fbpx
Select Page

marmerschilderen

Marmerschilderen met Pieter Schmits
Marmerschilderen tijdens creatieve vakantie Frankrijk

Marmerschilderen

O.l.v. Pieter Schmits, kunst- en decoratieschilder

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk zal gedurende de weken dat Pieter Schmits schilderlessen geeft ook marmerschilderen worden gegeven (kijk voor de data op het inschrijfformulier).

Tijdens de schilderlessen zullen twee trajecten worden aangeboden (schilderlessen breed (schilderen in iedere gewenste stijl) en marmerschilderen) die je beiden, naast alle andere aangeboden cursussen, onbeperkt kunt volgen voor 1 all-in prijs. Je hebt de vrijheid om te kiezen aan welke van de aangeboden cursussen je wilt deelnemen of je vrije te tijd besteden aan het lezen van een lekker boek, wandelen door de prachtige omgeving of de tuin of de hele dag doorschilderen. Een heerlijke ontspannen creatieve week.

Marmerschilderen Creatieve vakantie Frankrijk schildervakantie
marmerschilderen schildervakantie Creatieve vakantie Frankrijk
Decoratieschilderen: marmerschilderen

Een onderdeel van de schilderlessen van Pieter Schmits zal bestaan uit marmerschilderen voor beginners en gevorderden. Stap voor stap en in rustig tempo werken we aan witmarmer en als je daar aan toe bent aan gekleurd marmer. Onze marmerimitatie heeft aders en vegen in verschillende tinten. We staan stil bij het wezen van marmer, bij het schildermateriaal en het hanteren van de kwasten. Er mag in duo’s worden samengewerkt. Kies kleuren die bij het thuisinterieur passen.

De ondergrond is een paneel. Je mag ook een eigen meubel meebrengen om het marmerschilderen op aan te brengen.

Schildercursus 

Dagelijks worden in de ochtend schilderlessen verzorgd voor zowel beginners als gevorderden, in iedere gewenste schilderstijl. Het chateau en de prachtige parktuin bieden een veelzijdige aanblik, van lieflijk romantisch tot stoer expressief. We kiezen steeds een andere plek en gebruiken de bijpassende materialen: houtskool, contékrijt, aquarelpotlood, acrylverf en olie glaceerverf. Aspecten als compositie, kleurenleer en stofuitdrukking komen langs, evenals het wisselende licht en de tuinbeelden die de fantasie prikkelen. Gevorderde schilders krijgen een aangepaste begeleiding.

Schilder vakantie Pieter Schmits

Pieter Schmits kunst- en decoratie schilder

Pieter Schmits

Inspiratiebron in zijn vrije werk zijn mensfiguren die zich actief en expressief verhouden tot hun omgeving. Hij zoek in kranten, tijdschriften en boeken fotootjes meestal van ‘randfiguren’. Deze zijn vaak spontaan en niet te uitgesproken.

Het gaat om de bezieling en energie van de menselijke verschijning. Deze laat zich het best ervaren zonder kennis van de context van de foto. Daarom ‘knipt’ hij hem uit zijn omgeving. Het beeld krijgt iets mysterieus en vaak ook iets meerduidigs.

Materialen zijn acrylverf, olieverf, vernis en oliepastelkrijt. De verf is soms heel dun, kruipend en halftransparant, met een onderlaag vol oude sporen. In de verflaag kan ook worden getekend.

Naast zijn vrije werk werkt hij ook in opdracht. Pieter geeft diverse schilder- en tekencursussen en cursussen kunstgeschiedenis in het kunstencentrum Wherelant in Purmerend en de Vrije Academie van de Kunsten in Delft.

http://www.pieterschmits.nl

Optionele kosten

We hebben doekjes, paneeltjes en verf beschikbaar die je kunt aanschaffen per gebruik.

Indien je wilt deelnemen aan het marmer-schilderen  dien je in het bezit te zijn van de volgende materialen. Deze kun je zelf aanschaffen of vooraf bij ons bestellen:

• 1 gussow-penseel nr. 10 (2 euro)
• 2 spalters (samen 2,50 euro)
• 1 sleper (4 euro).

creatieve vakantie marmerschilderen

Als je het leuk vindt kun je als ondergrond voor het marmerschilderen een handgemaakt houten krukje aanschaffen voor 25 euro, je mag uiteraard ook een eigen meubel meebrengen of op een paneeltje schilderen.

Chateau Riaucourt

Tijdens deze week verblijven wij in het prachtige chateau Riaucourt dat geheel ommuurd is. Je logeert in een van de 2 of meer persoonskamers  met heerlijke bedden of je kampeert in de tuin van het chateau, allen met uitzicht over de prachtige parktuin. Klik hier voor meer informatie over Chateau Riaucourt. 

Routebeschrijving

Chateau Riaucourt is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan 8 Rue de Saint Amand in Poissons, op nog geen 560 km. van Utrecht. Voor een uitgebreide reis- en routebeschrijving klik hier.

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Op de  “meet and Greet” pagina kun je een oproep plaatsen.

Marmerschilderen tijdens Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk
Marmerschilderen tijdens Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk

Kosten

Je kunt al voor 595 euro all-in deelnemen aan deze compleet verzorgde Schilder vakantie week in Chateau Noncourt, voor dit bedrag mag je kamperen in de prachtige chateautuin. Voor 140 euro meer logeer je in een van de prachtig ingerichte tweepersoons kamers Deze kosten zijn inclusief:

 • 3 maaltijden per dag
 • 7 overnachtingen in Chateau Riaucourt
 • onbeperkt koffie, thee en fruit
 • het volgen van alle programma onderdelen
 • Georganiseerd carpoolen
 • wifi
 • Exclusief reiskosten.

Mogelijkheid tot betalen in 3 termijnen.

Kameropties

Voor kameropties verwijzen wij naar het inschrijfformulier.

Doen

Lijkt het je heerlijk om een lekker ontspannen creatieve week te beleven, waar vrijheid boven op een prachtige, rustgevende plek contact met ons op en we organiseren en plannen in onderling overleg met jou een Schilderweek 2-in-1 voor jouw groep in het prachtige Chateau Riaucourt in Frankrijk op nog geen 560 km. van Utrecht.

Leuk als je ons volgt en liked 🙂

 •  
 • AANMELDEN NIEUWSBRIEF
  DEEL DEZE PAGINA EN WIN EEN CREATIEVE WEEK
  AGENDA 2021/2022
  6 november 2021 (vol)
  Dagworkshop Oceandrum maken

  11 december 2021
  Dagworkshop Oceandrum maken

  9 t/m 16 juli 2022
  TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
  17 t/m 23 juli 2022
  REINIGINGSWEEK IN ASHRAM STIJL

  georganiseerd door Wilde Roos:

  24 juli t/m 31 juli 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
  31 juli t/m 7 aug. 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  7 t/m 14 augustus 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  14 t/m 21 augustus 2022
  TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  21 t/m 28 augustus 2022
  YIN YANG YOGA vakantie

  Onbeperkt volgen:

  wijzigingen voorbehouden.
  Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial