fbpx
Select Page
Creatieve Vakantie Frankrijk :    Schilderen (schildervakanties), Boetseren (beeldhouwvakanties), Zingen (Zangvakanties), Zilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Sieraden maken met edelstenen, Beschermkristallen met edelstenenMix van alle disciplines. Van 3 t/m za. 10 september een speciaal programma: “Ontmoeting vanuit Authenticiteit”.

Zing je blij en gezond tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk

Zingen is gezond, geeft plezier en verbindt. Door te zingen wordt je ademstroom gestimuleerd en krijg je energie. Zingen geeft leven en werkt bevrijdend. Naast de adem/klank sessies, zangtechniek en samenzang, besteden onze zangcoaches Roel Dullaart en Anna Ågren binnen de zangworkshops ook aandacht aan de liedtekstinterpretatie.

Hoe breng je een lied over? Hoe kun je op verschillende manieren een tekst brengen en bovenal hoe maak je een lied eigen? Op deze materie gaan ze verder in tijdens de zangworkshops.

Hoe gezond is zingen……?

Is zingen, behalve goed voor je humeur, ook goed voor je gezondheid?

Dat muziek een positief effect heeft op het lichaam is bekend. Luisteren naar muziek kan stress verminderen en dat kan leiden tot een lagere hartslag en bloeddruk. Muziek schijnt zelfs te werken als pijnstiller.

Of het ook zin heeft om zelf te zingen is weinig onderzocht. Patienten met afasie (een taalstoorns door hersenletsel) blijken beter te gaan praten als ze regelmatig zingen. Dementerende ouderen die liedjes van vroeger zingen, worden rustiger en kunnen zich soms opeens weer dingen herinneren.

Artsen van de Harvard Medical School in Boston voegen daar een opmerkelijke bevinding aan toe. Zij beschrijven het verhaal van een 76-jarige Dominicaanse vrouw die twee nieuwe knieen zou krijgen, maar niet kon worden geopereerd wegens een torenhoge bloeddruk. Ze reageerde niet op bloeddrukverlagers.

Haast was geboden.  De vrouw vroeg daarop of ze mocht zingen. Al na twee religieuze liederen daalde haar bloeddruk. Vervolgens kon ze ‘s morgens alsnog naar de operatiekamer.

Het principe lijkt helder: wie zingt haalt diep adem, gebruikt tal van spieren in het bovenlijf en brengt zichzelf tot rust. Een zo’n geval bewijst uiteraard niets, beseffen de artsen. Maar het is de moeite waard de waarde van zingen als alternatieve therapie te onderzoeken . Zingen is simpel, veilig en gratis. 

bron: De Volkskrant van 18 april 2011

   
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x