fbpx
Select Page

Yoga voor een gezond leven

Yoga voor een gezond leven. We kunnen er niet meer omheen, Yoga is gezond voor lichaam en geest, is volledig gericht op en kent een groot belang toe aan het behoud van de gezondheid van het lichaam en de methoden kunnen op zichzelf als medicijn worden beschouwd. Vandaar dat Artfriends steeds meer Yoga onderdelen zal integreren in haar Creatieve vakantie Frankrijk, van Hatha Yoga tot Yoga Flow en Tibetaanse Yoga Lu-Jong. Daarnaast zullen wij Speciale Yoga vakantie weken organiseren, zoals de Yoga Vrouwenpower inspiratie retraite en de Yin Yang Yoga vakantieweek met Jeske Papadopoulos

In het Sanskriet is het woord voor gezondheid “Swasthya”, wat een belangrijke betekenis heeft. Het wordt gevormd door twee basiswoorden in het Sanskriet – “Swa”, het zelf, en “Stha” wat gecentreerd betekent. Swasthya kan dus grofweg vertaald worden als “gecentreerd in het eigen zelf”. In het Indiase systeem wordt het zelf beschreven als Sat-Chit-Ananda of Being-Consciousness-Bliss (bewustzijnswelzijn). Dit is de ware aard van elk wezen. Elke afwijking van deze staat van welzijn kan als een ziekte worden beschouwd. De oude Rishi’s beseften dat een gezond lichaam en geest een vereiste is om de hogere bewustzijnstoestanden te bereiken. Maharishi Patanjali beschrijft ‘Vyadhi’ of ziekte als een van de negen obstakels voor het bereiken van een hoger bewustzijn. Maar hij zegt ook dat deze ziekten en zelfs ziekten die zich in de toekomst kunnen manifesteren, kunnen worden geëlimineerd door yoga-praktijken. Yoga is volledig gericht op en kent een groot belang toe aan het behoud van de gezondheid van het lichaam en de methoden kunnen op zichzelf als medicijn worden beschouwd.

Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk voor een gezond leven

Jeske Papadopoulos Yin Yang Yoga vakantieweek

De eerste twee delen van Yoga, namelijk Yama en Niyama, zijn gericht op de externe en interne harmonie van een individu. Waarden zoals waarheid, geweldloosheid, niet-stelen, reinheid en tevredenheid brengen harmonie in de samenleving teweeg, evenals welzijn in het leven van een individu. Afwijking van deze waarden kan stress en spanning in het leven veroorzaken. De vitale energie in het lichaam wordt Prana genoemd. Het is prana die de fysiologie van het lichaam handhaaft. Prana beheert onze spijsverterings-, hart- en zenuwsystemen. Alle activiteiten in het lichaam worden door prana bestuurd. Prana stroomt in het lichaam door kanalen die Nadis worden genoemd. Wanneer er een blokkade in de nadis is, raakt de stroom uit balans en kan dit leiden tot lichamelijke aandoeningen. Asana’s en pranayama helpen om de prana in het lichaam in evenwicht te brengen en de blokkades weg te nemen, waardoor het functioneren van alle systemen wordt verbeterd.

yoga vakantie Frankrijk

Yoga vakantie Creatieve vakantie Frankrijk, combineer onbeperkt je yoga vakantie met creatieve workshops

 

Yoga kan de ademhaling langzamer en dieper maken, het vermogen van de longen verbeteren en de bloeddruk verlagen. Het is bekend dat yoga het cholesterolgehalte en de suikerspiegel bij diabetespatiënten vermindert, waardoor het risico op hartaanvallen, nierfalen en blindheid wordt verminderd.

Pranayama en meditatie kunnen de geest kalmeren en stress en angst wegnemen. Het verbetert de geestelijke gezondheid, wat leidt tot meer vrede en stabiliteit van de geest, wat wordt ervaren als een gevoel van constante welzijn. Meditatie induceert de kalmere alfagolven in de hersenen, die meestal ervaren worden tijdens diepe ontspanning, die op hun beurt het geheugen, de fysieke coördinatie en mentale helderheid kunnen verbeteren. Meditatie kan het bewustzijn vergroten en helpt bij het omgaan met de negativiteiten van de geest zoals woede en frustratie. Dit verbetert het sociale welzijn, verbetert de relaties en maakt iemand sterk genoeg om alle situaties in het leven op een rustige manier tegemoet te treden.  

Asana’s brengen flexibiliteit, kracht en balans in het lichaam. Ze harmonieren de interne organen, verbeteren de bloedcirculatie en verwijderen gifstoffen uit het systeem. Yoga heeft het vermogen om de lichaamsweefsels te regenereren en het verouderingsproces om te keren. Het is goed voor de flexibiliteit van de wervelkolom en gewrichten waardoor het lichaam zich jonger voelt. Het corrigeert verkeerde houdingen en verwijdert defecten veroorzaakt door onjuiste werkgewoonten.

De voordelen van Yoga zijn eindeloos. Hieronder worden een paar genoemd:

  • Yoga kan helpen bij het verlichten van stoornissen in de levensstijl, zoals slapeloosheid, hypertensie, obesitas, angst, stress, diabetes, hoge bloeddruk, etc.
  • Het is bekend dat yoga helpt om depressie te verminderen en de afhankelijkheid van psychiatrische medicijnen te verminderen.
  • Yoga helpt bij pijnbestrijding bij artritis, rugpijn, fibromyalgie en algemene spierstijfheid.
  • Yoga kan de werking van het lymfestelsel verbeteren en daardoor het immuunsysteem versterken.
  • Veel van de Asana’s en vooral de Shatkarmas (zoals Neti, Nauli, Basti, etc.) werken als effectieve detox methoden om toxines uit het lichaam te verwijderen. Ze kunnen helpen bij het elimineren van sinusitis, constipatie, verzuring, brandend maagzuur, migraine en het voorkomen van ziekten die zich in de toekomst kunnen manifesteren.

Dus hoewel Yoga ontwikkeld werd als een spirituele wetenschap, is het tegenwoordig meer gebruikt als een zelfgenezend systeem om een gezond lichaam en geest te behouden.

Geinspireerd door: yogicwayoflife.com

Onze Yoga vakanties

Yoga vakantie Yoga Vrouwenpower week inspiratie retraite

Yoga Vrouwen Power week

Inspiratie retraite met als thema GELUK
Yoga – Levensketting van edelstenen – intuïtief schilderen – Yin Shin Jyutsu – Feng Shui – Zingen / stembevrijding – full moon party – portret van je mooie zelf

Yoga vakantie Yin Yang Yoga vakantie met Jeske Papadopoulos

Yin Yang Yoga vakantie

Yin Yoga  – Yang Yoga –  levensketting van edelstenen  – heerlijk relaxen in de parktuin – prachtige natuur – wandelen – brocante marktjes – gezelligheid – plezier

Yoga vakantie en creativiteit Creatieve vakantie Frankrijk

Yoga vakantie en Creativiteit

Yoga –  schilderen – levensketting van edelstenen  – boetseren – zilveren sieraden – beschermkristal van edelstenen – astrologie – etc….

Alle cursussen volgen voor 1 all-in prijs

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x