fbpx
Select Page

Zangvakantie geluk

Het is wetenschappelijk bewezen dat samenzang stress verlaagt, angsten verlichten, endorfines verhoogt.

De discipline zingen is een jaarlijks, minimaal gedurende 1 week, een vast onderdeel van de creatieve vakantie Frankrijk. Samen zingen verbindt, is leuk en de muzikale vibraties die door je heen gaan veranderen je fysieke en emotionele landschap. Zangvakantie geluk!!

zangvakantie geluk creatieve vakantie frankrijk zangles 9

zangvakantie geluk

 

In een groep zingen, en diegenen die dat ooit hebben gedaan kunnen dat beamen, is de meest opwindende en transformatieve vorm van zingen. Het heeft iets ongelofelijk intiems, een geluid dat binnen in je begint, dat je deelt met een kamer vol met mensen en dat terug komt als iets nog spannenders: harmonie. Het is dus niet verwonderlijk dat koorzingen, zingen in een groep, steeds meer gebeurd.

Naarmate de populariteit van koorzingen stijgt, heeft de wetenschap geprobeerd uit te leggen waarom het zo’n kalmerend en stimulerend effect heeft op mensen. Wat de onderzoekers beginnen te ontdekken is dat zingen werkt als een infuus van het perfecte kalmeringsmiddel, het soort dat zowel je zenuwen kalmeert alsook je geest verheft.

De euforie kan afkomstig zijn van endorfine, een hormoon dat wordt geassocieerd met gevoelens van plezier en wordt vrijgegeven door te zingen. Het kan ook komen door oxytocine, een ander hormoon dat vrijkomt gedurende het zingen, en erom bekend staat angst en stress te verlichten. Oxytocine verhoogt ook gevoelens van vertrouwen en binding, wat kan verklaren waarom steeds meer studies hebben aangetoond dat zingen gevoelens van depressie en eenzaamheid vermindert . Een andere studie stelt zelfs dat “muziek zich ontwikkelt als een instrument van het sociale leven,” en dat het plezier dat afkomstig is van het samen zingen onze evolutionaire beloning is voor het al samenwerkend bijeenkomen, in plaats van jezelf te verbergen, elke holbewoner voor hem of haarzelf.

De voordelen van het regelmatig zingen lijken cumulatief te zijn. In één studie werd ontdekt dat zangers een lager cortisol niveau hebben, dat wijst op minder stress. Een vooronderzoek dat suggereert dat onze hartslag omhoog gaat tijdens het groepszingen kan ook verklaren waarom samen zingen soms voelt als een geleide groepsmeditatie.

 

Studie na studie is gebleken dat zingen angst verlicht en bijdraagt aan de kwaliteit van leven. Dr. Julene K. Johnson, een onderzoeker die zich richt op de oudere zangers, heeft een vijf jaar durende studie gedaan om samenzang als betaalbare methode om de gezondheid en het welzijn van ouderen te verbeteren te onderzoeken.

Het blijkt dat je niet eens om een goede zanger hoeft te zijn om er de vruchten van te plukken. Volgens een studie uit 2005, kan groepszingen ” bevredigende en therapeutische sensaties produceren, zelfs als het geluid van het vocale instrument van matige kwaliteit is. ” Groepszingen kan variëren van informeel zingen bij koren waar geen auditie nodig is, zeer toegewijde professionele koren of als koor waar het een roeping is van de koorleden.
Als je ook zou willen zingen in een koor of zanggroep dan zijn er in je woonplaats vast koren of zangverenigingen te vinden.

Zangvakantie Geluk

Creatieve vakantie Frankrijk

zangvakantie geluk creatieve vakantie frankrijk

Bij de creatieve vakantie Frankrijk kun je dit zangvakantie geluk ervaren. Je kunt meedoen aan de zangvakantie met en zonder zangervaring. We maken van de samenzang een groot feest. Ook is er voor de wat meer ervaren zanger de mogelijkheid om solo partijen voor zijn/haar rekening te nemen of solo te zingen. Zingen is goedkoper dan therapie, gezonder dan drinken en zeker leuker dan werken.

Zingen is een van de weinige activiteiten in het leven waar een beter en prettiger gevoel krijgen vrijwel is gegarandeerd. Zelfs als je uitgeput en depressief de repetitie in loopt, aan het eind van de avond loop je de deur uit als een vlieger op endorfines en goede wil.

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk kun je naast de zangworkshops onbeperkt deelnemen aan alle andere creatieve workshops die gegeven worden voor 1 all-in prijs.

 

Creatieve vakantie Frankrijk

Combineer alle geboden creatieve disciplines voor een all-in prijs

Ga dit jaar met ons mee naar de creatieve vakantie Frankrijk in een prachtig Chateau in Frankrijk op nog geen 560 km. van Utrecht en combineer de geboden kunst disciplines (schilderen, boetseren, zilveren sieraden maken,  edelsteen sieraden maken, astrologie, yoga, zingen, acteren, musical en tai chi, voor 1 all-in prijs.

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk bieden wij wekelijks 5 disciplines die je allemaal onbeperkt kunt volgen voor 1 all in prijs.

Ons team

We zijn hier om je creatieve vakantie tot een onvergetelijke en vreugdevolle ervaring te maken. Ons team van gekwalificeerde en gepassioneerde leraren geven de lessen vanuit hun hart.

zangvakantie geluk creatieve vakantie frankrijk zangvakantie zangles 9

Creatieve vakantie Frankrijk: alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiemusicalkookworkshop vakantieacteren

Thema programma’s

tango vakantieschilderweek 2-in-1

Retraite Programma’s

http://www.inretraite.nl

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x