fbpx
Select Page

Chateau Le Bocage onze creatieve thuisbasis

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

Chateau Le Bocage onze creatieve thuisbasis

Robuust, te midden van het dorpje Savigny, een dorpje in de authentieke en landelijke omgeving van de Haute Marne, ligt  landgoed Le Domein Le Bocage, op nog geen 640 km. afstand van Utrecht in het departement Champagne-Ardennen.

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

Het smeedijzeren hek geeft toegang tot de oprijlaan, een uitgestrekt ommuurd terrein met links château Le Bocage en er tegenover jachtslot St. Hubert met daar achter de voormalige stallen en binnenplaats. Het landgoed Le Bocage ligt aan de rand van het dorp Savigny en heeft een park van meer dan drie hectare met bijzondere eeuwenoude bomen.
yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

Naast de rust van directe omgeving van het echte Franse (plattelands)leven, heeft Le Bocage 2 hectare eigen landgoed met een unieke collectie eeuwenoude bomen. Op Landgoed Le Bocage bevinden zich twee bijzondere, bij elkaar gelegen gebouwen: het negentiende-eeuwse chateau, genaamd Le Bocage en ertegenover het bijna tweehonderd jaar oude jachtslot St. Hubert. Le Domaine Château Le Bocage, heeft de allure van de 19e eeuw en de luxe van de 21e eeuw.

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

Met de indrukwekkende ommuring roept het chateau een oord van wonderen op. Je voelt je direct thuis, een plek waar je hoort, waar het veilig is en tevredenheid heerst. Een paradijselijk oord waar de Yoga en creatieve vakantie van Artfriends haar creatieve thuisbasis vindt, op nog geen 640 km. van Utrecht.
 

De tuin, relaxen en verbinden

Het chateau barst van de verrassingen. De tuin van het ca. 2 hectaren groot terrein biedt vele mogelijkheden voor  creatieve activiteiten, recreatie, spel en heerlijk beschut relaxen.
 
yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage
Je kunt altijd zon of schaduw opzoeken. Zo vindt je er een grot, een vuurplaats, en leilijnen. Onze creatieve thuisbasis waar je creativiteit wordt gestimuleerd en waar je je creativiteit kunt ontwikkelen.
yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

De vertrekken

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

Je logeert in een van de tweepersoons kamers, meerpersoons kamers of kampeert in de chateautuin.

In Le Bocage bevinden de slaapkamers zich op twee verdiepingen met uitzicht op het park of het schitterende heuvellandschap. De karakteristiek ingerichte kamers zijn ruim en bieden heerlijk slaapcomfort.
 
De vloeren van de slaapkamers zijn beschilderd door kunstenares Carine van Steen uit Amsterdam. De geschilderde figuren zijn geinspireerd op de ornamentiek van de smeedijzeren hekken van het landgoed. Waardoor na renovaties, de eenheid in stijl tussen binnen en buiten werd hersteld. 
 
Met behulp van sjablonen heeft zij de vormen in verschillende kleuren en verschillende composities aangebracht . Zo heeft iedere kamer een eigen kunstwerk op de vloer..
 
Er is veel sanitair op alle verdiepingen aanwezig.

Kamperen

Er zijn 6 natuurkampeerplekken in de chateautuin toegestaan voor in totaal 12 kampeerders. Kampeerders maken gebruik van het sanitair in het gebouw.  Helaas is er geen vergunning om campers en camperbusjes toe te staan. 

Maaltijden

yoga en creatieve vakantie gezellig samen eten

Het gezamenlijk delen van de maaltijden is op zich al een feest, één grote familie. Drie maal per dag nuttigen wij de maaltijden afwisselend op het gezellige terras, in de tuin of binnen. Er worden heerlijke vegetarische maaltijden geserveerd, 1 keer per week een extra vleesgerecht en 1 keer per week een extra visgerecht voor de liefhebbers. Fruit is onbeperkt beschikbaar en de hele dag staat koffie, thee, citroenwater, etc…. voor je klaar. Een dag per week heb je vrij om de prachtige omgeving te bekijken. Op deze dag kun je in de ochtend ontbijten. De lunch en het diner dien je zelf, buitenshuis, te verzorgen.

wifi

Er is wifi aanwezig, je krijgt hiervan een code en krijgt zodoende kosteloos verbinding met het web.

Dagindeling / workshopmomenten

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk kun je alle disciplines die worden verzorgd onbeperkt volgen. Om je in staat te stellen zoveel mogelijk verschillende workshops te kunnen volgen vinden de workshops op vier momenten van de dag plaats.

08.15 – 09.00 / 10.00 – 12.15 uur  / 14.30 – 17.00 / 18.00 – 19.00 uur

Tijdens de weken waarin yoga, en Tai chi  wordt verzorgd zal er ook voor het ontbijt een sessie van 3 kwartier worden verzorgd om de dag te openen.

De Haute Marne

De ligging van het departement Haute-Marne, zo tussen Champagne en Bourgondie, geeft al een tinteling! Een gulle natuur, een rijke architectuur, verankerde tradities en degelijke vakkennis. De Haute Marne, land van verrassingen en geheimen, van onverwachte ontmoetingen, welverdiende ontspanning en recreatie. Maar ook land van lekker eten, lekkere wijnen en genieten van wat het leven te bieden heeft.

Er zijn 26 Savigny’s in Frankrijk “ons” Savigny ligt in het zuidelijke puntje van departement Champagne-Ardennen, grenzend aan Bourgondie en heeft postcode 52500.

Golfen, fietsen, wandelen, genieten van de landelijke regio en de rustieke dorpjes. Sources, leyijnen, eeuwenoude bomen en de omgeving met zeer rijke historie markeren het hele gebied vol met aardekracht en energie.

De landelijke omgeving van Le Bocage inspireert direct en overtuigend tot mooie en nieuwe ideeen die de creatieve geest in je wakker maken. 

Adres

Le Domaine Château Le Bocage
1, rue du Château
52500 Savigny, Haute-Marne Frankrijk


Routebeschrijving

programma 2024

 
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
AGENDA 2024
14 t/m 21 juli 2024
TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
28 juli t/m 4 aug. 2024
ZANG MEETS YOGA EN CREATIVITEIT Frankrijk Onbeperkt volgen:
4 t/m 11 augustus 2024
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

11 t/m 18 augustus 2024
TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

18 t/m 25 augustus 2024
YOGA / PILATES & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

midweek april 2025
RETRAITE Start Living your Dreams

Onbeperkt volgen:

14 febr. t/m 1 maart 2026
Authentieke Kenia reis

Stap binnen in de magie van Afrika :

td style="background-color: #FDBE02;">wijzigingen voorbehouden.
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial