fbpx
Select Page

Yoga Vakanties 30 voordelen

Heb je je weleens afgevraagd waarom yoga vakanties zo populair zijn? Dat is vanwege alle geweldige voordelen die voortvloeien uit het bijwonen van een yoga vakantie natuurlijk.

Als je er ooit over hebt nagedacht om op yoga vakantie te gaan, maar een beetje extra overtuiging nodig hebt, blijf dan lezen om te leren wat jij eruit kunt halen als je op yoga vakantie gaat. Er zijn veel goede redenen om een transformationele yoga vakantie te volgen in plaats van naar een typische sightseeing of strand-lig-vakantie te gaan, die de meeste vakanties kunnen worden. Dus als je stress los wilt laten, open-minded, wereldse en liefhebbende mensen wilt ontmoeten, en dat allemaal terwijl je fit wordt, dan zul je zeker een yoga vakantie willen overwegen. Ik geef je 30 redenen waarom je het jezelf zou moeten gunnen, waarom je het dit jaar zou moeten laten gebeuren.

Zeven jaar geleden voegde ik voor het eerst de verschillende yoga vakanties (Hatha Yoga , Flow Yoga, Tibetaanse Yoga, Yin Yoga en Yang Yoga), toe aan mijn creatieve vakantie Frankrijk concept. Ik heb gezien dat de toevoeging van de yoga vakanties heeft geleid tot echt transformerende ervaringen bij de deelnemers. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen die gezond wil leven en het beste voor zijn lichaam en geest wenst enorm kan profiteren van een yoga vakantie.

Onze yoga vakanties zijn niet alleen bestemd voor de gevorderde yoga beoefenaars, van wie de hielen tijdens de Downward Dog moeiteloos op de grond blijven, maar onze yoga vakanties richten zich op iedereen, op mensen met verschillende behoeften en vaardigheden en niveaus. Iedere yoga oefening wordt in drie moeilijkheidsgradaties uitgelegd zodat iedereen mee kan doen aan onze yoga vakanties.

yoga vakanties drie fasen oefening

Yoga oefening in drie moeilijkheidsgradaties

Yoga vakantie voor Wie?

Iedereen kan yoga doen dus een yoga vakantie is voor iedereen mogelijk. Yoga is een niet-prestatiegerichte en niet-competitievre discipline die wordt beoefend met het grootste respect voor jouw individuele fysieke grenzen. Je hoeft niet behendig of flexibel te zijn om yoga te doen. Fysieke beperkingen vormen op geen enkele manier een obstakel bij het beoefenen van yoga. Ook leeftijd is absoluut onbelangrijk. Zoals hier boven uitgelegd worden de yoga oefeningen bij de Yoga vakantie van Creatieve vakantie Frankrijk in drie moeilijkheidsgradaties uitgelegd en wordt iedereen individueel begeleid.

Yoga vakantie en creativiteit

Onze yoga vakanties worden in combinatie verzorgd met creatieve cursussen zoals schilderen, boetseren, dans contact improvisatie, astrologie, edelsteen workshops, zilveren sieraden maken of bewust wordende cursussen zoals de levensketting van edelstenen, astrologie, etc…. die je allemaal onbeperkt kunt volgen voor 1 all-in prijs. Er zijn weken waarbij je de dag begint met yoga en er zijn dagen dat je twee yoga lessen kunt volgen.

De combinatie van yoga vakantie met de creatieve vakantie Frankrijk is een gouden duo omdat ik ervan overtuigd ben dat ook creativiteit belangrijk is voor ieder mens, als voedsel voor de hersenen en prikkeling voor de zintuigen met als doel zoveel mogelijk mensen te ondersteunen en te stimuleren in hun creatieve, fysieke en spirituele proces en ontwikkeling. De yoga vakantie in combinatie met creativiteit wordt als inspirerend, verjongend en energie gevend ervaren door zowel mijzelf, onze yogi’s als onze yoga vakantie deelnemers. 

Een yoga vakantie is echt het soort ding dat je zelf moet ervaren om het volledig te begrijpen. Waar je bij ons ook voor kiest, houd een open geest en onthoud: het leven is een reis, geen bestemming.

Zie ook onze blog: Hoe Yoga creativiteit ontsluit

Onze yoga vakanties en creatieve vakanties Frankrijk

Yoga Vrouwenpower inspiratie retraite

Yoga Vrouwen Power week

Inspiratie retraite met als thema GELUK
Yoga – Levensketting van edelstenen – intuïtief schilderen – Yin Shin Jyutsu – Feng Shui – stilteloop naar Maria – full moon party – ME-time

yoga vakantie en creatieve vakantie

Yoga vakantie en Creativiteit

Yoga –  schilderen – levensketting van edelstenen  – boetseren – zilveren sieraden – beschermkristal van edelstenen – astrologie – etc….

Alle cursussen volgen voor 1 all-in prijs

Yin Yang Yoga vakantie

Yin Yang Yoga vakantie

Yin Yoga  – Yang Yoga –  levensketting van edelstenen  – heerlijk relaxen in de parktuin – prachtige natuur – wandelen – brocante marktjes – gezelligheid – plezier

yoga vakantie voordeel 1Investering in jezelf

We hebben allemaal dromen over wat we voor onszelf wensen. Onze gezondheid, ons geluk, de liefde, tijd voor onszelf, vitaliteit, maar in hoeverre investeren we nu echt in onszelf. Thoreau zei: “Ga vol vertrouwen in de richting van je dromen. Leef het leven dat je je hebt voorgesteld.” Dit citaat kan op je koelkast hangen, je kunt het dagelijks lezen en toch is de kans groot dat je excuses maakt waarom je dat nog niet kunt. Vaak gaan excuses over geld, tijd of omstandigheden, maar hallo, je verdient een pauze!!! Je werkt hard en je kunt altijd redenen vinden waarom je iets wel of niet moet doen. De sleutel tot geluk is bepalen wat je echt wilt en ervoor zorgen dat het gebeurt. Geen excuses. Je verdient het om in jezelf te investeren.

.

.

yoga vakanties voordelen verandering gen expressie

 

.
.
.


yoga vakanties voordeel investeer in jezelf

.

.

Yoga vakantie voordeel 2Maakt je gezond

Een Yoga vakantie kan je gezondheid, geluk en conditie sterk beïnvloeden. De eindeloze lijst met gezondheidsvoordelen die een regelmatige beoefening van yoga oplevert, is zo verbluffend dat niemand een dag zonder yoga zou moeten doen. Onderzoekers ontdekten dat er meteen iets verandert aan de gen-expressie wat ervoor zorgt dat je immuunsysteem wordt versterkt op celniveau. Daarnaast leer je beter ademen wat de algehele gezondheid verbetert en de organen beter doet functioneren. Zie ook onze blog Yoga voor een gezond leven.

 

yoga vakanties maken gelukkig

yoga vakantie voordelenMaakt je gelukkig

Niemand kan ontkennen zich gelukkiger te voelen na het beoefenen van yoga. Dat opgetogen gevoel blijft de hele dag bij je, ook als je wegloopt van je mat. Regelmatig yoga beoefenen zal je niet alleen een gelukkig gevoel geven maar het is ook bekend dat depressies worden verlicht en angst wordt verminderd doordat Yoga de serotonineniveaus in je hersenen verhoogt en ervoor zorgt dat je bloed stroomt waardoor je een algeheel gevoel van voldoening, zelfvertrouwen en een betere kijk op het leven krijgt. Omdat je tijdens je yoga vakantie dagelijks en wellicht meerdere malen per dag yoga oefent zal je op een veel positievere manier in staat zijn stress en onverwachte situaties en negatieve mensen het hoofd te bieden.

yoga vakantie voordelenMaakt je fit en vitaal

Een flexibele wervelkolom houdt je jong en yoga zal dat zeker voor je doen. Na verloop van tijd zul je flexibeler worden, het evenwicht in de houding en de algehele kracht verbeteren, waardoor schijnbare onmogelijke poses mogelijk worden.

Studies hebben aangetoond dat het beoefenen van yoga de hartfrequentie in rust verlaagt en het uithoudingsvermogen verbetert, waardoor je een echte atleet wordt. Sterke gebeeldhouwde spieren houden je niet alleen jong; Ze zien er goed uit. Yoga zal je lichaam van top tot teen versterken, je armen, schouders, rug, kern, benen en kont beeldhouwen in het beste wat ze kunnen zijn

yoga vakantie voordelenPositieve energie

Een van de beste voordelen van een yoga vakantie is een vakantie vol positieve energie! Op een yoga vakantie omring je jezelf met positieve gedachten en gevoelens. Je hoeft je geen zorgen te maken over stress in de vakantie, omhels de positieve kanten gewoon.

Wanneer je in vrede bent, trek je positieve energie aan en wanneer je weerstand biedt, creëer je negatieve vibes die reflecteren op je hele zijn. Het is een simpele keuze die je zelf kunt maken. Je zult positieve vibes genereren als je innerlijke staat er een is van uitlijning en congruentie, in plaats van in verzet zijn.

 

yoga vakantie voordelen 7Echt ontspannen

Een reden om op yoga vakantie te gaan is jezelf een kans te geven om echt te ontspannen. Het plannen van een vakantie kan zwaar werk zijn, en soms is het moeilijk om de verbinding met allerlei verplichtingen te verbreken en je reserves echt te herstellen. Tijdens een yoga vakantie kan je echt ontsnappen en hoef je niets anders te doen dan zijn, ontspannen, lekker bezig zijn met je lijf en bij de Creatieve vakantie Frankrijk kun je dat lekker combineren met creatieve activiteiten. Soms moeten we ver van huis zijn om onszelf de toestemming te geven om echt te ontspannen. Als je op retraite bent, kun je naar je lichaam luisteren, rusten wanneer je het nodig hebt en vrij zijn van stress.

.

yoga vakanties contact met natuur

. . . yoga vakanties ontspannen

Verbinding met de natuur

De Yoga vakanties van Creatieve vakantie Frankrijk combineer je met creatieve cursussen die je onbeperkt kunt volgen. Ze vinden plaats op een prachtige natuurlijke plek in het kleurrijke paradijs van de Haute Marne. We werken veel buiten, midden in de natuur. Het dorpje Poissons ligt in een groen dal waar de rivier de Rongeant door stroomt. De Haute Marne is het groenste departement van Frankrijk en biedt zijn natuur als speelterrein, een weldaad voor alle zintuigen. 

Rust, ruimte, zuivere lucht, deze vredige sensatie heet Haute-Marne. De gulle Flora en Fauna lenen zich voor natuur- en buitenactiviteiten. Iedereen vindt er wel een manier om zich op aangename wijze te vermaken. Dit gebied is  bos- en waterrijk met een heuvelachtig landschap. Verbinding met de natuur, waar jij je goed bij voelt.

Brengt je yoga naar een hoger niveau

Regelmatig yoga beoefenen kan een uitdaging zijn als je een drukke agenda hebt. Maar als je op yoga vakantie bent kun je dagelijks yoga lessen volgen zonder afleiding en je beoefening naar een hoger niveau tillen en de positieve effecten sneller zien. Zelfs de meest ervaren yogabeoefenaar kan zijn oefening tijdens een yoga vakantie verdiepen en proberen het volgende niveau te bereiken. Misschien beoefen je al een tijdje yoga, heb je de geweldige voordelen uit de eerste hand ervaren en wil je graag meer. Of misschien heb je er gewoon alles over gehoord en wil je de magie van een yoga vakantie zelf ervaren. Het kan zelfs zijn dat je net bent begonnen met yoga en begeistert bent geraakt, of een kickstart nodig hebt om je weer op je yoga mat te krijgen.

yoga vakanties je yoga naar een hoger niveauWat je redenen of niveaus van yoga-ervaring ook zijn, een yoga vakantie zal je helpen verder te gaan je yoga naar een hoger niveau te tillen! De meeste van onze yoga vakanties bevatten twee yoga lessen per dag, wat op zich meer kracht, flexibiliteit en bewustzijn van je eigen beoefening zal realiseren dan je ooit zou geloven.

Het belangrijkste geschenk dat een yoga vakantie je geeft, is dat het je op alle manieren uit je comfort zone haalt. Als je houdt van routine, en dus in je normale klas met je vaste leraar (ongetwijfeld op je vaste plek in de oefenruimte) is het gemakkelijk om verstrikt te raken in wat je “kan” en “niet kunt” doen in je beoefening en blijf je dezelfde dingen opnieuw doen.

Tijdens een yoga vakantie kom je in een compleet nieuwe, en vaak inspirerende omgeving met nieuwe mensen en misschien zelfs een nieuwe leraar, waarbij de focus van je dag ligt op jou en je beoefening. Het is de perfecte tijd om nieuwe dingen te ontdekken, en je gaat gegarandeerd dieper.

Ontmoet gelijkgestemde vrienden voor het leven

De meeste vragen die ik krijg van mensen die onze yoga vakanties en de creatieve vakanties bezoeken, is of er meer mensen alleen komen. Ze zijn bang dat ze de enige zullen zijn, terwijl 80-90% van de mensen alleen komt. Het mooie van alleen naar je yoga vakantie gaan is dat je al gemeenschappelijke interesses en passie deelt met iedereen.

De gemeenschappelijke liefde voor yoga en gezond leven deel je in een yoga vakantie week met je terugtrekkingsmaatjes. En als je in dezelfde periode (of meer) 24/7 met dezelfde groep mensen blijft, heb je voldoende tijd om nog meer gemeenschappelijke interesses te vinden en hechte vriendschappen te sluiten met mensen die positiviteit aan je leven toevoegen. Of je nu iemand vindt die bij je in de buurt woont of een lange afstandsmaatje, yoga vakanties bevorderen het soort diepe en open relaties die de basis vormen voor sterke vriendschappen.

Regelmatig komen vrienden die elkaar tijdens de yoga vakantie hebben ontmoet samen terug om hun fijne tijd samen te herbeleven.

Tijd voor jezelf

We geven zoveel van onszelf in ons dagelijks leven dat het moeilijk kan zijn om echt een moment alleen voor onszelf te nemen. Hoewel je tijdens een yoga vakantie geweldige mensen kunt ontmoeten, kun je het ook gebruiken als een kans om alleen te zijn. Bij de Yoga & Creatieve vakantie Frankrijk gaat het erom die tijd voor jezelf te nemen en het is een topreden om op yoga vakantie te gaan.

oefen mindfulness

Een grote reden om op yoga vakantie te gaan is om je eindelijk bewust te zijn van het nu, het moment waarop je je bewust bent en om je aandacht te vergroten. We leven vaak al in de toekomst en plannen alles ver vooruit of in het verleden waarbij we alles nog voelen wat er in ons leven is gebeurd. Tijdens een yoga-retraite kun je eindelijk gewoon ZIJN.

Je leert mediteren

Als je veel vrije tijd hebt is het een stuk gemakkelijker om te mediteren. Geen zoemende telefoon of baas die je aan deadlines herinnert. Op yoga vakantie voelt het veel natuurlijker om diep te ademen en aanwezig te zijn in het moment.

Het traditionele voordeel van yoga was dat je je geest kan beinvloeden, en door terug te gaan, kun je je hier meer op concentreren. In plaats van ontspannen uit een yoga klas terug te komen en je weer meteen in je drukke thuisleven te moeten storten, kun je tijdens je yoga vakantie die rust de rest van de dag met je meedragen, en de retraite in het algemeen. Een yoga vakantie geeft je een ruimte om volledig te mediteren, zonder enige afleiding.

Helpt beter slapen

Het is bekend dat yoga je helpt beter met stress om te gaan. Kamp je met slaapproblemen? Dan is yoga wellicht de oplossing. Slaapproblemen hebben over het algemeen veel te maken met angst, het is moeilijk om te ontspannen en je gedachten blijven maar doormalen. De ademhalingsoefeningen en mentale oefeningen zorgen ervoor dat je geest rustig wordt waardoor je makkelijker in slaap kunt vallen. Er is zelfs aangetoond dat mensen die kanker hebben overleefd beter slapen als ze 2 keer in de week yoga beoefenen.

Werkt helend

Een yoga vakantie kan helend werken voor je mentale en fysieke gezondheid. Jezelf even terugtrekken kan je leven veranderen en je helpen om eventuele emotionele en mentale problemen op te lossen. Het kan ook je lichaam genezen als je een blessure hebt gehad.

leer meer over de filosofie van Yoga

Yoga is meer dan alleen maar poseren en door op yoga vakantie te gaan kun je meer leren over de filosofie achter yoga. Je krijgt de kans om dieper met jezelf in contact te komen via yogabeoefening en meer te weten te komen over deze oude kunst.

Time(out) voor jezelf – ME-time

Er is een enorm verschil tussen op vakantie gaan of op yoga vakantie gaan. Je gunt jezelf de traktatie de time-out toe te staan, even pauze te nemen en je te concentreren op jezelf, een belangrijk onderdeel om gezond te blijven. Een yoga vakantie draait helemaal om jou, luisteren naar je eigen behoeften te allen tijde. Je laat je zorgen, takenlijsten en spanningen achter je en hebt ineens 24 uur per dag om jezelf in de watten te leggen, diep in je geest en emoties te duiken en te zien waar je staat in het levenswerk-relatie-gezondheids-harmonie-continuüm.

yoga vakanties 30 voordelenMisschien ontdek je enkele diepe persoonlijke waarheden van deze innerlijke reis die je in staat stelt meer ruimte te creëren voor wat echt belangrijk is als je weer thuiskomt. Inzichten zijn overvloedig wanneer je op yoga vakantie bent, zorg er wel voor dat je je pen en dagboek bij de hand hebt om ze op te schrijven, zodat ze niet snel worden vergeten.

Op zijn minst laat de tijd weg van je dagelijkse leven je verfrist, vernieuwd, opnieuw geïnspireerd en diep uitgerust voelen. In het beste geval kan een yoga vakantie je helpen om duidelijkheid te krijgen, naar de diepere waarheid te zoeken en mogelijk zelfs de antwoorden te vinden waarnaar je op zoek was.

Voor het Evalueren van je huidige situatie

Als je merkt dat je gestrest bent door je huidige omstandigheid, kan het bezoeken van een yoga vakantie je helpen een stapje terug te doen en van een afstand te evalueren waar je bent. Soms is het moeilijk om beslissingen te nemen als we te dicht bij de situatie zijn. Teruggaan kan je het voordeel van afstand bieden en je helpen opnieuw te evalueren.

 

Vervang oude gewoonten

De beste manier om een ​​slechte gewoonte te doorbreken is deze te vervangen door een nieuwe gezonde. Wanneer je een week lang je normale routine verlaat, kun je ongezonde gewoonten vervangen door bewust nieuw gedrag dat je ondersteunt om je beste zelf te zijn.

Stop met piekeren

Als je het onmogelijk vindt om je geest de mond te snoeren en je altijd aan het volgende ding denkt dat je moet doen, yoga vakanties voordelen love more worry lessdan biedt een yoga vakantie je een geweldige gelegenheid om te stoppen om alles te overdenken. Gebruik een yoga vakantie om al het geluid van je eigen stem uit te schakelen en jezelf open te stellen voor een positievere manier van denken. Meditatie maakt vaak deel uit van een yoga vakantie programma en je kunt met je yoga docent kunnen overleggen hoe je je constant denken en piekeren kunt beperken.

Ontkoppel van technologie

Niet elke yoga vakantie is een digitale detox, ook wij hebben wifi, maar je kunt het wel op die manier invullen als je dat wilt. Een van mijn favoriete dingen tijdens een retraite is het afsluiten van mijn telefoon en computer. Tijdens zo’n yoga vakantie heb je vaak niet eens de behoefte om constant te whatsappen, sms-en en facebook updates te geven of vrienden te bellen. Het voelt goed en is een perfect excuus om de stekker uit het stopcontact te halen en terug te gaan naar de basis. Voor veel banen moeten we nu 24/7 bereikbaar zijn en verbonden. Zelfs als dat niet het geval is, kunnen we een groot deel van onze vrije tijd op sociale media besteden en op schermen plakken. Wees in het moment en weg van digitale afleiding door op een yoga vakantie te gaan!

Waardeer thuis meer

Hoewel een week in een paradijselijke omgeving altijd leuk is, komen we vaak thuis met een opgefriste waardering voor yoga vakanties 30 voordelenhet leven. Je voelt je gelukkiger, gezonder en opgewekt om met nieuwe energie terug te springen in je dagelijkse routine. Het kan zelfs leuk zijn. Je kunt extra genieten van de dingen die je als vanzelfsprekend beschouwt, slapen in je eigen lekkere bed, afspraakjes maken met je geliefden en vrienden die het thuis zijn speciaal maken, misschien heb je kunnen bereiken meer thuis te zijn bij jezelf.  Thuis heb je tijd om na te denken en je gedachten over en je ontwikkelingen tijdens je  yoga vakantie  te verzamelen en je volgende avontuur te plannen.

Verminder je stress

Een yoga vakantie heeft het voordeel een vakantie te zijn die je gezondheid verbetert. Yoga is een mind-body oefening die fysieke houdingen, gecontroleerde ademhaling, en meditatie of ontspanning combineert. Yoga kan helpen om stress te verminderen, de bloeddruk te verlagen en je hartslag te verlagen. En bijna iedereen kan het doen.

Tijdens je yoga vakantie werk je aan de souplesse van je lichaam, maak je je lichaam gezonder en ontspan je je geest. Beiden van essentieel belang voor een goede gezondheid en vitaliteit. Tegelijkertijd kan het je helpen ontspannen en om te gaan met stress en angst.

Van de vele stijlen, vormen en intensiteiten die yoga kent is Hatha yoga in het bijzonder een goede keuze voor stressmanagement. Het is een van de meest voorkomende yoga stijlen. Tijdens de Creatieve vakantie Frankrijk wordt er naast Yoga Flow, Yin yoga, Yang Yoga en Tibetaanse Yoga in veel weken ook Hatha yoga verzorgd.

yoga vakanties 30 voordelen

.

Omdat je het verdient

Trakteer jezelf op een ervaring die je echt verdient. Door naar een yoga vakantie te gaan kies je echt voor jezelf. Dit is een vakantie die helemaal bij JOU past, en met de stress van het dagelijks leven, verdien je het.

Een levensstijl, een levensdoel

Als je op yoga vakantie bent heb je elke dag een doel. Je concentreert je op je oefening en ontspant of maakt gebruik van optionele activiteiten tussendoor. Je gezondheid en welzijn worden op de voorgrond geplaatst. Elke dag kun je bereiken wat je van plan bent te doen, en een voorproefje hebben van je leven met een doel.

Besteed meer tijd aan yoga

Een van de leukste voordelen van een yoga vakantie is dat je dagelijks met yoga bezig bent en contact hebt met inspirerende yogaleraren zowel tijdens de les als daar buiten. Op deze manier kun je op individueel niveau aandacht vragen om je bijvoorbeeld te helpen met een oefening, met ze te praten over yoga en wellness in het algemeen.  

Gezond eten voorkomt vreetbuien

Tijdens onze yoga vakanties krijg je goed te eten zonder dat je zelf al het werk hoeft te doen. Onze yoga vakanties zijn all-inclusive, je krijgt drie gezonde en heerlijke maaltijden per dag zonder recepten te hoeven zoeken, boodschappen te doen, het eten klaar te maken of op te ruimen. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Al het werk is voor je gedaan. Als je regelmatig aan yoga doet ga je ook bewuster eten, ben je bezig met je ademhaling en heb je een betere connectie tussen je lichaam en geest. Je wordt bewuster en gaat sneller ontdekken welke emoties jouw vreetbuien triggeren. Zodra je een vreetbui voelt aankomen kun je met behulp van ademhalingsoefeningen rustiger aan doen en betere keuzes maken. De regelmatige en voedzame maaltijden tijdens je yogavakantie in combinatie met de bezigheden zorgen er ook voor dat je niet aan eten denkt maar met yoga en creativiteit bezig bent en dat voed ook weer de geest.

yoga vakanties 30 voordelen lekker eten

Verbeter je balans

.

yoga vakanties 30 voordelen verbeter je balansRegelmatig beoefenen van yoga verhoogt proprioceptie (het vermogen om te voelen wat je lichaam doet en waar het zich in de ruimte bevindt) en verbetert de balans. Mensen met een slechte houding of disfunctionele bewegingspatronen hebben meestal een slechte proprioceptie, die is gekoppeld aan knieklachten en rugpijn. Betere balans zou minder valpartijen kunnen betekenen. Voor ouderen vertaalt zich dit in meer onafhankelijk-heid en een verlate opname in een verpleeghuis of helemaal nooit. Houdingen als Tree Pose kunnen ervoor zorgen dat we minder wankel zijn, dus een betere balans ontwikkelen.

Verhoog je zelfrespect

Velen van ons hebben chronische een laag zelfrespect en wijzen onszelf af. In het ergste geval neem je je toevlucht tot drugs, ga je veel eten, hard werken, hop je van bed naar bed, met andere woorden betaal je de prijs van een lichamelijk, geestelijk en spiritueel slechte gezondheid. Als je een positieve benadering volgt en yoga beoefent, zul je, aanvankelijk beetje bij beetje en later steeds overtuigender zien en voelen dat je de moeite waard ben, of, zoals de yogafilosofie leert, dat je een manifestatie van het goddelijke bent. Als je regelmatig oefent met de intentie van zelfonderzoek en verbetering – niet alleen als vervanging voor een aerobicsles – kun je ook een andere kant van jezelf bereiken. Je ervaart gevoelens van dankbaarheid, empathie en vergeving, evenals een gevoel dat je deel bent van iets groters. Hoewel een betere gezondheid niet het doel van spiritualiteit is, is het vaak een bijproduct, zoals gedocumenteerd door herhaalde wetenschappelijke studies.

Yoga vakantie, een unieke ervaring

Elke yoga vakantie is anders, zelfs als je terugkeert naar dezelfde plek. De andere mensen en je gemoedstoestand op het moment zullen nooit meer hetzelfde zijn. Het boeken van een yoga vakantie zal altijd resulteren in een unieke ervaring en elke yoga vakantie zal anders zijn als je doorgaat met groeien in jezelf.

Als je op het punt staat om een yoga vakantie te boeken voor je volgende vakantie, denk dan eens, welke andere vakantie heeft 30 redenen die jou ten goede komen? Bekijk onze vele yoga vakanties in combinatie met creativiteit en ga op weg naar een betere vakantie.

Caren Simon

Deel dit verhaal Sharing is caring

yoga en creatieve vakanties

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x