fbpx
Select Page

Yoga vakantie gezonde vakantie

Dat het beoefenen van yoga gezond is is algemeen bekend, maar wat gebeurt er nu precies met je lichaam als je yoga beoefent.

Hoe elimineert deze oude vorm van oefening stress en lift het je zowel fysiek als mentaal op.

yoga vakantie gezonde vakantie

Hersenen

Wat lijkt op een slow-start, diep ademhalen, in en uit – brengt je prefrontale cortex, het centrum van de hersenen voor een hogere gedachte, in vuur en vlam. Je wordt gewoon slimmer: Uit onderzoek bleek dat mensen een hogere score hadden bij cognitieve tests na 20 minuten yoga.

Je intense focus helpt de amygdala (amandelkern) van je hersenpan, ook wel bekend als je emotionele netwerk, rustig te houden. Dit betekent meer controle over gevoelens, zoals woede en angst.
Tegelijkertijd, kan het gelukshormoon GABA stijgen, dit maakt yoga tot een natuurlijke behandeling voor je sombere stemmingen.

Zenuwgestel

De drievoudige dreiging ademhalen, focus en beweging ontsteekt het parasympathische, of “rust en verteer” zenuwstelsel, het tegengif voor de vecht-of-vlucht reactie op stress.

De nervus vagus, de tiende hersenzenuw, een van je lichaamsneurale snelwegen, verspreid dat chill-out bericht naar al je interne organen.

Longen en hart

Memo ontvangen: Je longen zetten uit om de buikademhaling (en zuurstofinname) te continueren.

Je hart profiteert ook. Het effect is zo sterk dat regelmatige beoefening van yoga je hartslag in rust – zowel tijdens als na de les kan verlagen.

Hormonen

De bijnieren brengen de productie van het stresshormoon cortisol, dat is verbonden met het verlangen naar vet voedsel, terug. Post-yoga, kan het eenvoudiger zijn om het snacken te weerstaan.

Immuunsysteem

De nervus vagus, tiende hersenzenuw, kan ook je immuunsysteem waarschuwen, die een ophoping van-immuniteits verbeteringscellen kan vrij laten. Je kan nu beter worden voorbereid om te vechten tegen infecties.

yoga vakantie gezonde vakantie

Balans en kracht

Als je het gevoel hebt een menselijke wip te zijn, houdt dan vol. Yoga kan je evenwicht verbeteren, zelfs bij twee keer per week yoga gedurende een maand. De sleutel om je dagen door te komen zonder gewond te raken.

Jezelf in verschillende posities vouwen stretcht ook je spieren, pezen en bindweefsel tot dicht bij hun maximale capaciteit. Het herhalen van deze bewegingen, onder het toeziend oog van een gecertificeerde pro – kunnen je kern en ledematen versterken. En het zal je flexibiliteit opvoeren, waardoor je gewrichten en spieren worden beschermd tegen beschadiging.

yoga vakantie gezonde vakantie  yoga week

 

Yoga week
Yoga vakantie gezonde vakantie

in  combinatie met andere creatieve disciplines voor een all-in prijs

Ga dit jaar met ons mee naar de creatieve vakantie Frankrijk in een prachtig Chateau in Frankrijk op nog geen 560 km. van Utrecht en combineer je yoga vakantie  gezonde vakantie met beeldende kunst disciplines als schilderen, boetseren, zilveren sieraden maken en edelsteen sieraden maken voor 1 all-in prijs.

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk bieden wij wekelijks 5 (kunst)disciplines die je allemaal onbeperkt kunt volgen voor 1 all in prijs.

Ook je yogaweek / yogavakantie kun je combineren met creatieve disciplines. Wij verwelkomen zowel beginnende als ervaren yoga beoefenaars. Klik hier voor meer informatie over de yogavakantie.

 yoga vakantie gezonde vakantie  yoga week

Ons team

We zijn hier om je yoga creatieve vakantie tot een onvergetelijke en vreugdevolle ervaring te maken. Ons team van gekwalificeerde en gepassioneerde leraren geven de lessen vanuit hun hart.

yoga vakantie gezonde vakantie  yoga week yoga vakantie yoga creatieve vakantie

Creatieve vakantie Frankrijk: alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiemusicalkookworkshop vakantieacteren

Thema programma’s

tango vakantieschilderweek 2-in-1

Retraite Programma’s

http://www.inretraite.nl

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x