fbpx
Select Page
Creatief weekend veluwe

Creatieve ontsnapping Veluwe
workshopweekend

Creatieve en mindfulness workshops

Wat als je aan alles zou kunnen ontsnappen
aan de hectiek van alledag
gevoel van eenzaamheid
verwachtingen
werk, gezin, angst, stress……

Wij gaan:
onszelf verliezen in creativiteit,
vertragen, onthaasten, ontspannen, (her)ontdekken, plezier maken, genieten, inspiratie opdoen, reflecteren, verbinden, volledig onszelf zijn , ons hoofd leeg maken
en bosbaden, mindful opladen in de natuur. 

Ontdek hoe je doelgericht en gefocust kunt  leven vanuit je authentieke zelf, midden in de natuur, bij prachtige zandverstuivingen en bos. 

ME TIME!!

Het creatieve Ontsnappingsplan op de Veluwe

We zijn vrij om te dromen. Om te creëren en te fantaseren. Om te gaan waar we willen. Wij hebben daarvoor een plan.

Misschien heb je weleens gedacht aan een reis naar jezelf. Naar een plek waar je het dichtst bij jezelf bent. Waar je opgaat in je eigen creativiteit. Er is geen sprake meer van ‘moeten’, maar komen in een flow waarin je één bent met jezelf,. Met datgene waaraan je werkt of met de omgeving waarin je verblijft. Wij noemen dat de reis naar een blijer hart. Wij geven jouw creatieve geest de ruimte om te groeien. Ruimte waarin veel mag en niets moet. Introspectie, retraite, tot jezelf komen. Wees welkom op ons creatief weekend “Creatieve ontsnapping Veluwe!

Hand lettering creatieve ontsnapping veluwe
Yoga en creatieve vakantie Frankrijk art clay silver zilveren sieraden maken
Creatieve workshops Veluwe
Yoga en creatieve vakantie Frankrijk workshop beschermkristallen
creatieve workshops voor groepen
Yoga en creatieve vakantie Frankrijk Art Journalen
Sushi workshop
Creatieve workshop / mindfulness workshop

Levensketting edelstenen

Je toekomstdromen vrolijk aaneen geregen

Een van de onderdelen van de Creatieve ontsnapping is het maken van  je eigen unieke levensketting, jouw persoonlijke energie cirkel,  met prachtige edelstenen als metafoor om te leven vanuit je hart o.l.v. Caren

Levensketting van edelstenen Caren Simon Creatieve vakantie Frankrijk

Ik nodig je van harte uit om tijdens de creatieve ontsnappingsweek met mij een prachtige reis te maken naar een gepassioneerd kloppend hart waarbij alle dromen en wensen weer tot de mogelijkheid behoren en de wonderen de wereld niet uit zijn. Ik begeleid je op deze reis en in het proces van het maken van je eigen unieke levensketting van de prachtigste edelstenen en materialen als metafoor om te leven vanuit je hart.

Vrouwen Power week Levensketting van edelstenen

Daardoor wordt je je bewust van de manier waarop je jezelf en de mogelijkheden die je tot jouw beschikking hebt boycot om succesvol te zijn als het gaat om het realiseren van geluk, carrière, creativiteit, persoonlijke groei, liefde, etc…

Ontdek jouw ongekende mogelijkheden

Allereerst je gaat ontdekken welke ongekende mogelijkheden binnen handbereik zijn, krijgt je heel helder in beeld welke weg voor jou de juiste is, om duidelijk richting te geven aan je leven met als resultaat je meer te kunnen  focussen, je doelen te stellen en te bereiken.

Deze nieuw herwonnen inzichten vertaal je vervolgens naar edelstenen door deze intuïtief te kiezen. De edelstenen bieden vanuit hun metafysische eigenschappen, ondersteuning en zullen als metafoor dienen om je doelen te bereiken.

Jouw levensketting zal een bijdrage leveren in je geluk, zelfvertrouwen, eigenliefde, kracht, bewustwording, vertrouwen en tegelijkertijd je kwetsbaarheid. Tevens kun je edelstenen die de zonnetekens van je geliefden vertegenwoordigen in je ketting verwerken. De levensketting weerspiegelt jouw identiteit en uniciteit.

Jij bent Uniek.

Caren

Culinaire workshop

Sushi maken

Een heerlijke, gezonde, Japanse delicatesse 

Sushi is uiterst gezond, omdat het zeer vetarm is. Bovendien helpt het hoge aandeel aan onverzadigde vetzuren beroertes, hartinfarcten en zelfs kanker te voorkomen. En de rijst laat tijdens de vertering de bloedsuikerspiegel langzamer stijgen. Daardoor houdt de verzadiging langer aan.

culinaire workshop sushi maken creatieve ontsnapping veluwe

Tijdens deze workshop kunnen we  maken:

Maki Sushi

Rolletjes van rijst gevuld met groente en/of vis, in nori (zeewier) gewikkeld. Tevens laten we een vegetarische versie zien waarop u door kunt variëren.

Nigiri Sushi

Sushi hapjes: rijst met zalm, tonijn, garnaal of omelet.

Creatieve workshop 

Zilveren amulet maken

Draag je diepste wens en geliefden bij je

Gedurende de creatieve workshop zilveren amulet maken met art-clay silver kun je een zilveren amulet of hanger maken.

De Tibetanen gebruiken zo’n amulet (Ghao of Gao) als reisaltaar, gevuld met religieuze voorwerpen, medicinale kruiden, gebeden etc. Wij schrijven onze diepste wensen, doelen, namen van geliefden op een briefje en plaatsen het in onze amulet die wij bij ons dragen. Ook as van een overleden dierbare kun je in de zilveren amulet bij je dragen.

Ook in deze workshop kun je je sieraad iets bijzonders meegeven door het verwerken van zirconia, zoetwaterparels of andere edelstenen, deze zijn tegen een meerprijs te verkrijgen.

creatieve workshop art clay silver

Art Clay Silver

Art Clay Silver, zilverklei, is kneedbaar zilver/brons. Het ziet eruit als gewone klei, maar bestaat uit zilverpoeder, organisch bindmiddel en water. De klei is makkelijk te vormen en dat geeft je eindeloos veel mogelijkheden bij het maken van eigen sieraden en kunstobjecten. De klei verandert in puur zilver bij verhitting. Het bindmiddel verbrandt en het water verdampt.

Creatieve workshop

Art Journalen 

Je visuele dagboek in woord en beeld.

Art journalen of Creatief dagboek… Tijdens je ontsnapping ga je ook in je Art Journal op een creatieve ontdekkingsreis. Op een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn, schep je met een speelse aanpak innerlijke rust en plezier.

creatieve workshop art journalen

De art journal lessen kunnen op zichzelf staan maar ook met andere creatieve workshops verbonden worden. In deze kleine creatieve ruimte kun je materialen en technieken uitproberen, schrijven en fantaseren, knoeien en experimenteren, je perfectionisme loslaten, herinneren, verwerken en ontspannen. Ervaren hoe je gedachtes, gevoelens en emoties op papier kwijt kunt. En ontdekken hoe je via woorden tot beelden komt of juist via beelden tot woorden. 

Iedereen kan het. Niks moet, maar alles mag.

Mindfulness workshop

Bosbaden (shinrin-yoku)

dé manier om te ontstressen

De essentie van het leven zit in het kleine, alledaagse en de natuur zit vol met wonderen. Je verwonderen als een klein kind over de nerven van een blad, de abstract kunstige vormen van boomschors, de zachtheid van mos of je verbonden voelen met het grote geheel. De natuur geeft zingeving, rust en helderheid van geest. Het helpt ruimte te creëren in je drukke leven.

creatieve workshop mindfulness workshop bosbaden

Tijdens het bosbaden vertraag je bewust en neem je de natuurlijke omgeving met zo veel mogelijk zintuigen waar. Met al zijn geuren, kleuren, vormen en geluiden helpt het bos je verbinding met de natuur te versterken en je gezondheid te verbeteren. Meer tijd doorbrengen in de natuur kan ervoor zorgen dat je minder vatbaar bent voor ziekte, neerslachtigheid en depressie. Ook blijkt dat de concentratie en het probleemoplossend vermogen toenemen

HET CREATIEVE ONTSNAPPINGS TEAM

De natuur is ons decor, omarmt ons en leert ons wijze dingen. Caren Simon en Cobi Gaasbeek zijn jouw liefdevolle en enthousiaste gastvrouwen die jou tijdens je verblijf omringen met creativiteit, warmte en gezelligheid. 

creatieve workshops Caren Simon

Caren Simon, kunstenaar, edelsteen master, organisator creatieve vakantie Frankrijk

Caren Simon

Het leven is een spel
Kom, speel met mij
Rijg edelsteen kralen, kilometers lang
Droom wensen, wonderen en verlang
Naar een kinderhart, woest kloppend
Passie en drijfveer opkloppend
Fladder, huppel, ben jezelf, gek, vrij, authentiek
Jij bent bijzonder,.
Jij bent Uniek
                                                    Caren

www.yogaencreatievevakantie.nl/
www.artfriends.nl
www.carensimon.com

Creativiteit als voedsel voor de hersenen

De basis voor al mijn activiteiten, alsook de levensketting, ligt in mijn eigen ervaringen en persoonlijke proces. Momenten waarop ik gedwongen werd mij te bezinnen  op de vraag hoe ik het plezier in mijn leven kon waarborgen, de balans moest opmaken om mijn nieuwe creatieve pad te vinden en hoe meer vanuit mijn hart te leven. De vraag wat ik met de wereld te delen had, wat mijn talenten zijn, welk geschenk ik te geven heb, deed de kunstenaar in mij ontwaken. In de overtuiging dat creativiteit belangrijk is voor ieder mens, als voedsel voor de hersenen en prikkeling voor de zintuigen, startte ik Artfriends met kunst, creatieve cursussen en workshops in Nederland en  creatieve vakanties en yoga vakanties in Frankrijk met als doel zoveel mogelijk mensen te ondersteunen en te stimuleren in hun creatieve proces en creatieve ontwikkeling. Ze te inspireren en de mogelijkheid te bieden hun creatieve vermogens te ontdekken en te ontwikkelen. Met mijn jaren lange ervaring met de waardevolle informatie van edelstenen zal ik je begeleiden in het maken van jouw unieke, persoonlijke levensketting met als doel veel meer te gaan leven vanuit het hart.

Cobi Gaasbeek creatieve workshops creatieve ontsnapping veluwe

Cobi Gaasbeek, kunstenaar, kunstzinnig docent en PA Caren Simon

Cobi Gaasbeek

Soms heb je een pauze nodig
Op een plek waar je jezelf mag zijn
Waar je je thuis kunt voelen
je uiten in blijdschap maar ook pijn

Je terugtrekken in emotie en kleur
In spontane kunst en creativiteit
Huil, dans, speel, creëer, bewonder
Durf er jezelf te zijn altijd  

Ervaar in plezier en leef nu
als een open onbevangen kind
onbezorgd in het moment
genietend van wat je er vindt
Cobi

www.cobicreation.nl/

“Create your own sunshine”

Vastgeroeste overtuigingen, opvoeding, scholing, “hoe het heurt”. Werken gebaseerd op perfecte resultaten. Vastlopen in onze westerse samenleving… Het was duidelijk. Ik moest terug naar mijn basis. 

Na dit besef veranderde er veel. Liefdevolle mensen en nieuwe mogelijkheden kruisten mijn pad. Local Afrika leerde me meer in het hier en nu te blijven, te accepteren wat is.  Ik leerde “To create my own sunshine”.

In deze bizarre tijd hebben meer en meer mensen zonlicht nodig in het duister. Creativiteit en kunst hebben een grote helende kracht. Het versterkt je immuun systeem. Maakt je vrijer, gelukkiger, gezonder. Ontwikkelt je vermogen om in oplossingen te denken. Dit wordt In mijn werk telkens bevestigd. Ik word er intens gelukkig van iemand te mogen begeleiden en stimuleren in een creatief proces. Ze te zien opbloeien en genieten. Iedereen heeft creatieve talenten. Soms is er alleen een positief duwtje nodig. 

Ik help je graag om uit je hoofd en in je creatieve hart te komen. In jouw eigen zonlicht.    

Vriend(inn)enactie

Breng een deelnemer aan en ontvang  € 25 korting per persoon

Kosten

Tijdens dit driedaagse Creatieve workshop weekend nemen we je mee op een creatief en mindful avontuur op de Veluwe. De cursuskosten bedragen € 355 p.p. voor het hele weekend inclusief materiaal, 2 begeleiders, 2 lunches en 2 diners.

Deze kosten zijn inclusief:

 • Het volgen van de aangegeven programma onderdelen
 • Ontvangst met een hapje en drankje 
 • 2 lunches en 2 diners
 • onbeperkt koffie, thee, bronwater en fruit
 • wifi
 • materiaalkosten

Optionele kosten

Logeren

Woon je niet in de buurt dan kun je een bed and breakfast in de buurt huren. Ook zijn er mogelijkheden om op het bospark een boshuisje te huren, eventueel met meerdere personen. Wij kunnen hierin bemiddelen.

materiaal

Je ontvangt voor alle workshops het materiaal. Wens je meer edelstenen of zilver te gebruiken dan kun je dit ter plekke contant afrekenen.

Programma

 • Ontvangst op vrijdag om 13.00 uur, verrassingsworkshop, bosbaden, sushi workshop, sushi diner
 • Zaterdag kun je kiezen uit een van de volgende workshops:
  • workshop Levensketting / beschermkristal / Talkingstick van edelstenen (Je ontvangt € 30 aan edelstenen) of
  • workshop zilveren sieraden maken met artclay silver (Je ontvangt 10 gram zilver á € 30)
  • Op zaterdag avond genieten we van onze heerlijke hottub met bubbles en massagejets, dus neem je badpak en handdoek mee.
 • Zondag workshop Art journalen in combinatie met Inzicht collage (materialen zijn inclusief)
 • Afscheid op zondag om 17.00 uur.

Exclusief reiskosten en logies. Mocht je meer zilver of edelstenen wensen dan kan dat ter plekke worden aangeschaft en afgerekend.

Bemiddeling bij huren boschalets op de veluwe

Wij kunnen bemiddelen in het huren van een volledig ingericht 4 persoons boschalets, elk met twee tweepersoons kamers.  Je kunt een chalet huren met vriendinnen of delen met andere gasten. Laat ons weten wat je wensen zijn. 

De chalets zijn gelegen in een bospark  en beschikken allen over 1 eigen parkeerplaats voor het chalet en een tuinhuisje voor je fietsen.  

De huisjes zijn van alle gemakken voorzien, zoals centrale verwarming, TV en internet. De keuken heeft een combimagnetron, een Senseo, een koffiezetapparaat, een waterkoker en een koelkast met vriesvakje. De woonkamer heeft een schuifpui en is voorzien van twee fijne zitbanken.

Routebeschrijving

Je ontvangt van ons een routebeschrijving bij de bevestiging.

Carpoolen

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Op de  “meet and Greet” pagina kun je een oproep plaatsen.

creatieve workshops veluwe creatieve ontsnapping veluwe

programma 2024

 
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
AGENDA 2024
14 t/m 21 juli 2024
TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
28 juli t/m 4 aug. 2024
ZANG MEETS YOGA EN CREATIVITEIT Frankrijk Onbeperkt volgen:
4 t/m 11 augustus 2024
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

11 t/m 18 augustus 2024
TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

18 t/m 25 augustus 2024
YOGA / PILATES & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

midweek april 2025
RETRAITE Start Living your Dreams

Onbeperkt volgen:

14 febr. t/m 1 maart 2026
Authentieke Kenia reis

Stap binnen in de magie van Afrika :

td style="background-color: #FDBE02;">wijzigingen voorbehouden.
Creatieve workshops Veluwe
workshop levensketting van edelstenen
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial