fbpx
Select Page

Chateau Bourmont onze creatieve thuisbasis

Chateau Bourmont onze creatieve thuisbasis

Robuust, te midden van het middeleeuwse en kleinste dorpje van Frankrijk, ligt chateau Bourmont ,midden in het dorp Bourmont (Haute Marne) op nog geen 580 km. afstand van Utrecht in het departement Champagne-Ardennen. Chateau Bourmont, een voormalige burgemeesterswoning, dateert uit 1720. De  klassiek romantisch ingerichte  en comfortabele grote kamers maken van je verblijf een bijzondere ervaring.  

Het dorp ligt op een rotspunt boven de vallei van de Maas, op de grens van de Champagne en Lotharingen. Door de ligging biedt het veel ontspanning met zijn fantastische vergezichten over de groene, bosrijke omgeving. Het mooie dorp is heel bijzonder met zijn twee kerken en aparte woningen binnen de middeleeuwse muren. De schoonheid van de ruwe steen in combinatie met de natuurtinten van de terrasvormige parken en tuinen nodigt uit tot een wandeling door de stille straatjes.

Het chateau dat dateert uit 1720 is mede door zijn ligging , grandeur en doorleefdheid een bijzondere plek.  Je voelt je direct thuis, een plek waar je hoort, waar het veilig is en tevredenheid heerst. Een heerlijke plek waar de Yoga & Creatieve vakantie Frankrijk van Artfriends haar thuisbasis vindt, op nog geen 580 km. van Utrecht.

Chateau Bourmont ligt op slechts 10 km van de snelweg van Luxemburg naar Lyon.  Een unieke en ideale plek voor onze Yoga en creatieve vakantie, romantische uitjes, voorzien van alle moderne gemakken en tegelijkertijd de charme van 1700, inclusief een oude broodoven in de tuin voor pizzafeestjes.

yoga en creatieve vakantie chateau Bourmont

Parc des Roches

Op loopafstand van Chateau Bourmont ligt het prachtige Parc des Roches. Hier bevindt zich onder andere de Promenade du Côna, een majestueuze steeg van lindebomen die vanaf 1760 werd aangelegd aan de rand van de uitloper die het voormalige kasteel en de kapel droeg, die uitgegroeid tot de collegiale kerk van Notre-Dame, met uitzicht op de loop van de Maas.

yoga en creatieve vakantie Parc des Roches Bourmont

Op de plaats van een oude steengroeve en dorpstuinen, profiteerde Hyacinthe Mutel tussen 1816 en 1851 van de rotsachtige kliffen om een ​​romantisch landschap te creëren dat kunstmatige en natuurlijke elementen vermengde: trappen, cadoles (schuilplaatsen) en lodges in droge stenen, lokale en geïmporteerde bomen, kalkstenen kliffen waarvan het wilde aspect wordt versterkt door droge stenen muren en nepruïnes die ermee versmelten. Door een subtiel ontwerp biedt Mutel een reis door een schilderachtig landschap waar het intieme wordt afgewisseld met het sublieme en de ziel van de wandelaar diep raakt.

Yoga en creatieve vakantie Frankrijk

De promenade van Côna (een woord dat de topografie weerspiegelt: de heuvel is kegelvormig), verbindt de kerk Notre-Dame, gebouwd in 1756, van waaruit u een prachtig panorama over de vallei en de Calvarie kunt aanschouwen. Tijdens de wandeling, langs de muren van de tuinen die de afdruk van het verwoeste kasteel behouden, vliegt de blik over de oude stad, versterkt in de 13e eeuw.

Als je de wandeling voortzet, bereik je het kleine oratorium, gebouwd ter nagedachtenis aan een duel dat in de 16e eeuw de bevolking woedend maakte. De 18e-eeuwse Maagd van Barmhartigheid die in dit oratorium is gehuisvest, komt waarschijnlijk uit de Annonciades-kapel, die tijdens de revolutie werd omgevormd tot een burgerlijk gebouw. Vanuit het oratorium kunt u naar beneden “les 104”, een pittoreske stenen trap die langs de oude vesting loopt en u naar de stad brengt.

Aan de zuidkant van de promenade van Côna bevindt zich de Calvarieberg, gebouwd in 1697 en herbouwd in 1759. Het kruis, getroffen door de bliksem en verbrand, werd verschillende keren herbouwd tot het huidige, dat dateert uit 2000. Aan de voet ervan staat een piëta. Als we de wandeling voortzetten, bereiken we een panorama van de bovenste vallei van de Maas.

Kamperen

Per week kunnen 4 slaaptentjes in de tuin worden geplaatst. Wil je komen met een grotere tent of een kamper dan kun je verblijven op de camping die op 5 km. afstand van het chateau ligt.

Maaltijden

Het gezamenlijk delen van de maaltijden is op zich al een feest, één grote familie. Drie maal per dag nuttigen wij de maaltijden afwisselend op het gezellige terras, in de tuin of binnen. 

yoga en creatieve vakantie chateau Bourmont terras

Er worden heerlijke vegetarische maaltijden geserveerd, 1 keer per week een extra vleesgerecht en 1 keer per week een extra visgerecht voor de liefhebbers. Fruit is onbeperkt beschikbaar en de hele dag staat koffie, thee, citroenwater, etc…. voor je klaar. Een dag per week heb je vrij om de prachtige omgeving te bekijken. Op deze dag kun je in de ochtend ontbijten. De lunch en het diner dien je zelf, buitenshuis, te verzorgen.

De vertrekken

yoga en creatieve vakantie chateau Bourmont

Ervaar de charme van dit prachtige chateau met vele authentieke details, waarvan iedere kamer sfeervol is ingericht met authentiek Frans meubilair en vondsten van de locale antiek- en brocante markten. De romantisch ingerichte kamers geven je een warm gevoel van luxe en comfort in een nostalgische ambiance van vroegere tijden.

Yoga en creatieve vakantie Frankrijk

In de fraai gerestaureerde salon op de begane grond is het een weldaad om bij de grote open haard  gezellig met elkaar tot in de kleine uurtjes te genieten. Je logeert in een van de mooi ingerichte twee persoons kamers, meer persoons kamers of kampeert met een klein slaaptentje in de chateautuin.

Yoga en creatieve vakantie Frankrijk chateau Bourmont

wifi

Er is wifi aanwezig, je krijgt hiervan een code en krijgt zodoende kosteloos verbinding met het web.

Dagindeling / workshopmomenten

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk kun je alle disciplines die worden verzorgd onbeperkt volgen. Om je in staat te stellen zoveel mogelijk verschillende workshops te kunnen volgen vinden de workshops op drie momenten van de dag plaats.

10.00 – 12.15 uur  / 13.30 – 15.45 / 16.00 – 18.15 uur

Tijdens de weken waarin yoga, zingen en Tai chi  wordt verzorgd zal er ook voor het ontbijt een sessie van 3 kwartier worden verzorgd om de dag te openen.

De Haute Marne

De ligging van het departement Haute-Marne, zo tussen Champagne en Bourgondie, geeft al een tinteling! Een gulle natuur, een rijke architectuur, verankerde tradities en degelijke vakkennis. De Haute Marne, land van verrassingen en geheimen, van onverwachte ontmoetingen, welverdiende ontspanning en recreatie. Maar ook land van lekker eten, lekkere wijnen en genieten van wat het leven te bieden heeft.

Adres
Boulevard des Etats Unis
521507 Bourmont
Routebeschrijving

programma 2022

 •  
 • AANMELDEN NIEUWSBRIEF
  AGENDA 2022
  TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
  17 t/m 24 juli 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
  24 t/m 31 juli 2022
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  wo. 17 t/m 24 augustus 2022
  TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  wo. 24 t/m 31 augustus 2022
  CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  wijzigingen voorbehouden.