fbpx
Select Page

Yoga principes

De Vijf Principes van Yoga zijn de basis voor het bereiken van een gezonde lichaam en geest door middel van Yoga.

Principe 1 – De juiste ontspanning

Door het loslaten van spanningen in de spieren en het laten rusten van het hele lichaam revitaliseert u het zenuwstelsel en verkrijgt u inwendige vrede. Hierdoor voelt u zich ontspannen en verfrist. Dit ontspannen gevoel straalt uit naar al uw activiteiten en helpt u met het conserveren van uw energie en het loslaten van zorgen en angsten.

Principe 2 – De juiste oefeningen

Dit principe concentreert zich op het idee dat ons fysieke lichaam behoort te bewegen en te oefenen. De juiste oefening worden bereikt door de Yoga houdingen of Asana’s, welke systematisch werken voor alle lichaamsdelen. Ze rekken en trainen de spieren en pezen, verbeteren de flexibiliteit van de ruggengraat en de gewrichten, en bevorderen de bloedcirculatie. De Asana’s zijn ontworpen om de fysieke en psychologische functies van het lichaam te reguleren. Het beoefenen van deze Yoga Houdingen gunt uw lichaam de kans zich te ontspannen, geeft u kracht en energie, en verjongt het gestel van het lichaam.

Principe 3 – De juiste ademhaling

Dit betekent diep en ritmisch ademhalen, gebruik makende van elk gedeelte van uwlongen om de zuurstofinname te verhogen. De juiste ademhaling moet diep, langzaam en ritmisch zijn. Om dit te bereiken moet u in staat zijn de lengte van uw in- en uitademing te reguleren, net als het behoud van de zuurstof in uw longen, of de pauzes tussen de ademtochten. Yoga Ademhalingstechnieken, of Pranayama, leert u hoe u het lichaam kunt opladen en uw mentale staat kunt controleren door middel van het reguleren van de stroming van de Prana – de levenskracht. Dit helpt u om een kalmere en meer geconcentreerde geest te verkrijgen, en het verhoogt uw energieniveau.

yoga creatieve vakantie FrankrijkYoga vakantie tijdens creatieve vakantie Frankrijk

Principe 4 – De juiste voeding

Wat u eet heeft een enorme invloed op uw geest. Onjuiste voeding resulteert in een mentale ondoelmatigheid en blokkeert het spirituele bewustzijn. Voeding, voedt zowel lichaam als geest. Het moet goed uitgebalanceerd zijn, en gebaseerd op natuurlijke voedingsstoffen. Voedsel moet het lichaam ondersteunen. Het moet het lichaam licht en soepel houden, de geest kalm, en het moet ons helpen met het sterk houden van ons afweersysteem.

Principe 5 – Positief denken en meditatie

Hoe we denken heeft een grote invloed op ons leven. Tracht een positief denkbeeld te behouden tijdens uw leven, en dit zal u helpen met het verkrijgen van een vredige geest. Positief denken en Meditatie helpt u met het verwijderen van negatieve gedachten en stelt uw geest volledig onder uw controle.

Bron: ABC van de Yoga

Creatieve vakantie Frankrijk: Yoga cursus + alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-ChiZilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Sieraden maken met edelstenen, Beschermkristallen met edelstenen, yoga vakantie, film maken, kookworkshop vakantie, acteren vrouwenpower weken, Mindfulness Awareness weken

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x