fbpx
Select Page

tai chi vakantie

Tai Chi vakantie

De Tai chi vakantie van Artfriends wordt verzorgd in chateau Riaucourt in het kleurrijke paradijs van de Haute- Marne, op nog geen 560 km. van Utrecht.

All-in creatieve vakantie Frankrijk concept

De Tai chi cursus wordt gedurende 1 week als thema binnen het Creatieve Vakantie Frankrijk concept verzorgd. Het Creatieve Vakantie Frankrijk concept houdt in dat je de Tai chi bijeenkomsten onbeperkt kunt combineren met alle creatieve cursussen die gedurende de week worden verzorgd zonder dat je daarvoor bij hoeft te betalen (zie hiervoor de agenda).

In de ochtend, voor het ontbijt, vinden Chi Kung bijeenkomsten plaats en in de middag kun je de Tai chi bijeenkomsten volgen.

Daarnaast kun je in de ochtend schilderen, na de lunch boetseren, zilver en edelsteen workshops volgen of heerlijk genieten van de prachtige natuur door te wandelen of een fietstochtje te maken, lekker te luieren in een hangmat met een boekje of door het bezoeken van een stadje. Vrijheid blijheid!!

Tai chi vakantie Creatieve vakantie Frankrijk

Tai chi vakantie

Vooral in een tijd waarin gezocht wordt naar onthaasting en mindfulness vinden we het belangrijk aandacht te vestigen op Tai Chi Quan tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk.

Tai Chi komt van oorsprong uit China en is een benadering voor lichaamsbeweging vanuit de martiale kunsten. Tai Chi Quan activeert het lichaam op energetisch niveau, kalmeert de geest en maakt vitaliteit beoefenbaar.

Tai Chi Quan en Chi Kung is een bewegende meditatie, een kunst in het ontwikkelen van besef van Chi.

Chi is de levensenergie die door ieder mens stroomt, waar acupunctuur bijvoorbeeld ook op gericht is. Wanneer de kunst van Chi wordt beoefent vergroot men innerlijke harmonie, welzijn en gezondheid. De gewrichten versoepelen, de ademhaling verdiept, de spieren ontspannen en zenuwbanen krijgen rust. De fundamentele fysieke levensfuncties worden gestimuleerd. Het werkt naar kracht en soepelheid, concentratie en innerlijke rust.

Na verloop van tijd en praktijk komen bepaalde lichamelijke vaardigheden aan het licht die anders onbereikbaar zijn en nodigt uit tot een andere kijk op het leven.

Voor wie:

De tai chi vakantie is voor iedereen toegankelijk door de extreem zachte benaderingswijze van Tai Chi. Met of zonder fysieke ervaring kunt u deelnemen aan de tai chi vakantie en er is geen enkele bijzondere fysieke conditie vereist.

De beoefening is minder te vergelijken met een westerse training, waarbij het gaat over iets leren en iets opbouwen. Bij deze beoefening is er geen sprake van beginners en gevorderden. Het gaat over het (her)ontdekken, contact maken met en cultiveren van Chi en Tantien.

De workshop richt zich op krachtig en bewust bewegen vanuit dit natuurlijke gegeven.

 

De methode

Tijdens de Tai chi vakantie wordt volgens de methode van de Inner Way International School les gegeven.  De heldere en progressieve pedagogie van de Inner Way International School maakt de traditionele energetische technieken uit Azië toegankelijk.

Er wordt voorrang gegeven aan de universele geest ervan en niet aan de aspecten die uitsluitend gelinkt zijn aan de culturen van het Verre Oosten.

De methode is gebaseerd op de ontdekking van de werkelijkheid van Chi. De leerling zoekt en vindt in zijn eigen lichaam, waardoor hij/zij weldra in staat is er invloed op uit te oefenen. We doen beroep op alle mogelijkheden van ons wezen: het logische begripsvermogen, de gevoeligheid, de strengheid, de inbeelding, de humor, de ademhaling, de spieren, het lichaamsgeheugen.

Het onderricht onthoudt zich van iedere religieuze bijgedachte en keert resoluut de rug toe aan het spectaculaire of de competitie. 

 
Tai Chi vakantie workshops
Ochtend:

Vitalisering en bewustwording. Vooral zittend of liggend.

De dag zal in de buitenlucht worden begonnen met een reeks Chi Kung oefeningen voor fundamenteel fysiek bewustzijn. Deze praktijk richt zich op het aanwakkeren van het besef van Chi en de Tantien, centrum van de vitale energie.

Middag:

Integratie en activering. Staand en bewegend.

Later op de dag komen we meer in beweging. Tijdens de workshops gaan we aan de slag met de 11 gezondheids oefeningen en twee korte vormen, de Vorm van Maladrets en vorm van de 24. Deze oefeningen zijn makkelijk in vorm en hierdoor kan het verdiepen van de innerlijke harmonie in gang gezet worden.

Na de vakantie heb je dus ook de mogelijkheid om dit thuis door te zetten.

Tai chi vakantie met Robin Berkelmans

Robin Berkelmans / somatic educator / lichaamswerker / Professioneel danser / Tai chi docent / masseur

Begeleiding:

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden de Tai Chi lessen gegeven door Robin Berkelmans (1976). Robin is professioneel danser, fysiek acteur , dans- en bewegingsdocent, maker van dans en theater en docent Tai Chi Quan en Chi Kung.

Robin is de Nederlandse vertegenwoordiger van The Inner Way International School van Tai chi Quang en Chi Kung.

Voor meer informatie over Robin kijk op de docentenpagina of op zijn eigen site: http://www.robinberkelmans.nl.

 
Chateau Riaucourt

Tijdens deze week verblijven wij in het prachtige chateau Riaucourt dat geheel ommuurd is. Je logeert in een van de 2 of meer persoonskamers  of je kampeert in de tuin van het chateau, allen met uitzicht over de prachtige parktuin. Klik hier voor meer informatie over Chateau Riaucourt. 

Routebeschrijving

Chateau Riaucourt is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan 8 Rue de Saint Amand in Poissons, op nog geen 560 km. van Utrecht. Voor een uitgebreide reis- en routebeschrijving klik hier.

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Op de  “meet and Greet” pagina kun je een oproep plaatsen.

Tai Chi vakantie tijdens Creatieve vakantie Frankrijk

programma 2022

 •  
 • AANMELDEN NIEUWSBRIEF
  DEEL DEZE PAGINA EN WIN EEN WORKSHOP
  AGENDA 2022
  TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
  17 t/m 24 juli 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
  24 t/m 31 juli 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  wo. 17 t/m 24 augustus 2022
  TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  wo. 24 t/m 31 augustus 2022
  CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  wijzigingen voorbehouden.

  Creatieve vakantie Frankrijk

  Yoga en Creatieve vakantie waarbij alle verzorgde cursussen onbeperkt gevolgd kunnen worden voor 1 all-in prijs

  Tijdens de Vakantie

  Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines met Yoga of andere (lichaams)bewustzijnscursussen verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.