school voor Tai Chi Chuan & Chi Kung is gevestigd in Amsterdam.

Als performer houdt hij zich het liefst bezig met locatiewerk, danstheater en improvisatie met dans en beweging. Als docent richt hij zich vooral op een helder, gericht gebruik van het lichaam en het aanwezig-zijn, authentiek-zijn op het toneel.

Hij geeft les op de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten (AHK), Theateropleiding De Trap en de Fontys Dansacademie (Tilburg). Daar geeft hij les in o.a. Release techniek, Contact Improvisatie, Experiential Anatomy en Elementaire Beweging. In zijn eigen school, L’art du chi, in Amsterdam geeft hij les in Tai Chi Chuan & Chi Kung.

Zijn ontwikkeling is bepaald door zijn opleiding voor dansdocent aan de dansacademie in Tilburg en zijn ervaring met hedendaagse en moderne dans, locatietheater, danstheater, improvisatie, Tai Chi,aikido, somatics, jongleren, latijns-amerikaanse dans en capoeira. In zijn eigen school, L’art du Chi , in Amsterdam geeft hij Tai Chi Chuan en Chi Kung lessen.

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk zal Robin Tai Chi Quan en Chi Kung lessen verzorgen volgens de leer van L’art du Chi, een internationale school die door Vlady Stévanovitch is opgericht. Tevens verzorgt hij de danslessen Contact Improvisatie
http://www.robinberkelmans.nl/

 

Schildervakantie yoga en creatieve vakantie Frankrijk Sieko Koolen

Sieko Koolen

Sieko Koolen

Sieko is beeldend kunstenaar. Hij maakt deel uit van het schilderscollectief Art-Reflexion Masters in Zwolle. De schilderlessen die hij geeft op een aantal basisscholen, zijn een feest voor de kinderen en de docenten. Dat geldt ook voor de workshops aan volwassenen.

Zijn aanvankelijk figuratieve schilderijen ondergingen langzamerhand een verandering. Hij is zijn werk steeds meer gaan abstraheren. Signalen uit de natuur, muziek, teksten, persoonlijke ervaring en gedachten, zijn de inspiratiebronnen van zijn eigen gecreëerde landschappen. Signalen als een motief om aan de slag te gaan. Gedachtelandschappen om in te dwalen, te zoeken en te fantaseren.

Tijdens de creatieve vakantie begeleidt Sieko het schilderen, in een sfeer waarin je je vrij voelt om te durven, te doen en ontdekken. Waarbij het ongetwijfeld ook zo zal zijn dat de deelnemers elkaar inspireren en stimuleren .

http://sieko.exto.nl/

 

schildervakantie yoga en creatieve vakantie Frankrijk Sieko Koolen

dagdromen,ik zweef nog even verder 80 x 100, acryl op doek, Sieko Koolen

 

schildervakantie yoga en creatieve vakantie Frankrijk Sieko Koolen

Altijd Wat, Sieko Koolen

Schilder vakantie Creatieve vakantie Frankrijk Wouter van de KootWouter van de Koot

Wouter van de Koot (°Zwolle, 1978) is in 2001 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, afdeling schilderkunst. In dat jaar won hij  ook de Jong Talent Prijs van de Kunstuitleen Utrecht. Vervolgens is hij verhuisd naar Antwerpen

waar hij sindsdien woont en werkt. Inmiddels heeft hij meer dan 40 exposities op zijn naam staan, in galeries en musea in binnen en buitenland.

Over zijn werk zegt hij:  ‘Ik gebruik mezelf en mijn naasten als model/acteur in geïmproviseerde performances gebaseerd op persoonlijke ervaringen, angsten, fantasieën en dromen. Thema’s als kwetsbaarheid, troost, wederzijdse afhankelijkheid, vertrouwen, schoonheid en verval komen daarbij aan bod. Deze performances  vormen vervolgens de basis voor mijn tekeningen en schilderijen. Die ontstaan meestal in series waarbij één beeld of personage met verschillende technieken en vanuit diverse invalshoeken wordt onderzocht, van verhalend figuratief tot bijna abstract.  Het maken van kunstwerken zie ik als een manier om de magie van het alledaagse te vangen en met onze kwetsbaarheid en tekortkomingen om te gaan’.

Bij het lesgeven gelooft Wouter in een praktische no-nonsense aanpak. Persoonlijke aandacht, plezier, handige tips, en Durven Doen staan centraal.

http://www.woutervandekoot.com

Schilder vakantie Creatieve vakantie Frankrijk Wouter van de Koot
Yoga en creatieve vakantie Frankrijk Peggy Voers

Peggy Voers

Peggy Voers

Peggy is een positieve,  energieke persoonlijkheid die zich graag omringt en verbindt met mensen en het leven open en stralend tegemoet treedt. Zij is gediplomeerd Wellness coach en heeft tevens enkele jaren geleden de 200 uurs Hatha yoga docenten opleiding succesvol afgerond. Deze zomer hoopt zij af te studeren tot adem coach in de methode BETER ADEMEN® 

De positieve invloed van yoga op haar leven ervaart zij nog dagelijks als een cadeau. Dit heeft Peggy doen besluiten zich op te laten leiden tot professioneel yogadocent, zodat ze het nu in haar lessen kan delen. Naast de klassieke Hatha yoga geeft Peggy les in Hatha Flow yoga, in Yin yoga en in Yin/Yang yoga.  

 

Tijdens de Yoga & Creatieve vakantieweek geeft Peggy  2 yoga lessen per dag. Je bent vrij om in ochtend een les als start van de dag en/of een les als afsluiting van de middag te volgen. Niets moet en alles mag. In een ontspannen sfeer is er voor een ieder de ruimte om de lessen op eigen wijze te ervaren. Bij mooi weer in de prachtige tuin of anders op een fijne plek in het chateau. Laat je deze week verrassen door de heilzame werking van Yoga: de ruimte die ontstaat in je lichaam, de kracht ervaren van het bewust ademen en het opwekken, het tot rust brengen en het sturen van de energiestroom.

Peggy verheugt zich erop je te ontmoeten en samen met jou deze Yoga & Creatieve vakantieweek te beleven, wees welkom!

yoga en creatieve vakantie Marion Mulders

Marion Mulders

Marion Mulders

verbinden voorbij woorden, spelen, relativeren,  ont-wikkelen, regie, zachtheid en kracht, eigen verantwoordelijkheid, positief, flexibel, vrijheid, actie en rust, balans, energiek. veerkracht, transformeren, bewust worden en bewust-zijn, autonomie, creatie, samen, helen, persoonlijke groei en leren, integriteit, plezier, naar de kern, licht, ont-dekken, lachen, buiten, authenticiteit

In een wereld waarin we veelal ‘aan’ staan, brengt yoga mij naar binnen en laat mij mijn ‘binnenwereld’ ervaren. Met name yin yoga heeft mij geleerd echt stil te zijn, te voelen wat er in mij leeft en ‘te zijn met wat er is’. Mooi en minder mooi. Voor mij persoonlijk draagt dat elke dag bij aan leren en groeien, aan bewust-zijn en vandaar uit mijn leven vormgeven.

yoga en creatieve vakantie Marion Mulders

Dat is ook waar ik elke dag mijn bed voor uitspring: bijdragen aan een gezonde, liefdevolle wereld waarin mensen empowered worden in authenticiteit, holistisch bewustzijn, leven en werken vanuit bewust-zijn. Een wereld met respect en ruimte voor iedereen en de intentie bij te dragen aan elkaar.

Dit geef ik naast mijn freelance yoga-activiteiten, vorm als zelfstandig coach/ begeleider, trainer en begeleider van (familie)opstellingen.

yoga en Creatieve vakantie Marion Mulders

Je mag het zelf doen én je hoeft het niet alleen te doen. Voor mij is er niets mooier dan bij te dragen aan ‘de vallende kwartjes’ en heling bij jou, inzichten die jou helpen een authentieker leven te creëren, dichter bij jezelf te blijven, meer vanuit je eigen kern in het leven te staan. De moed vinden om een nieuwe stap in de juiste richting te gaan, wat die richting voor jou ook mag zijn.

Yoga draagt hier, naast alle andere activiteiten die ik doe, voor mij aan bij. Ik kom dan ook met veel plezier naar Frankrijk om mensen te laten ervaren wat yoga je kan brengen.

Creatieve meditatie ontspanningsweek Pascal Cath

Pascal Cath

Pascal Cath

Naast haar baan in het bedrijfsleven geeft Pascal lessen in meditatie / mindfulness en energiewerk.

De stilte is altijd een belangrijk onderdeel in haar leven geweest. Van kinds af aan zocht zij regelmatig de stilte op en kon zij zich prima vermaken door helemaal niets te doen. 

Gaandeweg kwam ze er achter dat stilte als eerste naar de achtergrond verdwijnt zodra het leven ons de nodige uitdagingen biedt. Terwijl juist dan de stilte ons als eerste weer terug kan brengen naar onszelf waardoor er weer balans in ons leven kan ontstaan.

In haar zoektocht naar het leven, dit voluit te kunnen leven én het kunnen verdwijnen in de diepte van de stilte ontdekte zij meditatie en mindfulness. Hiervoor heeft Pascal verschillende opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van meditatie / mindfulness en bewustwording. 

Dit samen heeft haar geïnspireerd bij het geven van lessen in meditatie en mindfulness. “Ik vind het bijzonder mijn kennis en ervaring te mogen delen met anderen en er getuige van te mogen zijn wanneer ook zij ervaren wat de kracht van de stilte is. “.
Creatieve Meditatie Ontspanningsweek Pascal Cath

 

Zangvakantie Creatieve vakantie Frankrijk Anna en Roel de Andersons

Anna Ågren en Roel Dullaart

Anna Ågren en Roel Dullaart

Anna Ågren en Roel Dullaart geven met veel plezier en energie de zang workshops, adem / klank sessies en privé lessen zang.

Roel en Anna zijn beiden in 2005 afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, richting muziektheater.

Na hun studie zijn ze een 2e fase opleiding gaan volgen aan de Koningstheaterakademie te ‘s-Hertogenbosch. Hier zijn ze tevens aangesteld als vaste hoofdvakdocenten zang.

Naast deze lessen geven ze ook privé- en groepslessen. Als performers speelden ze mee in een landelijke tour van de eigentijdse revue “Het vreemdelingen-legioen”, zongen in diverse hommages aan Bram Vermeulen, Willem Wilmink en George Brassens en zijn al vele jaren te zien op 

 

 

zomerfestival Boulevard in ’s-Hertogenbosch.  Als “De Andersons” treden Roel en Anna op in de theaters met hun eigen muzikale voorstellingen als “Mijn Rijkdom”, “Ballades en brutaliteiten”, “Vreeswijk en de Andersons”, “In gesprek met mijn moordenaar”, “Stockholm sneeuwt”.

coaching: zangles Den Bosch Anna Ågren en Roel Dullaart
artiestensite: http://www.deandersons.nl/

 

Yoga en creatieve vakantie Frankrijk acteerlessen Norman van Huut

Norman van Huut

Norman van Huut

Norman van Huut is een allround theaterman. Van uitvoerend artiest ontwikkelde hij zich tot regisseur, docent en schrijver. Met grote passie en liefde voor theater en film blijft hij, met vallen en opstaan, zoeken naar waarachtigheid en eigenheid in zichzelf en anderen. Hij wordt graag geïnspireerd door iedereen die op zijn pad komt en wil graag zijn kennis en ervaring delen en anderen inspireren!

Als acteur en zanger speelde en zong hij rollen in musicalproducties zoals Sunset Boulevard, Annie, Titanic, 42nd Street, Oliver! en Miss Saigon. In het jeugd- en familiecircuit was hij te zien in de muziektheaterproducties Knofje, Buster en Benjamin, De kleine Zeemeermin en Tijl Uienspiegel.

Overige theaterervaring deed hij op bij Theaterrestaurant Toussaint , Arjan van Dijk en van Hoorne Events. Norman sprak vele stemmen in voor tekenfilms en zong in de disco/funkband Tendenz. Sinds 2008 is Norman als speler verbonden aan de stichting De Toren van Geluid. Sinds 2012 is hij producent van deze muziekttheatergroep. Als acteur was hij tevens te zien in televisie- en filmproducties.

Als spel- en zangdocent is hij verbonden aan Theaterschool Rabarber in Den Haag, waar hij meerdere voorstellingen maakt, bewerkt en regisseert (zoals Tralie Tango, Little Shop of Horrors, Dead Poets society en Kiss me Kate). Bij Theaterschool Hofplein is hij werkzaam als spel- en zangdocent en bij Toverkids geeft hij spellessen en schrijft en regisseert hij het jaarlijkse toneelstuk. Daarnaast regisseerde hij theaterstukken voor bijvoorbeeld het Augustijns Theater in Leiden en Theatergroep Showbizz in Alkmaar. Aan de HBO Dansacademie was hij als coach verbonden bij het maken van eigen werk van studenten.

Norman volgde spellessen en –workshops bij onder meer Lucas Borkel, de Trap, Joep Sertons en Marina Wijn. Jimmy Hutchinson en Marika Lansen waren zijn zangdocenten en bij Lucia Marthas nam hij dans-

 

Norman van Huut yoga en creatieve vakantie Frankrijk

Norman van Huut en Anthony Kamerling Creatieve vakantie Frankrijk

lessen. Verder volgde hij workshops op het gebied van trainingsacteren (Kemna Casting en de Academie voor Innovatief Denken) en scenario- en toneelschrijven (De Schrijversvakschool).

Norman geeft tijdens de creatieve vakantie Frankrijk de acteerlessen en musicallessen.

 

Leuk als je ons volgt en liked 🙂

 •  
 • AANMELDEN NIEUWSBRIEF
  DEEL DEZE PAGINA EN WIN EEN WORKSHOP
  AGENDA 2021/2022
  CREATIEVE WORKSHOPS NEDERLAND kies voor 1, 2 of 3 workshopdagen met voordeel
  9 december 2021
  Workshop Zilveren Sieraden maken met Art Clay Silver

  10 december 2021
  Workshop Levensketting / beschermkristal / talkingstick van edelstenen maken

  11 december 2021
  Workshop Oceandrum maken

  27 januari 2022
  Workshop Ocean drum maken

  28 januari 2022
  Art Journaling en soulcard maken

  29 januari 2022
  Workshop Levensketting / Beschermkristal / Talking stick van edelstenen maken

  9 t/m 16 juli 2022
  TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
  24 juli t/m 31 juli 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
  31 juli t/m 7 aug. 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  7 t/m 14 augustus 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  14 t/m 21 augustus 2022
  TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  21 t/m 28 augustus 2022
  YIN YANG YOGA vakantie

  Onbeperkt volgen:

  wijzigingen voorbehouden.
  Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial