fbpx
Select Page

 

Workshop Art Journalen

Workshop Art Journalen
Workshop Art Journalen

Workshop Art Journalen

Een art journal kun je vergelijken met een geschreven dagboek. In een art journal werk je veel met kleuren, afbeeldingen, patronen en andere materialen. Schrijven in combinatie  met veel afbeeldingen, tekeningen en collages. Werken in je art journal is een vorm van creatieve zelfliefde.

Het mooie van een art journal is dat alles mag. Het is een onbegrensde ruimte waar je je gevoelens kan uiten en verkennen door middel van afbeeldingen, schrijven, het maken van  speelse markeringen met lijnen, punten, patronen en texturen. Het is een gezonde, expressieve uitlaatklep en een van de beste manieren om op een goede manier met de dingen om te gaan.

Je hebt geen kunst “talent” of opleiding nodig, alles wat je nodig hebt om een art journal te schrijven is een paar eenvoudige kunstmaterialen en de bereidheid om met deze materialen te spelen. Het is het spel dat geneest!

De verschillende pagina’s verhalen jouw proces. Je kan je gevoelens al schrijvend, schilderend, plakkend,  in je art journal uiten.  Je hoeft je helemaal geen zorgen te maken hoe het eruit ziet, sta jezelf gewoon toe om alle perfectie los te laten.

Dat voelt zo goed. Het helpt je vaak om te ontstressen, dingen uit je hoofd te krijgen of erachter te komen wat je precies dwarszit in een bepaalde situatie.

Eenmaal een pagina gemaakt zou een  volgende fase kunnen zijn dat je op een later moment over de pagina heen gaat met een stempelpatroon, vingerverf, gel pen krabbels, gesso of collage. Het is heerlijk om te zien hoe een verwarde, gestresste, geïrriteerde, bezorgde pagina verandert in iets nieuws – en vaak – iets dat onvolmaakt mooi is. Het is een geweldige metafoor voor het leven – bereid zijn om bij je gevoelens te blijven, een aantal gezonde manieren te proberen om ze te luchten en te begrijpen, en ze te zien transformeren.

 

 

Art Journalen als dagworkshop in Nederland

 

Creatieve dagworkshops

of creatief weekend

Combineer je workshop Art journalen  met onze andere workshops, tijdens een creatief weekend,

en ontvang korting

Data
zie voor de data in de agenda (rechter kolom op je laptop of onderin de pagina op je telefoon)

Eigen groepje 
Regelmatig zullen we nieuwe data plannen. Ook kunnen we een workshop verzorgen voor een eigen groepje op een locatie naar keuze. Planning wordt in onderling overleg gemaakt.

Workshop Art Journalen

Locatie:
De workshop Art Journalen vindt plaats In een prachtig Veluws boschalet met grote verwarmde veranda in de bossen bij de zandverstuivingen. Na inschrijving ontvang je alle gegevens en overige bijzonderheden.

Workshop Art Journalen

Kosten:
De kosten bedragen € 95 euro per persoon, inclusief materiaal, lunch, onbeperkt koffie, thee, kristalwater en wat lekkers. 

Indien wij op een andere locatie dan Doornspijk de workshopdag Art Journalen verzorgen kan de prijs afwijken.

Begeleiding:
Cobi Gaasbeek en Caren Simon

Tijd:
9.30 tot ± 17.00 uur

Artfriends workshop accommodatie Nederland

In een prachtig Veluws chalet met grote verwarmde veranda in de bossen bij de zandverstuivingen.

Creatieve workshops Veluwe
Workshop art journalen artfriends

programma 2022 / 2023

 
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
AGENDA 2022 / 2023
CREATIEF WEEKEND
Stel zelf je weekend samen en kies per dag je workshop. Iedere workshop is ook als dagworkshop te volgen:
15 t/m 22 juli 2023
TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
30 juli t/m 6 aug. 2023
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
6 t/m 13 augustus 2023
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

13 t/m 20 augustus 2023
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

wijzigingen voorbehouden.
Creatieve workshops Veluwe