fbpx
Select Page
Creatieve meditatie ontspanningsweek

22 t/m 29 augustus 2021

Creatieve Meditatie Ontspanningsweek

Inspiratie week met als thema INNER BEAUTY

Laat je meevoeren in creativiteit, beweging, ontspanning en (her)vinden van kracht in meditatie. Een week van inspiratie, reflectie, innerlijke wijsheid, diepere verbinding met jezelf, authenticiteit, optimaal genieten en ontspannen met heerlijk eten in de prachtige natuur van de Haute Marne

Een week voor mannen en vrouwen die openstaan om door middel van creativiteit, meditatie en ontspanning de verbinding met zichzelf te intensiveren / herstellen. Wij bieden praktische hartgerichte workshops die bijdragen aan een mooier en intenser leven. 

Het thema van deze week is innerlijke schoonheid. De Nautilus schelp is hét symbool voor de innerlijke schoonheid van de natuur, een symbool van leven en interne harmonie. De spiraal staat voor creatie, beweging, vloeibaarheid, groei en evolutie. De kamers van de nautilusschelp zijn staan voor de stadia, de persoonlijke groei, die elk individu in het leven doormaakt. Deze thema’s zijn verweven in de workshops die wij deze week aanbieden. 

Deze hele week leven we vanuit ons hart en onze innerlijke schoonheid; be free, be what you want to be.

Het wordt een heerlijk feest!!!!

Creatieve Meditatie Ontspanningsweek Programma onderdelen

Een week van plezier, inspiratie, onthaasten, rust, beweging, verbinding, reflectie, empowerment, jezelf kunnen zijn, feel good, recharching the battery,  Met andere woorden, doelgericht en gefocust leven vanuit je authentieke  zelf.

yoga en creatieve vakantie

Schilderen

schilderweek creatieve meditatie ontspanningsweek

Tijdens deze week kun je schilderlessen combineren met Chi kung en andere mindfulness onderdelen. Al deze onderdelen kun je onbeperkt volgen voor 1 all-in prijs.

Schilderen is heerlijk ontspannen in deze prachtige natuur. Bij voorkeur schilderen we buiten en trekken we erop uit, de natuur in. Je kunt ervoor kiezen de hele schildercursus te volgen of aan enkele schilderlessen deel te nemen. Ieder onderwerp kan tijdens je schildervakantie geschilderd worden, van abstract, realistisch, impressionistisch tot intuïtief.

Je kunt Schilderen zien als het puur aanbrengen van verf, pigment, kleur of ander medium op een oppervlak. Maar kunst in z’n algemeenheid is een voertuig van zelfverbinding en kun je ook ervaren als meditatie. Een van de redenen waarom het zo krachtig is, is dat het acceptatie bevordert. Kunst maken is een vorm van meditatie, een actieve training van de geest die het bewustzijn vergroot en de nadruk legt op acceptatie van gevoelens en gedachten zonder oordeel en ontspanning van lichaam en geest.

Chi Kung

Vitalisering en bewustwording. 

Creatieve meditatie ontspanningsweek chi kung

Dagelijks weldadige chi Kung sessies met Robin Berkelmans voor meer balans tussen lichaam en geest. De dag zal in de buitenlucht worden begonnen met een reeks Chi Kung oefeningen voor fundamenteel fysiek bewustzijn. Deze praktijk richt zich op het aanwakkeren van het besef van Chi en de Tantien, centrum van de vitale energie.

Meditatie / Mindfulness

balans tussen lichaam (voelen) en geest (denken)

Het beoefenen van Meditatie / Mindfulness zorgt voor balans tussen lichaam (voelen) en geest (denken). Het brengt je gedachten tot rust, kalmeert en ontspant. Ook ben je in staat beter te voelen welke signalen je lichaam geeft en welke emoties jou bezighouden. Het beoefenen van Meditatie/Mindfulness heeft dus enorm veel impact op ons, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. 

Creatieve Meditatie Ontspanningsweek Pascal Cath

Deze week zal je de enorme Kracht, de diversiteit en verscheidenheid van Meditatie/Mindfulness ervaren én ontdekken. Je krijgt deze week tijdens de Meditatie verschillende Kracht elementen aangeboden die je in staat stellen Meditatie/Mindfulness eenvoudig te integreren in je dagelijks leven. Want door het beoefenen van Meditatie, ben je in staat Mindful door het leven te gaan.

Massage voor dummies

Want iedereen kan een ander helpen, ontspannen  en verwennen

Heb je ooit je partner willen laten ontspannen en dat je geen idee had waar te beginnen? Of dat je een vriend wilde helpen door te masseren, maar onzeker was op welke manier? In deze workshop gaan we aan de slag met lichaamswerk tussen mensen – als iets wat natuurlijk is, makkelijk is en bevredigend werkt.

creatieve meditatie ontspanningsweek massage voor dummies Robin Berkelmans

Er zijn culturen op deze planeet die aanraking en spontane massages gebruiken ter ontspanning, verbinding en genezing. Als somatisch educator, zie ik dat de mens in Europa over het algemeen aarzelend is over het aanraken van elkaar –  dit is natuurlijk jammer! Het vermindert ons natuurlijk vermogen om te genezen en verbinden, terwijl dat voor mij hetzelfde is als ademen of als wandelen. Ik zou graag aanraking en spontane massages willen (her)introduceren in onze cultuur.

Het is mooi om te zien dat simpel lichaamswerk tussen mensen op een diepe manier verbindend, ontspannend, aardend en bevredigend werkt. Het is een natuurlijke activiteit die iedereen bij machte is om te leren en te doen. Ik wil graag mensen informeren over hun lichaam, over een natuurlijke behoefte tot aanraking en de mogelijkheid om daarmee voor mensen te zorgen. Daarnaast wil ik laten zien dat lichaamswerk veel kan doen voor diegene die het ontvangt terwijl het makkelijk, leuk en bevredigend is voor de gever. Als laatste, zou ik graag een situatie willen creëeren waarin mensen vertrouwen voelen met hun eigen lichaam om daarmee een ander te willen aanraken om te ontspannen, genezen en verbinden.

Levensketting van edelstenen

Maak jouw persoonlijke energie cirkel en rijg jouw toekomstdromen vrolijk aaneen

Een van de onderdelen van de Creatieve Meditatie Ontspanningsweek is het maken van  je eigen unieke levensketting, jouw persoonlijke energie cirkel,  met prachtige edelstenen als metafoor om te leven vanuit je hart o.l.v. Caren

Levensketting van edelstenen Caren Simon Creatieve vakantie Frankrijk

Ik nodig je van harte uit om tijdens de Creatieve Meditatie Ontspanningsweek met mij een prachtige reis te maken naar een gepassioneerd kloppend hart waarbij alle dromen en wensen weer tot de mogelijkheid behoren en de wonderen de wereld niet uit zijn. Ik begeleid je op deze reis en in het proces van het maken van je eigen unieke levensketting van de prachtigste edelstenen en materialen als metafoor om te leven vanuit je hart.

Levensketting creatieve meditatie ontspanningsweek

Daardoor wordt je je bewust van de manier waarop je jezelf en de mogelijkheden die je tot jouw beschikking hebt boycot om succesvol te zijn als het gaat om het realiseren van geluk, carrière, creativiteit, persoonlijke groei, liefde, etc…

Ontdek jouw ongekende mogelijkheden

Allereerst je gaat ontdekken welke ongekende mogelijkheden binnen handbereik zijn, krijgt je heel helder in beeld welke weg voor jou de juiste is, om duidelijk richting te geven aan je leven met als resultaat je meer te kunnen  focussen, je doelen te stellen en te bereiken.

Deze nieuw herwonnen inzichten vertaal je vervolgens naar edelstenen door deze intuïtief te kiezen. De edelstenen bieden vanuit hun metafysische eigenschappen, ondersteuning en zullen als metafoor dienen om je doelen te bereiken.

Jouw levensketting zal een bijdrage leveren in je geluk, zelfvertrouwen, eigenliefde, kracht, bewustwording, vertrouwen en tegelijkertijd je kwetsbaarheid. Tevens kun je edelstenen die de zonnetekens van je geliefden vertegenwoordigen in je ketting verwerken. De levensketting weerspiegelt jouw identiteit en uniciteit.

Jij bent Uniek.

Caren

Mindfull wandelen

Wandelen in de natuur, de kracht van de stilte en zijn in het hier en nu

De natuur heeft een helend effect op ons. Het kalmeert ons brein waardoor lichaam en geest in de gelegenheid gesteld worden te ontspannen. Daarnaast bezit de natuur veel wijsheid. Wanneer we ons daarvoor open durven stellen zal de natuur antwoord kunnen geven op onze vragen. 
 
Mindful walk
 
Door te wandelen zetten we onszelf in beweging, niet alleen fysiek maar ook mentaal. We weten allemaal dat daar waar het beweegt, het niet stagneert.
Wanneer we al deze elementen bijeenbrengen in combinatie met de kracht van de stilte en zijn in het hier en nu, ontstaat Mindfull wandelen. Om dit ten diepste te kunnen ervaren, bieden wij 2x een Mindfullwandeling aan, een bij zonsopgang en een Mindfullwandeling naar Maria. 

Moodboard (collage)

Concretiseer je wensen, intenties en verlangens door ze te visualiseren en te verbeelden

Als onderdeel van dit programma maak jij jouw persoonlijke moodboard. Door je wensen, intenties en/of verlangens te verbeelden (visualiseren) en vast te leggen in jouw moodboard (collage), worden ze concreter en gaan ze meer voor je leven. Je maakt als het ware een uitstapje naar jouw wens, intentie en/of verlangen. De gevoelens die hiermee vrijkomen, hebben een positieve invloed op jouw fysieke en mentale welzijn. 
 
Als je je moodboard thuis ophangt op een plek waar je het regelmatig ziet  word je steeds herinnert aan jouw wensen, intenties en verlangens en  stromen de positieve gevoelens die hierbij horen door jouw lichaam en geest waardoor je jouw wensen, intenties en verlangens in leven houdt. Op deze manier zijn ze makkelijker te realiseren.  

moodboard creatieve meditatie ontspanningsweek

HET TEAM VAN DE CREATIEVE MEDITATIE ONTSPANNINGSWEEK

creatieve workshops Caren Simon

Caren Simon, kunstenaar, edelsteen master, organisator yoga en creatieve vakanties Nederland en Frankrijk

Caren Simon

Het leven is een spel
Kom, speel met mij
Rijg edelsteen kralen, kilometers lang
Droom wensen, wonderen en verlang
Naar een meisjes/jongens hart, woest kloppend
Passie en drijfveer opkloppend
Fladder, huppel, ben jezelf, gek, vrij, authentiek
Jij bent bijzonder, .Jij bent Uniek

…………………………………….Caren

www.yogaencreatievevakantie.nl www.carensimon.com

Creativiteit als voedsel voor de hersenen

De basis voor al mijn activiteiten, alsook de levensketting, ligt in mijn eigen ervaringen en persoonlijke proces. Momenten waarop ik gedwongen werd mij te bezinnen  op de vraag hoe ik het plezier in mijn leven kon waarborgen, de balans moest opmaken om mijn nieuwe creatieve pad te vinden en hoe meer vanuit mijn hart te leven. De vraag wat ik met de wereld te delen had, wat mijn talenten zijn, welk geschenk ik te geven heb, deed de kunstenaar in mij ontwaken. In de overtuiging dat creativiteit belangrijk is voor ieder mens, als voedsel voor de hersenen en prikkeling voor de zintuigen, startte ik in 2009 Artfriends met kunst, creatieve cursussen en workshops in Nederland en creatieve vakanties en yoga vakanties in Frankrijk met als doel zoveel mogelijk mensen te ondersteunen en te stimuleren in hun creatieve proces en creatieve ontwikkeling. Ze te inspireren en de mogelijkheid te bieden hun creatieve vermogens te ontdekken en te ontwikkelen. Met mijn jaren lange ervaring met de waardevolle informatie van edelstenen zal ik je begeleiden in het maken van jouw unieke, persoonlijke levensketting met als doel veel meer te gaan leven vanuit het hart.

 

Creatieve meditatie ontspanningsweek Robin Berkelmans

Robin Berkelmans  professioneel danser, fysiek acteur, dans- en bewegings- docent, maker van dans en theater en docent Tai Chi Quan en Qi Gong en Contact Improvisatie.

Robin Berkelmans

Ik heb een liefde voor de mens, het lichaam en het gebruik van dat lichaam. Ik dans al meer dan 30 jaar en geef ongeveer 20 jaar les in dans. Verder ben ik een enthousiast beoefenaar van Tai Chi, Chi Kung en meditatie. Dit train ik al zo’n 15 jaar en het vormt de basis van mijn gebruik van mijn lichaam in dans, houding en beweging.

 

https://www.robinberkelmans.nl

Wat voor mij belangrijk is, is het besef dat lichamelijkheid een fundament voor prettig en waardevol leven biedt. Het cultiveren van bewustzijn en helderheid gebaseerd op de methodes die ik volg, neemt dat fundament verder en geeft een buitengewone verdieping aan mijn dagelijkse bestaan. 

Ik geef les op HBO opleidingen van theater en dans in Amsterdam en Tilburg, daar werk ik aan hedendaagse danstechniek, kunstenaarschap, performance, natuurlijke mobiliteit, belichaming en aanwezigheid. In het amateurveld geef ik voornamelijk contact improvisatie en Tai Chi / Chi Kung en meditatie. (Den Bosch, Tilburg, Eindhoven, Utrecht en Amsterdam).

Mijn achtergrond en ontwikkeling is in hedendaagse dans, locatietheater, fysiek theater, danstheater, dans- en bewegingsimprovisatie, contactimprovisatie, tai chi quan, thai yoga massage en therapie, aikido, somatics, taoistische meditatie, jongleren, Latijns-Amerikaanse dans en capoeira.

Creatieve meditatie ontspanningsweek Pascal Cath

Pascal Cath (1971) meditatie, mindfulness en energiewerk coach

Pascal Cath

Tijdens deze week nodig ik je uit de meditatie lessen te volgen. Naast mijn baan in het bedrijfsleven geef ik  lessen in meditatie/mindfulness en energiewerk.

Pascal Cath

Naast mijn baan in het bedrijfsleven geef ik lessen in meditatie / mindfulness en energiewerk.

De stilte is altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven geweest. Van kinds af aan zocht ik regelmatig de stilte op en kon ik mij prima vermaken door helemaal niets te doen. 

Gaandeweg kwam ik er achter dat stilte als eerste naar de achtergrond verdwijnt zodra het leven ons de nodige uitdagingen biedt. Terwijl juist dan de stilte ons als eerste weer terug kan brengen naar onszelf waardoor er weer balans in ons leven kan ontstaan.

In mijn zoektocht naar het leven, dit voluit te kunnen leven én het kunnen verdwijnen in de diepte van de stilte ontdekte ik meditatie en mindfulness. Hiervoor heb ik verschillende opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van meditatie / mindfulness en bewustwording. Dit samen heeft mij geïnspireerd bij het geven van lessen in meditatie en mindfulness. Ik vind het bijzonder mijn kennis en ervaring te mogen delen met anderen en er getuige van te mogen zijn wanneer ook zij ervaren wat de kracht van de stilte is. 

vriend(inn)enactie

  • Breng een deelnemer aan die in het chateau verblijft en ontvang  € 35 korting per persoon
  • Breng een deelnemer aan die in een tent verblijft en ontvang € 25 korting per persoon

Kosten

Vanaf € 655 kun je al deelnemen aan een compleet verzorgde Creatieve Meditatie Ontspanningsweek.

Deze kosten zijn inclusief:

  • Het volgen van alle programma onderdelen
  • 3 maaltijden per dag
  • alle overnachtingen in chateau Riaucourt
  • onbeperkt koffie, thee, bronwater en fruit
  • wifi
  • carpool service

Exclusief reiskosten

Voor kameropties verwijzen wij naar het inschrijfformulier.

De kosten, verbonden aan de Creatieve Meditatie Ontspanningsweek, kun je in twee termijnen voldoen.

Optionele kosten

Eenpersoonskamer

Mocht je ervoor kiezen alleen op de kamer te verblijven dan berekenen wij een eenpersoons-toeslag. Op het inschrijfformulier tref je alle info hiervoor aan.

Materiaalkosten

Voor de creatie van de levensketting vragen wij een bijdrage voor de materiaalkosten. De edelstenen zijn variëren in kosten en zijn vanaf 0,25 verkrijgbaar.

Dit kun je ter plaatse afrekenen.

Gedurende de week plannen wij een vrije dag in. Tijdens deze dag kun je tijdens het ontbijt een lunchpakket maken. Het diner op deze vrije dag dien je zelf te verzorgen.

Chateau Riaucourt

Tijdens de Creatieve Meditatie Ontspanningsweek  verblijven wij in het prachtige chateau Riaucourt dat geheel ommuurd is. Je logeert in een van de 2 of meer persoonskamers  met heerlijke bedden of je kampeert in de tuin van het chateau, allen met uitzicht over de prachtige parktuin. Klik hier voor meer informatie over Chateau Riaucourt. 

Routebeschrijving

Chateau Riaucourt is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan 8 Rue de Saint Amand in Poissons, op nog geen 560 km. van Utrecht. Voor een uitgebreide reis- en routebeschrijving klik hier.

Carpoolen

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Op de  “meet and Greet” pagina kun je een oproep plaatsen.

Yoga Vrouwen Power weken creatieve vakantie Frankrijk

programma 2022 / 2023

 
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
AGENDA 2022 / 2023
WORKSHOPS / WEEKENDS
:
15 t/m 22 juli 2023
TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
30 juli t/m 6 aug. 2023
TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
6 t/m 13 augustus 2023
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

13 t/m 20 augustus 2023
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

20 t/m 27 augustus 2023
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

wijzigingen voorbehouden.
Creatieve vakantie Frankrijk
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial