fbpx
Select Page

Beeldhouwen als meditatie

Beeldhouwen is in wezen een proces van transformatie; we nemen vorm of een structuur en geven het leven, maken een abstract object of een gepersonifieerd figuur en brengen ze naar het licht. We stellen bloot en onthullen de magie die verborgen ligt in het materiaal of de vorm, die zich nog niet heeft gemanifesteerd, en laten het dansen.

Meditatie en kunst, beeldhouwen als een spirituele oefening

Het uiten van creativiteit door middel van beeldhouwen is een vorm van Meditatieve kunst. Omdat beeldhouwen in wezen een daad van transformatie en verandering is, wordt het sterk aanbevolen als een ondersteunende vorm van oefening voor diegenen die op zoek zijn naar innerlijke rust en spiritualiteit. In dit proces beïnvloed het externe werk (het vormen) de innerlijke ontwikkeling of voortgang, en vice versa.

Als we beeldhouwen, brengen we de wereld van kleur en vorm, alsmede de wereld van materie en materialen samen. Beeldhouwen is een spel van vorm en proportie, de ruimte en het volume; Het is een zacht evenwicht tussen het vaste en de leegte tussen perfecte symmetrie en asymmetrie.

beeldhouwen als meditatie creatieve vakantie frankrijk

 

Driedimensionaal werken is bouwen in de ruimte, waardoor we beperkt worden door de fysische wetten van structuur en zwaartekracht. We moeten rekening houden met deze wetten, ze leren en toepassen. Het werk leert ons, door directe ervaring, de betekenis van balans en stabiliteit; wat het betekent om zwaar gegrond te zijn, in tegenstelling tot ‘zweven in de lucht’.

Door dit creatieve werk, kunnen we de mogelijkheid ontwikkelen om de wetten van de wereld van materie te zien en te voelen terwijl wij de kwaliteiten en mogelijkheden van verschillende materialen ontdekken evenals hun beperkingen.

Werken op de grond / Werken in de lucht

Bij het werken met zware materialen zoals klei, hout en steen, is het raadzaam om het werk, de materialen en onszelf, te ondersteunen, door rechtstreeks te werken in en op de natuurlijke grond waar het specifieke materiaal van onze keuze vandaan kwam.

 

 

 

Bijvoorbeeld, bij het werken met modder of klei, kunnen we direct op de aarde werken. Door ons creatieve object en ons lichaam op de grond te plaatsen (zittend of direct staand op de aarde) indirect ondersteunt het onze uiting van creativiteit. Dit zorgt voor een echt gevoel van aarding via tal van manieren tegelijk; we zijn in contact met het element dat we aan het verkennen zijn en voelen dit door ons lichaam en ook door het materiaal.

beeldhouwen als meditaite creatieve vakantie Frankrijk beeldhouwen boetseren

 

Andere materialen, andere benadering

Of we nu werken met harde en sterke materialen, of met vloeiende lichte en zachte materialen zoals ruwe wol, zijden doek, droogbloemen, touw enz. het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de essentie van de materialen waarmee we in contact zijn zodat we er dienovereenkomstig mee kunnen werken.

Harde en zware materialen worden onherroepelijk beïnvloed door de zwaartekracht, evenals de wetten van de fysica. Aan de andere kant wordt het werken met lichte materialen niet zo begrenst door de wetten van de fysica; we zijn eerder direct in contact met de lucht, vooral met de wind beweging. We moeten rekening houden met de aspecten die het meest van invloed zijn of deze zelfs benutten.

Werken met natuurlijke materialen

Werken met echte natuurlijke materialen, direct of met behulp van gereedschap is over het algemeen ondersteunend,  in het bijzonder voor meditatieve kunst beoefening, omdat het ons helpt om van de materialen te leren over onszelf. Natuurlijke materialen zijn vol leven, wijsheid en pure kwaliteiten waarvan we kunnen leren. We kunnen ook toevoegen wat we ons realiseren over onszelf op het werk met de materialen.

We kunnen dit zien, of we werken met aarde, hout, metaal en steen, of wanneer we werken met droge bladeren, draad en stof, vilt enz.

Laten we leren van het levende, niet van het synthetische en dood. Laten we ons leven vullen met betekenis en diepgang, met beweging en verandering.

Beeldhouw vakantie Boetseren creatieve vakantie Frankrijk

Beeldhouwen op vakantie. Boetseren is een van de vele beeldhouw disciplines. Boetseren met klei is bij uitstek geschikt om je gevoel en innerlijke beelden te visualiseren. Lekker met je handen in de klei, even los van je gedachten en je handelen, alleen bezig zijn met klei. Ook technisch beeldhouwen wordt begeleid.

Creatieve vakantie Frankrijk

Combineer alle geboden creatieve disciplines voor een all-in prijs

Ga dit jaar met ons mee naar de creatieve vakantie Frankrijk in een prachtig Chateau in Frankrijk op nog geen 560 km. van Utrecht en combineer de geboden kunst disciplines (schilderen, boetseren, zilveren sieraden maken,  edelsteen sieraden maken, astrologie, yoga, zingen, acteren, musical en tai chi, voor 1 all-in prijs.

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk bieden wij wekelijks de beeldhouwvorm boetseren die je in combinaties met alle verzorgde kunstdisciplines onbeperkt kunt volgen voor 1 all in prijs.

Ons team

We zijn hier om je creatieve vakantie tot een onvergetelijke en vreugdevolle ervaring te maken. Ons team van gekwalificeerde en gepassioneerde leraren geven de lessen vanuit hun hart.

beeldhouwen als meditatie creatieve vakantie frankrijk

Creatieve vakantie Frankrijk: alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiemusicalkookworkshop vakantieacteren

Thema programma’s

tango vakantieschilderweek 2-in-1

Retraite Programma’s

http://www.inretraite.nl

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x