fbpx
Select Page
Creatieve yoga vakantie Veluwe

17 t/m 24 september 2021
Creatieve Yoga Ontsnapping Veluwe

Creatieve, yoga, mindfulness en culinaire workshops

Wat als je aan alles zou kunnen ontsnappen
aan de hectiek van alledag
gevoel van eenzaamheid
verwachtingen
werk, gezin, angst, stress……

Wij gaan:
onszelf verliezen in creativiteit,
vertragen, onthaasten, ontspannen, (her)ontdekken, plezier maken, genieten, inspiratie opdoen, reflecteren, verbinden, volledig onszelf zijn , ons hoofd leeg maken
en bosbaden, mindful opladen in de natuur. 

Ontdek hoe je doelgericht en gefocust kunt  leven vanuit je authentieke zelf.

Verblijf in een gezellig, volledig ingericht, vrijstaand boschalet midden in de natuur, bij prachtige zandverstuivingen en bos. 

Een echt weekje me-time!

Het creatieve Yoga Ontsnappingsplan op de Veluwe

Al worden we nu nog beperkt door corona en moeten we thuis blijven, we zijn vrij om te dromen. Om te creëren en te fantaseren. Om te gaan waar we willen. Wij hebben daarvoor een plan.

Misschien heb je weleens gedacht aan een reis naar jezelf. Naar een plek waar je het dichtst bij jezelf bent. Waar je opgaat in je eigen creativiteit. Er is geen sprake meer van ‘moeten’, maar komen in een flow waarin je één bent met jezelf,. Met datgene waaraan je werkt of met de omgeving waarin je verblijft. Wij noemen dat de reis naar een blijer hart. Wij geven jouw creatieve geest de ruimte om te groeien. Ruimte waarin veel mag en niets moet. Introspectie, retraite, tot jezelf komen. Wees welkom!

yoga vakantie nederland
Creatieve workshop hand letteren creatieve ontsnapping veluwe
Creatieve workshop art clay silver zilveren sieraad maken
Creatieve workshops mindfulness workshop levensketting
Bosbaden shinrin yoku creatieve ontsnapping veluwe
Creatieve workshop mindfulness workshop beschermkristal van edelstenen
Creatieve workshop art journaling creatieve ontsnapping veluwe
Culinaire workshop sushi maken creatieve ontsnapping veluwe
Creatieve workshop / mindfulness workshop

Levensketting edelstenen

Je toekomstdromen vrolijk aaneen geregen

Een van de onderdelen van de Creatieve ontsnapping is het maken van  je eigen unieke levensketting, jouw persoonlijke energie cirkel,  met prachtige edelstenen als metafoor om te leven vanuit je hart o.l.v. Caren

Levensketting van edelstenen Caren Simon Creatieve vakantie Frankrijk

Ik nodig je van harte uit om tijdens de creatieve ontsnappingsweek met mij een prachtige reis te maken naar een gepassioneerd kloppend hart waarbij alle dromen en wensen weer tot de mogelijkheid behoren en de wonderen de wereld niet uit zijn. Ik begeleid je op deze reis en in het proces van het maken van je eigen unieke levensketting van de prachtigste edelstenen en materialen als metafoor om te leven vanuit je hart.

Vrouwen Power week Levensketting van edelstenen

Daardoor wordt je je bewust van de manier waarop je jezelf en de mogelijkheden die je tot jouw beschikking hebt boycot om succesvol te zijn als het gaat om het realiseren van geluk, carrière, creativiteit, persoonlijke groei, liefde, etc…

Ontdek jouw ongekende mogelijkheden

Allereerst je gaat ontdekken welke ongekende mogelijkheden binnen handbereik zijn, krijgt je heel helder in beeld welke weg voor jou de juiste is, om duidelijk richting te geven aan je leven met als resultaat je meer te kunnen  focussen, je doelen te stellen en te bereiken.

Deze nieuw herwonnen inzichten vertaal je vervolgens naar edelstenen door deze intuïtief te kiezen. De edelstenen bieden vanuit hun metafysische eigenschappen, ondersteuning en zullen als metafoor dienen om je doelen te bereiken.

Jouw levensketting zal een bijdrage leveren in je geluk, zelfvertrouwen, eigenliefde, kracht, bewustwording, vertrouwen en tegelijkertijd je kwetsbaarheid. Tevens kun je edelstenen die de zonnetekens van je geliefden vertegenwoordigen in je ketting verwerken. De levensketting weerspiegelt jouw identiteit en uniciteit.

Jij bent Uniek.

Caren

Creatieve workshop

Handletteren

Vorm je eigen handschrift om tot nieuwe letters

Een misverstand over handletteren zal ik maar meteen recht zetten: Handletteren is géén kalligraferen of alleen maar mooi schrijven. Het is letters tekenen en versieren. 

creatieve workshop hand letteren

Je kent het misschien wel van prachtig ‘beschreven’ reclameborden. Of menuborden op wanden in restaurants, sierverpakkingen, kaarten enzovoort. Het lijkt heel lastig, maar dat is niet zo. Je hoeft geen groot tekentalent te zijn om fraaie woorden en quotes te kunnen letteren. Met makkelijke tips en trucs krijg je al snel mooie resultaten. Tijdens de handletter workshops in je ontsnappingsweek op de Veluwe leer je hoe je op een leuke en eenvoudige manier met je eigen handschrift aan het letteren kunt.

Culinaire workshop

Sushi maken

Een heerlijke, gezonde, Japanse delicatesse 

Sushi is uiterst gezond, omdat het zeer vetarm is. Bovendien helpt het hoge aandeel aan onverzadigde vetzuren beroertes, hartinfarcten en zelfs kanker te voorkomen. En de rijst laat tijdens de vertering de bloedsuikerspiegel langzamer stijgen. Daardoor houdt de verzadiging langer aan.

culinaire workshop sushi maken creatieve ontsnapping veluwe

Tijdens deze workshop kunnen we  maken:

Maki Sushi

Rolletjes van rijst gevuld met groente en/of vis, in nori (zeewier) gewikkeld. Tevens laten we een vegetarische versie zien waarop u door kunt variëren.

Nigiri Sushi

Sushi hapjes: rijst met zalm, tonijn, garnaal of omelet.

Weldaad voor lichaam en geest

Yoga 

Ontwikkel je volledige potentieel

Yoga vakantie en creativiteit

Yoga is een buitengewone spirituele wetenschap van zelfontwikkeling en zelfrealisatie die ons laat zien hoe we ons volledige potentieel kunnen ontwikkelen in ons veelzijdige leven.

De integratieve benadering van yoga brengt diepe harmonie en onwankelbare balans in lichaam en geest om ons latente vermogen voor een hoger bewustzijn te wekken, dat is het ware doel van de menselijke evolutie. De vele methoden van yoga omvatten een breed scala van fysieke houdingen tot ademhalingsoefeningen en meditatie, allemaal gebaseerd op een filosofie van bewustzijn en een natuurlijke manier van leven.

Creatieve workshop 

Zilveren amulet maken

Draag je diepste wens en geliefden bij je

Gedurende de creatieve workshop zilveren amulet maken met art-clay silver kun je een zilveren amulet of hanger maken.

De Tibetanen gebruiken zo’n amulet (Ghao of Gao) als reisaltaar, gevuld met religieuze voorwerpen, medicinale kruiden, gebeden etc. Wij schrijven onze diepste wensen, doelen, namen van geliefden op een briefje en plaatsen het in onze amulet die wij bij ons dragen. Ook as van een overleden dierbare kun je in de zilveren amulet bij je dragen.

Ook in deze workshop kun je je sieraad iets bijzonders meegeven door het verwerken van zirconia, zoetwaterparels of andere edelstenen, deze zijn tegen een meerprijs te verkrijgen.

creatieve workshop art clay silver

Art Clay Silver

Art Clay Silver, zilverklei, is kneedbaar zilver/brons. Het ziet eruit als gewone klei, maar bestaat uit zilverpoeder, organisch bindmiddel en water. De klei is makkelijk te vormen en dat geeft je eindeloos veel mogelijkheden bij het maken van eigen sieraden en kunstobjecten. De klei verandert in puur zilver bij verhitting. Het bindmiddel verbrandt en het water verdampt.

Creatieve workshop

Art Journalen 

Je visuele dagboek in woord en beeld.

Art journalen of Creatief dagboek… Tijdens je ontsnapping ga je ook in je Art Journal op een creatieve ontdekkingsreis. Op een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn, schep je met een speelse aanpak innerlijke rust en plezier.

creatieve workshop art journalen

De art journal lessen kunnen op zichzelf staan maar ook met andere creatieve workshops verbonden worden. In deze kleine creatieve ruimte kun je materialen en technieken uitproberen, schrijven en fantaseren, knoeien en experimenteren, je perfectionisme loslaten, herinneren, verwerken en ontspannen. Ervaren hoe je gedachtes, gevoelens en emoties op papier kwijt kunt. En ontdekken hoe je via woorden tot beelden komt of juist via beelden tot woorden. 

Iedereen kan het. Niks moet, maar alles mag.

Mindfulness workshop

Bosbaden (shinrin-yoku)

dé manier om te ontstressen

De essentie van het leven zit in het kleine, alledaagse en de natuur zit vol met wonderen. Je verwonderen als een klein kind over de nerven van een blad, de abstract kunstige vormen van boomschors, de zachtheid van mos of je verbonden voelen met het grote geheel. De natuur geeft zingeving, rust en helderheid van geest. Het helpt ruimte te creëren in je drukke leven.

creatieve workshop mindfulness workshop bosbaden

Tijdens het bosbaden vertraag je bewust en neem je de natuurlijke omgeving met zo veel mogelijk zintuigen waar. Met al zijn geuren, kleuren, vormen en geluiden helpt het bos je verbinding met de natuur te versterken en je gezondheid te verbeteren. Meer tijd doorbrengen in de natuur kan ervoor zorgen dat je minder vatbaar bent voor ziekte, neerslachtigheid en depressie. Ook blijkt dat de concentratie en het probleemoplossend vermogen toenemen

HET CREATIEVE YOGA ONTSNAPPINGS TEAM

De natuur is ons decor, omarmt ons en leert ons wijze dingen. Caren Simon en Cobi Gaasbeek zijn jouw liefdevolle en enthousiaste gastvrouwen die jou tijdens je verblijf omringen met creativiteit, warmte en gezelligheid. 

creatieve workshops Caren Simon

Caren Simon, kunstenaar, edelsteen master, organisator creatieve vakantie Frankrijk

Caren Simon

Het leven is een spel
Kom, speel met mij
Rijg edelsteen kralen, kilometers lang
Droom wensen, wonderen en verlang
Naar een kinderhart, woest kloppend
Passie en drijfveer opkloppend
Fladder, huppel, ben jezelf, gek, vrij, authentiek
Jij bent bijzonder,.
Jij bent Uniek
                                                    Caren

www.yogaencreatievevakantie.nl/
www.artfriends.nl
www.carensimon.com

Creativiteit als voedsel voor de hersenen

De basis voor al mijn activiteiten, alsook de levensketting, ligt in mijn eigen ervaringen en persoonlijke proces. Momenten waarop ik gedwongen werd mij te bezinnen  op de vraag hoe ik het plezier in mijn leven kon waarborgen, de balans moest opmaken om mijn nieuwe creatieve pad te vinden en hoe meer vanuit mijn hart te leven. De vraag wat ik met de wereld te delen had, wat mijn talenten zijn, welk geschenk ik te geven heb, deed de kunstenaar in mij ontwaken. In de overtuiging dat creativiteit belangrijk is voor ieder mens, als voedsel voor de hersenen en prikkeling voor de zintuigen, startte ik Artfriends met kunst, creatieve cursussen en workshops in Nederland en  creatieve vakanties en yoga vakanties in Frankrijk met als doel zoveel mogelijk mensen te ondersteunen en te stimuleren in hun creatieve proces en creatieve ontwikkeling. Ze te inspireren en de mogelijkheid te bieden hun creatieve vermogens te ontdekken en te ontwikkelen. Met mijn jaren lange ervaring met de waardevolle informatie van edelstenen zal ik je begeleiden in het maken van jouw unieke, persoonlijke levensketting met als doel veel meer te gaan leven vanuit het hart.

Cobi Gaasbeek creatieve workshops creatieve ontsnapping veluwe

Cobi Gaasbeek, kunstenaar, kunstzinnig docent en PA Caren Simon

Cobi Gaasbeek

Soms heb je een pauze nodig
Op een plek waar je jezelf mag zijn
Waar je je thuis kunt voelen
je uiten in blijdschap maar ook pijn

Je terugtrekken in emotie en kleur
In spontane kunst en creativiteit
Huil, dans, speel, creëer, bewonder
Durf er jezelf te zijn altijd  

Ervaar in plezier en leef nu
als een open onbevangen kind
onbezorgd in het moment
genietend van wat je er vindt
Cobi

www.cobicreation.nl/

“Create your own sunshine”

Vastgeroeste overtuigingen, opvoeding, scholing, “hoe het heurt”. Werken gebaseerd op perfecte resultaten. Vastlopen in onze westerse samenleving… Het was duidelijk. Ik moest terug naar mijn basis. 

Na dit besef veranderde er veel. Liefdevolle mensen en nieuwe mogelijkheden kruisten mijn pad. Local Afrika leerde me meer in het hier en nu te blijven, te accepteren wat is.  Ik leerde “To create my own sunshine”.

In deze bizarre tijd hebben meer en meer mensen zonlicht nodig in het duister. Creativiteit en kunst hebben een grote helende kracht. Het versterkt je immuun systeem. Maakt je vrijer, gelukkiger, gezonder. Ontwikkelt je vermogen om in oplossingen te denken. Dit wordt In mijn werk telkens bevestigd. Ik word er intens gelukkig van iemand te mogen begeleiden en stimuleren in een creatief proces. Ze te zien opbloeien en genieten. Iedereen heeft creatieve talenten. Soms is er alleen een positief duwtje nodig. 

Ik help je graag om uit je hoofd en in je creatieve hart te komen. In jouw eigen zonlicht.    

Berlin Mol Creatieve yoga vakantie Veluwe

Berlin Mol

Elke dag is het aan ons gegeven dat we weer opnieuw mogen kiezen hoe we ons leven willen gaan inrichten. 

Zijn we nodig? Wat maakt mij gelukkig? Heeft mijn lichaam (nog) meer behoefte aan rust en ontspanning? Waar ben ik over het algemeen met mijn aandacht? Hol ik mijzelf voorbij? Hoe sta ik ervoor? Hoe is de balans? 

Het leven is niets meer dan de juiste keuzes maken, geleid door onze intuïtie. Of heb je zoveel onrust in jou en om jou heen dat je je eigen “stem” niet meer horen kunt maar wel de behoefte hebt aan verstilling.
 
Ik ben Berlin en woon full time off the grid op Oerland. Ik voel mij een Oerlander omdat ik van alle luxe en comfort afstand heb gedaan. Ik heb geen idee voor hoe lang ik dit ga doen en dit hoef ik ook niet te weten. Want ik leef in het NU. Nu is het moment die ik elke dag weer opnieuw mag inrichten. 
 
Doordat ik van alle luxe en comfort afstand heb gedaan ligt de weg naar binnen, welke barstensvol is met Oeroude kennis en wijsheid, veel sneller voorhanden. Zelfredzaamheid en onafhankelijkheid is in principe de basis voor een vitaal en lang gelukkig leven.
 
Alle lagen waarmee ik mijzelf ooit mee heb geïdentificeerd zijn van mij afgevallen. Wat blijft er dan van je over?
 
Juist. Terug naar de kern, de basis, naar je eigen authentieke stem. Jezelf verwezenlijken op aarde. Het is notabene je geboorterecht. Het staat in je geboortekaartje geschreven.

Doen waar jij gelukkig van wordt

Yoga is voor mij niet alleen maar yoga houdingen beoefenen maar een yoga / bewustwordingsles, met andere woorden een Oer-les bij mij in de praktijk bestaat AL-TIJD uit verschillende elementen; jezelf onderzoeken. mindfulness, zelfonderzoek-vragen, houdingen / poses,  meditatie (of meditatie in beweging), dans, ademhalingsoefeningen en meer oefeningen die bijdragen aan meer vrijheid en innerlijk geluk.
Ook laat ik mij heel vaak leiden door mijn gevoel en hetgeen wat de groep nodig heeft.
Zelfonderzoek-vragen komt ook voorbij (je krijgt namelijk altijd eerlijk antwoord van je eigen stem!), helende houdingen die je organen, spieren, bindweefsel en emoties reinigen of een boost geven.
Alle yoga / mindfulness lessen spiegelen exact dat wat je nodig hebt, waar je tegenaan loopt en hoe je in het leven staat. Ik bied je tevens de mogelijkheid tot (meer) acceptatie en Zelfliefde.
 
HET GAAT OM JE-ZELF VERWEZENLIJKEN. 
 
Ik nodig je uit zodat je je innerlijke stem weer kunt horen. Jezelf weer stevig neer mag neerzetten in lichaam en geest. Een lichaam en geest die weer vrij en onbevangen is en durft te leven. 
Op die manier kan de creativiteit ook weer veel beter stromen. 
 
We zijn creators, elke dag staan we we weer bij onze schildersezel met een palet van diverse kleurschakeringen.
 
Oer-groet
Berlin Mol

Vriend(inn)enactie

Breng een deelnemer aan die met jou op de 2-persoonskamer verblijft  of 2 personen die samen op een 2-persoonskamer verblijven en ontvang  € 35 korting per persoon

Partner arrangement

Wil je een partner meenemen die niet deelneemt aan het workshopprogramma, maar wel bij jou op de kamer verblijft, dan kan hij/zij deelnemen aan het Partnerarrangement. Het partnerarrangement is exclusief het volgen van de workshops, inclusief verblijf in het bos chalet, alle maaltijden en de gezelligheid. Zie voor kosten het inschrijfformulier.

Kosten

De kosten voor een compleet verzorgde Creatieve YOGA ontsnappingsweek op de veluwe bedragen € 835,– p.p. 

Deze kosten zijn inclusief:

 • Het volgen van alle programma onderdelen
 • Ontvangst borrel met hapjes
 • 3 maaltijden per dag
 • Afscheids high tea
 • alle overnachtingen in een compleet ingericht boschalet
 • onbeperkt koffie, thee, bronwater en fruit
 • wifi
 • materiaalkosten art journalen, hand letteren en sushi workshop.

Exclusief reiskosten, materiaalkosten levensketting en zilveren amulet.

Voor kameropties verwijzen wij naar het inschrijfformulier.

De kosten, verbonden aan de Creatieve ontsnappingsweek op de Veluwe, kun je in twee termijnen voldoen. 

Optionele kosten

Eenpersoonskamer

Er zijn een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Mocht je ervoor kiezen alleen op de kamer te verblijven dan berekenen wij een eenpersoons-toeslag. Op het inschrijfformulier tref je alle info hiervoor aan.

Materiaalkosten

Voor de creatie van de levensketting en zilveren amulet vragen wij een bijdrage voor de materiaalkosten. De edelstenen variëren in kosten en zijn vanaf 0,25 verkrijgbaar.

Dit kun je ter plaatse afrekenen.

Gedurende de week plannen wij een vrije dag in. Tijdens deze dag verzorg je je eigen maaltijden. 

Riante boschalets op de veluwe met veranda

We verblijven in riante, volledig ingerichte, 4 persoons boschalets, elk met twee tweepersoons kamers.  Er bestaat een beperkte mogelijkheid om alleen in een van de tweepersoonskamers te verblijven. Wij vragen daarvoor een  eenpersoonstoeslag. Voor meer informatie zie het inschrijfformulier.

De chalets zijn gelegen in een bospark  en beschikken allen over 1 eigen parkeerplaats voor het chalet en een tuinhuisje voor je fietsen.  

De huisjes zijn van alle gemakken voorzien, zoals centrale verwarming, TV en internet. De keuken heeft een combimagnetron, een Senseo, een koffiezetapparaat, een waterkoker en een koelkast met vriesvakje. De woonkamer heeft een schuifpui en is voorzien van twee fijne zitbanken.

Routebeschrijving

Je ontvangt van ons een routebeschrijving bij de bevestiging.

Carpoolen

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Op de  “meet and Greet” pagina kun je een oproep plaatsen.

creatieve workshops veluwe creatieve ontsnapping veluwe

Leuk als je ons volgt en liked 🙂

 •  
 • AANMELDEN NIEUWSBRIEF
  DEEL DEZE PAGINA EN WIN EEN WORKSHOP
  AGENDA 2021/2022
  CREATIEVE WORKSHOPS NEDERLAND kies voor 1, 2 of 3 workshopdagen met voordeel
  9 december 2021
  Workshop Zilveren Sieraden maken met Art Clay Silver

  10 december 2021
  Workshop Levensketting / beschermkristal / talkingstick van edelstenen maken

  11 december 2021
  Workshop Oceandrum maken

  27 januari 2022
  Workshop Ocean drum maken

  28 januari 2022
  Art Journaling en soulcard maken

  29 januari 2022
  Workshop Levensketting / Beschermkristal / Talking stick van edelstenen maken

  9 t/m 16 juli 2022
  TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
  24 juli t/m 31 juli 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
  31 juli t/m 7 aug. 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  7 t/m 14 augustus 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  14 t/m 21 augustus 2022
  TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  21 t/m 28 augustus 2022
  YIN YANG YOGA vakantie

  Onbeperkt volgen:

  wijzigingen voorbehouden.
  Creatieve vakantie Frankrijk
  Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial