fbpx
Select Page

Authentieke Kenia reis

Athentieke Kenia Reis

Stap binnen in de magie van Afrika met Artfriends’ Authentieke Kenia reis! 

Cultuur – natuur – creativiteit – wellness – tradities

Save the date voor een onvergetelijk avontuur

Een wereld aan ontdekkingen staan je te wachten bij de Authentieke Kenia reis

Artfriends reikt verder dan ooit tevoren en nodigt je uit om deel te nemen aan een onvergetelijk avontuur in Kenia. Hoewel de exacte datum binnenkort wordt onthuld, kun je alvast je agenda vrijhouden voor deze authentieke Kenia reis in februari 2026.

We streven ernaar om niet alleen reizen te organiseren, maar ervaringen te creëren die je leven verrijken. Met onze Authentieke Kenia reis willen we je onderdompelen in het meest echte en ongerepte dat Kenia te bieden heeft.

 

– Ga mee op safari in de prachtige wildrijke natuur –

– Bewonder het fantastische vogelleven van Kenia – 

– Bezoek traditioneel levende stammen – 

– Afrikaans dansen –

– Djembé spelen –

– Koken en eten met Kenianen –

– Creatieve verrassing – 

– Massage van Sebastiaan –

– De mooiste hoogtepunten van Kenia –

– Afwisseling tussen landhuis & hotel of kamperen bij wildparken –

authentieke Kenia reis

Authentieke Kenia reis
Cultuur, natuur, creativiteit, wellness, tradities

Maak je klaar om de zintuigen te prikkelen en de geest te verjongen, want onze reis zal een harmonieuze mix zijn van cultuur, fysieke ontwikkeling, creativiteit, natuur., wellness en tradities.

Authentieke Kenia reis artfriends

Safari

Stap in de voetsporen van avonturiers en ontdek de adembenemende wildernis van Kenia tijdens onze onvergetelijke safari in februari! Deze exclusieve reis neemt je mee naar de legendarische Masai Mara, waar de majestueuze leeuw zijn koninkrijk regeert en waar de machtige olifant rustig door de savanne wandelt.

Dit is jouw kans om oog in oog te komen staan met de iconische dieren van de Big Five – de leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn. Beleef de spanning van het spotten van deze prachtige wezens in hun natuurlijke habitat terwijl je door uitgestrekte vlaktes en kronkelende rivieren reist.

 

Authentieke Kenia reis artfriends

 

Authentieke Kenia reis Artfriends

Laat je betoveren door de schitterende landschappen van de Masai Mara en geniet van de ongeëvenaarde schoonheid van de Afrikaanse wildernis. Onze ervaren gidsen zullen je meenemen op avontuurlijke safari’s, waarbij je de kans krijgt om de fascinerende flora en fauna van dit betoverende gebied van dichtbij te ervaren.

Dit is dé kans om de wonderen van de natuur te ontdekken tijdens onze safari in Kenia. Deze reis belooft niet alleen een visuele en auditieve traktatie te zijn, maar ook een diepgaande culturele onderdompeling die je voor altijd bij zal blijven. Kom en laat je betoveren door de magie van Afrika.

Authentieke Kenia reis artfriends

Authentieke Kenia reis artfriends

Bezoek aan traditioneel levende stammen in Kenia

Kenia is de thuisbasis van een fascinerende verscheidenheid aan etnische groepen, waarvan sommigen nog steeds een traditionele levensstijl behouden die teruggaat tot eeuwenoude tradities. Onder deze traditioneel levende stammen bevinden zich enkele van de meest iconische en intrigerende culturen van Afrika.

Een van de meest bekende stammen in Kenia zijn de Masai, die bekend staan om hun kleurrijke kleding, sieraden en opmerkelijke tradities. De Masai zijn nomadische herders die leven in de uitgestrekte vlaktes van Oost-Afrika. Ze hebben een rijke cultuur, gekenmerkt door hun unieke manier van leven, traditionele dansen, ceremonies en rituelen.

Een andere opmerkelijke stam zijn de Samburu, verwant aan de Masai maar met hun eigen unieke tradities en levenswijze. Ze wonen voornamelijk in het noorden van Kenia en staan bekend om hun vaardigheid als herders en hun kleurrijke kleding en sieraden.

Naast de Masai en Samburu zijn er nog verschillende andere stammen die een traditionele levensstijl handhaven, zoals de Turkana, Pokot, en de Rendille, elk met hun eigen unieke cultuur, taal en tradities.

Een ontmoeting met deze traditioneel levende stammen biedt een unieke kans om de rijke diversiteit en erfgoed van Kenia te ervaren. We zullen deelnemen aan traditionele dansen, ambachten bewonderen, proeven van heerlijke traditionele gerechten, kooklessen en meer leren over de eeuwenoude gebruiken en rituelen die deze stammen zo uniek maken. Het is een ervaring die niet alleen inzicht geeft in het verleden, maar ook in de levendige cultuur die nog steeds bloeit in het hedendaagse Kenia.

We zullen het vuur laten branden en de natuur omarmen in al haar glorie.

Authentieke Kenia reis artfriends

Afrikaans dansen en Djembé spelen

Stel je voor: Een betoverende reis waar je wordt ondergedompeld in de rijke cultuur van Afrika, omringd door het opzwepende ritme van Afrikaanse muziek. Je leert de subtiele bewegingen van verschillende Afrikaanse dansen, terwijl het hypnotiserende geluid van de djembé je ziel in beweging brengt.

Tijdens deze reis zul je ook de geheimen ontdekken van het maken van traditionele juju, waar stukjes beschermende magie worden geweven in prachtige draden. Dit is een kans om diep in de spirituele en mystieke aspecten van Afrikaanse tradities te duiken, en de verbinding met het verleden te voelen terwijl je je eigen stukje magie creëert.

 

Authentieke K

 

 

Authentieke Kenia reis

authentieke Kenia reis Artfriends

Professionele samenwerking
Authentieke Kenia reis

Al jaren werken Caren Simon, de bezielende kracht achter de yoga- en creatieve vakanties, en Sebastiaan Besseling van massagesebas.nl samen tijdens de yoga en creatieve vakantie. Met Sebas’ vader die in Kenia woont en een Keniaanse stiefmoeder die jarenlang een groot reisbureau runt in dit prachtige land, ontstond tijdens een gesprek tussen Sebastiaan en Caren het idee voor een authentieke Kenia-reis. Met tomeloos enthousiasme en vol overgave zetten ze zich in voor de organisatie van dit avontuur. Dankzij jarenlange organisatorische ervaring en samenwerkingen van Caren, waaronder met dit professioneel Keniaans reisbureau en de ervaringen van Sebastiaan in Kenia, kunnen we een onvergetelijke reis garanderen, compleet met prachtige excursies, safari’s, bezoeken aan nog traditioneel levende stammen en een diepe onderdompeling in de Keniaanse cultuur. En vergeet niet de heerlijke massage van Sebastiaan, die de kers op de taart vormt voor een reis vol ontdekkingen en ontspanning.

Authentieke Kenia reis Artfriends Caren Simon en Sebastiaan Besseling Caren Simon en Sebastiaan Besseling zetten zich met tomeloos enthousiasme en vol overgave in voor de organisatie van dit heerlijke avontuur. 

 

Authentieke Kenia reis Artfriends Sebastiaan Besseling is kind aan huis in Kenia

 

Ontdek authentiek Kenia

Kenia, een land doordrenkt van diversiteit en schoonheid, wacht op je om ontdekt te worden. Kenia is een smeltkroes van culturen, talen en tradities. Het land wordt bewoond door meer dan 40 verschillende etnische groepen, elk met hun eigen unieke gebruiken, kleding, dansen en keuken. Kenia is uniek vanwege zijn diverse landschappen, rijke cultuur en overvloedige wilde dieren.

Artfriends neemt je mee op een reis vol culturele verrijking, connecten met de prachtige natuur, fysieke activiteiten, creativiteit, mindfulness, tradities en wellness, alles samengevoegd om een onvergetelijke ervaring te creëren.

Authentieke Kenia reis

Kitale house Keniaans landhuis

Onze uitvalsbasis is een Keniaans landhuis, waar je de warmte van de lokale gastvrijheid zult ervaren terwijl we ons laten leiden door de wonderen van dit prachtige land. Vanuit Kitale house laten we ons leiden door de ongerepte schoonheid van Kenia.

Voor wie is deze Authentieke Kenia reis?

Als je op zoek bent naar authenticiteit, avontuur en een diepgaande connectie met de Afrikaanse cultuur, dan is deze reis voor jou. Maar wees gewaarschuwd, deze reis is niet bedoeld voor diegenen die alleen maar op zoek zijn naar 5-sterren hotels. We streven naar echte, rauwe ervaringen die je hart zullen veroveren en je ziel zullen voeden.

Bereid je voor op een reis die je horizon verruimt, je geest opent en je hart raakt. Save the date, want dit wordt een reis om nooit te vergeten.

Authentieke Kenia reis Kitale house

authentieke Kenia reis
Authentieke Kenia reis
Authentieke Kenia reis
authentieke Kenia reis Artfriends
authentieke Kenia reis
authentieke Kenia reis
authentieke Kenia reis
Authentieke Kenia reis

Vriend(inn)enactie

Breng een deelnemer aan en ontvang  € 50 korting per persoon

Data

Het ministerie van onderwijs heeft voorlopige data aangekondigd voor de voorjaarsvakantie 2026 van 14 februari t/m 1 maart. Deze data houden we op dit moment aan.

Kosten

De exacte kosten van dit waanzinnige 14-daagse worden binnenkort bekend gemaakt. Wij zijn op dit moment nog in onderhandeling over alle onderdelen van het reisprogramma. Binnenkort worden de kosten bekend gemaakt.

Deze kosten zijn inclusief:

De Authentieke Kenia reis is een all-in vakantie,. Dat houdt in inclusief:

 • transport van en naar het vliegveld
 • alle maaltijden
 • alle programma onderdelen als safaries
 • massage
 • creatieve verrassingsactiviteit
 • bezoeken de stammen
 • afrikaanse dans
 • djembe
 • reis naar Kitale
 • Verblijf in Landhuis Kitale

Optionele kosten

 • (Alcoholische) dranken die je besteld buiten hetgeen wordt aangeboden.
 • Vliegreis naar Kenia

Locatie

We verblijven op verschillende Locaties in Kenia. Gedurende de safaries en bezoeken aan de stammen verblijven wij in safari tenten en hotels. In Kitale verblijven wij in Landhuis Kitale.

 Programma

Het programma is afhankelijk van het aantal dagen. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Hieronder alvast de items die een onderdeel van het programma zullen inhouden

 • Bezoek traditioneel levende stammen zonder dat het een toeristische show wordt
 • Ga mee op safari in wildrijke nationaal parken
 • Afrikaans dansen
 • Djembe spelen
 • Koken en eten met Kenianen
 • Creatieve verrassing!!!
 • De mooiste hoogtepunten van Kenia
 • Massage van Sebastiaan
 • Afwisseling tussen landhuis & kamperen bij wildparken

Voorbeelden van de safari tenten

 

authentieke Kenia reis
Authentieke Kenia reis Artfriends
Authentieke Kenia reis
Authentieke Kenia reis Artfriends
Authentieke Kenia reis
authentieke Kenia reis
Authentieke Kenia reis
Authentieke Kenia trip Artfriends

programma 2024

  td style="background-color: #FDBE02;">wijzigingen voorbehouden.
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
AGENDA 2024
14 t/m 21 juli 2024
TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
28 juli t/m 4 aug. 2024
ZANG MEETS YOGA EN CREATIVITEIT Frankrijk Onbeperkt volgen:
4 t/m 11 augustus 2024
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

11 t/m 18 augustus 2024
TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

18 t/m 25 augustus 2024
YOGA / PILATES & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

midweek april 2025
RETRAITE Start Living your Dreams

Onbeperkt volgen:

najaar 2025 / voorjaar 2026
Authentieke Kenia reis

programma in ontwikkeling:

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial