fbpx
Select Page

Chateau Riaucourt onze creatieve thuisbasis

Chateau Riaucourt

Robuust, te midden van het idyllische dorpje, Poissons (Haute-Marne), ligt chateau Riaucourt midden in het dorp Poissons op nog geen 560 km. afstand van Utrecht in het departement Champagne-Ardennen. Het dorp ligt in een groen dal waar de rivier de Rongeant door stroomt. Het chateau dat dateert uit de dertiende eeuw is mede door zijn ligging , grandeur en doorleefdheid een bijzondere plek.  Met de indrukwekkende ommuring roept het chateau een oord van wonderen op. Je voelt je direct thuis, een plek waar je hoort, waar het veilig is en tevredenheid heerst. Een paradijselijk oord waar de Yoga & Creatieve vakantie Frankrijk, tango weken  en retraite programma’s van Artfriends haar thuisbasis vindt, op nog geen 560 km. van Utrecht.

De tuin, relaxen, vissen en zwemmen

Het chateau barst van de verrassingen. De tuin, een arboretum van  ca. 22.000 m2 groot is deels “À la Française” aangelegd en biedt vele mogelijkheden voor  creatieve activiteiten, recreatie, spel en heerlijk beschut relaxen. Je kunt altijd zon of schaduw opzoeken. 

 

Zwemmen
Door de grote droogte en lage waterstand van de rivier wordt de zwemvijver dit jaar helaas niet gevoed door de rivier de Ronchamp en kan er niet gezwommen worden in de zwemvijver.

Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk zwemvijver

Naast de bijzondere bomen, boomgaard en diersoorten is er, diep verborgen, een eeuwenoude bron die levenschenkend water uit de droge aarde opwelt. Een soort mirakel. Geen wonder dat vroeger bronnen en fonteinen lange tijd werden gezien als heilige plaatsen en bronnen van wijsheid en genezing. Door de tuin loopt een stroompje die de grote zwemvijver voorziet van stromend water. Tevens huizen hier karpers  en voor wie wil is het mogelijk om hier af te koelen. Helemaal achterin de tuin vind je een mooie Maria grot. Wil je kamperen dan zoeken we een mooi plekje voor je in de chateautuin.

Niet ver van chateau Riaucourt, 0p 4 km afstand, ligt de vijfsterren camping, La forge de Sainte Marie. Wij worden in de gelegenheid gesteld gebruik te maken van het zwemband van La Forge de Sainte Marie.

Chateau Riaucourt Zwembad in de buurt

Poissons

Buiten de poorten stap je in het typisch Franse leven. Het dorpje, met 747 inwoners, krioelt van de authentieke waarden. De kerk Saint-Aignan is nog altijd intact. In de zomermaanden zorgt de lokale bevolking dat bloemen het leven op het Franse platteland kleuren. Kortom een sprookje om er te mogen zijn.

Maaltijden

Het gezamenlijk delen van de maaltijden is op zich al een feest, één grote familie. Drie maal per dag nuttigen wij de maaltijden afwisselend binnen of gezellig in de tuin onder de bomen. We koken heerlijke vegetarische maaltijden en serveren 1 keer per week een extra vleesgerecht en 1 keer per week een extra visgerecht voor de liefhebbers. Fruit is onbeperkt beschikbaar en de hele dag staat koffie, thee, citroenwater, etc…. voor je klaar. Een dag per week heb je vrij om de prachtige omgeving te bekijken. Op deze dag kun je je lunch klaarmaken tijdens het ontbijt. Het diner dien je zelf, buitenshuis, te verzorgen.

De vertrekken

Chateau Riaucourt chambre Nautique

Een van de prachtige kamers in chateau Riaucourt

Ervaar de charme van dit prachtige chateau met vele authentieke details, waarvan iedere kamer is ingericht met goede bedden en heerlijke matrassen, antieke meubelen en vondsten van de locale antiek- en brocante markten. De grote sfeervol ingerichte woonvertrekken geven je een warm gevoel van luxe en comfort in een nostalgische ambiance van vroegere tijden. In de romantische, fraai gerestaureerde ruimtes op de begane grond is het een weldaad om bij de grote open haard  gezellig met elkaar tot in de kleine uurtjes te genieten. Je logeert in een van de mooi ingerichte twee persoons kamers, 4 persoons kamers of kampeert in de prachtige tuin van het chateau.

wifi

Er is wifi aanwezig, je krijgt hiervan een code en krijgt zodoende kosteloos verbinding met het web.

Dagindeling / workshopmomenten

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk kun je alle disciplines die worden verzorgd onbeperkt volgen. Om je in staat te stellen zoveel mogelijk verschillende workshops te kunnen volgen vinden de workshops op drie momenten van de dag plaats.

10.00 – 12.15 uur  / 13.30 – 15.45 / 16.00 – 18.15 uur

Tijdens de weken waarin yoga, zingen en Tai chi  wordt verzorgd zal er ook voor het ontbijt een sessie van 3 kwartier worden verzorgd om de dag te openen.

De Haute Marne

De ligging van het departement Haute-Marne, zo tussen Champagne en Bourgondie, geeft al een tinteling! Een gulle natuur, een rijke architectuur, verankerde tradities en degelijke vakkennis. De Haute Marne, land van verrassingen en geheimen, van onverwachte ontmoetingen, welverdiende ontspanning en recreatie. Maar ook land van lekker eten, lekkere wijnen en genieten van wat het leven te bieden heeft.

Chateau Riaucourt te koop

Als je googled naar chateau Riaucourt dan zul je ontdekken dat het chateau op diverse sites te koop wordt aangeboden, eenmaal op het internet geplaatste informatie is moeilijk te verwijderen.  Je kunt je met een gerust hart inschrijven voor de creatieve vakantie Frankrijk en de tango week. Inmiddels heeft het chateau een andere invulling gekregen, zoals de Creatieve vakantie Frankrijk, en heeft de eigenaar besloten het chateau niet meer te verkopen.

Adres (voor routebeschrijving klik hier)

Postcode: 52230
Adres: 8 Rue de Saint Amand
plaats: Poissons

Leuk als je ons volgt en liked 🙂

 •  
 • AANMELDEN NIEUWSBRIEF
  DEEL DEZE PAGINA EN WIN EEN CREATIEVE WEEK
  AGENDA 2021/2022
  6 november 2021 (vol)
  Dagworkshop Oceandrum maken

  11 december 2021
  Dagworkshop Oceandrum maken

  9 t/m 16 juli 2022
  TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
  17 t/m 23 juli 2022
  REINIGINGSWEEK IN ASHRAM STIJL

  georganiseerd door Wilde Roos:

  24 juli t/m 31 juli 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
  31 juli t/m 7 aug. 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  7 t/m 14 augustus 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  14 t/m 21 augustus 2022
  TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  21 t/m 28 augustus 2022
  YIN YANG YOGA vakantie

  Onbeperkt volgen:

  wijzigingen voorbehouden.
  Chateau Riaucourt
  Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial