fbpx
Select Page

Zangvakantie voor een beetje geluk is zo gek nog niet. Zingen genereert positieve psychologische effecten. Door te  zingen komen endorfinen vrij, de “feel good” chemicaliën van de hersenen. Zingen voor een menigte, a la karaoke, bouwt op een natuurlijke manier aan vertrouwen, dat grote en langdurige effecten heeft op het algemeen welzijn. Maar van alle soorten van het zingen blijkt koorzang wel het grootste effect te hebben op het leven van mensen.

Uit een studie dat in 2008 in Australië werd gepubliceerd bleek dat koorzangers de tevredenheid met hun leven hoger waardeerden dan de rest van het publiek – zelfs wanneer de werkelijke problemen waarmee die zangers werden geconfronteerd groter waren dan de problemen van het grote publiek [bron: MacLean].

Een studie uit 1998 toont aan dat angst en depressie van bewoners in een verpleeghuis aanzienlijk daalden na, gedurende een maand, te hebben deelgenomen aan een zangprogramma [bron: ISPS]. Uit een andere studie, die meer dan 600 Britse koorzangers onderzocht, bleek dat het zingen een centrale rol speelde in hun psychische gezondheid.  [bron: ISPS] .

Waarom werkt dat zo? Kun je gewoon een toon produceren om jezelf gelukkig te maken?

Het is mogelijk. Enkele van de manieren waarop koorzang mensen gelukkig maakt zijn fysiek, en je krijgt ze of je in een koor zingt of onder de douche, zolang je maar de juiste ademhalingstechnieken gebruikt tijdens je douche solo.

 

Zingen kan hetzelfde effect geven als trainen, zoals de aanmaak van endorfines, die de zanger een “opgeheven” gevoel geeft, en geassocieerd zijn met stress vermindering. Het is ook een aerobic activiteit, wat betekent dat er meer zuurstof in het bloed komt voor een betere circulatie, dat weer een goed gevoel bevorderd.  Zingen vereist een diepe ademhaling, een andere angst reduceerder. Diepe ademhaling is een sleutel tot meditatie en andere ontspanningstechnieken, en je kunt niet goed zingen zonder.

Zingen tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk in chateau de Gressoux

Creatieve Vakantie Frankrijk, onbeperkt volgen van alle creatieve workshops voor één prijs . Stel je eigen creatieve mix samen:   Schilderen (schildervakanties), Boetseren (beeldhouwvakanties), Zingen (Zangvakanties), Zilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Sieraden maken met edelstenen, Beschermkristallen met edelstenen, Mix van alle disciplines. Van 3 t/m za. 10 september een speciaal programma: “Ontmoeting vanuit Authenticiteit”.

 
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x