fbpx
Select Page

Ocean drum maken

 

Oceandrum maken

 • als dagworkshop in Nederland

  • zaterdag 6 november 2021
  • zaterdag 11 december 2021
 • of als onderdeel van de yoga en creatieve vakantie in Frankrijk

  • Zie voor de planning in de agenda

Ocean drum als dagworkshop in Nederland

De komende dagworkshops Oceandrum maken vinden plaats  in de bossen van Doornspijk (Veluwe), vlak bij de zandverstuiving.

Data
* zaterdag 6 november 2021
* zaterdag 11 december 2021

Eigen groepje 
Regelmatig zullen we nieuwe data plannen. Ook kunnen we een workshop verzorgen voor een eigen groepje op een locatie naar keuze. Planning wordt in onderling overleg gemaakt.

 

Locatie:
De workshopdag Oceandrum maken vindt plaats in Doornspijk. Na inschrijving ontvang je de exacte adresgegevens en overige bijzonderheden.

Kosten:
De kosten bedragen € 95 euro per persoon, inclusief materiaal, onbeperkt koffie, thee, kristalwater en wat lekkers. We maken een lekkere lunchsoep, overige lunch op basis van potluck. 

Indien wij op een andere locatie dan Doornspijk de workshopdag Oceandrum maken verzorgen kan de prijs afwijken.

Tijd:
9.30 tot ± 17.00 uur

Ocean drum maken in Frankrijk

All-in creatieve vakantie Frankrijk concept

De workshop Ocean drum maken wordt gedurende de week als thema binnen het Yoga & Creatieve Vakantie Frankrijk concept verzorgd. Het Yoga & Creatieve Vakantie Frankrijk concept houdt in dat je alle cursussen en workshops die gedurende de week worden verzorgd onbeperkt met elkaar kunt combineren en volgen  (zie hiervoor de planning in de rechter kolom (op de computer), onderin (op telefoon).

De workshop ocean drum maken zal gedurende twee sessies, na de lunch, worden verzorgd. Daarnaast kun je in de ochtend en middag Yoga lessen volgen, schilderen, na de lunch de workshop levensketting van edelstenen of zilver en edelsteen workshops volgen of heerlijk genieten van de prachtige natuur door te wandelen of een fietstochtje te maken, lekker te luieren in een hangmat met een boekje of door het bezoeken van een stadje. Vrijheid blijheid!!

workshop oceandrum maken

Oceandrum

Een oceandrum is een instrument dat de klanken van de rollende golven aan de kust opmerkelijk goed evenaart. Het is prachtig om te zien en te horen. Het geluid van de oceandrum werkt hypnotiserend en kalmerend, zelfs mensen met tinnitus hebben baat bij het geluid van de oceandrum. Hoe klinkt voor jou het geluid van de zee, de wind en de golven?

De klanken van een oceandrum raken die plek in je binnenste aan waar verlangens en herinneringen verborgen liggen.

Klanken hebben een directe werking op ons lichaam. Dit is omdat ons lichaam voor meer dan driekwart uit water bestaat en we weten allemaal dat geluid in water zeer ver draagt. Zo ook in ons lichaam. Muziek is als een klankbad. Verborgen gevoelens kunnen zomaar aan de oppervlakte komen drijven en aanspoelen op het strand.

We maken de ocean drum van een ronde, dichtgeweven mand van gras, bladeren of bamboo. Na een korte meditatie stel je een melange samen van gedroogde pitten, bonen, mais, rijst, zaden, kruiden of ander materiaal. Je vult jouw ocean drum met de door jouw samengestelde melange en sluit hem af met doek, leer of vilt welke je al dan niet beschildert.

 

Je kunt je ocean drum naar eigen inzicht versieren door het te beschilderen met mooie kleuren, intuitief, met een afbeelding van jouw keuze, een labyrinth-vorm of bijvoorbeeld zoals de aboriginals met takjes een kosmisch patroon stippelen. Ook kun je je ocean drum versieren met kraaltjes, veren of schelpen

Je maakt jouw eigen prachtige muziekinstrument dat tevens een sieraad is voor aan de muur.

Door de ocean drum te bewegen rollen de zaden en pitten heen en weer en wordt het geluid van de branding gecreeerd. Het geluid van jouw ocean drum is afhankelijk van de melange waarmee je je ocean drum hebt gevuld en de manier waarop je je ocean drum hanteert.

Ocean drum maken creatieve vakantie Frankrijk

Yoga en Creatieve vakantie frankrijk

Chateau Riaucourt

Tijdens de yoga en creatieve vakantie verblijven wij in het prachtige chateau Riaucourt (Haute Marne – Frankrijk) dat geheel ommuurd is. Je logeert in een van de 2 of meer persoonskamers  met heerlijke bedden of je kampeert in de tuin van het chateau, allen met uitzicht over de prachtige parktuin. Klik hier voor meer informatie over Chateau Riaucourt. 

Routebeschrijving

Chateau Riaucourt is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan 8 Rue de Saint Amand in Poissons, op nog geen 560 km. van Utrecht. Voor een uitgebreide reis- en routebeschrijving klik hier.

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten. Op de “meet and Greet”  pagina kun je een oproep plaatsen.

Yoga en creatieve vakantie frankrijk

Leuk als je ons volgt en liked 🙂

 •  
 • AANMELDEN NIEUWSBRIEF
  DEEL DEZE PAGINA EN WIN EEN CREATIEVE WEEK
  AGENDA 2021/2022
  6 november 2021 (vol)
  Dagworkshop Oceandrum maken

  11 december 2021
  Dagworkshop Oceandrum maken

  9 t/m 16 juli 2022
  TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
  17 t/m 23 juli 2022
  REINIGINGSWEEK IN ASHRAM STIJL

  georganiseerd door Wilde Roos:

  24 juli t/m 31 juli 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
  31 juli t/m 7 aug. 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  7 t/m 14 augustus 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  14 t/m 21 augustus 2022
  TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  21 t/m 28 augustus 2022
  YIN YANG YOGA vakantie

  Onbeperkt volgen:

  wijzigingen voorbehouden.
  Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial