fbpx
Select Page

Geweldige voordelen van Yoga VIII: Yoga minder stress en angst

Yoga minder stress en angst

Stress wordt bestempeld als de stille moordenaar. omdat je een laag stress niveau als normaal zou kunnen beschouwen, maar op de achtergrond veroorzaakt zelfs dat lage stress niveau een verhoogde bloeddruk en komen stress hormonen vrij die kunnen leiden tot ziekten en aandoeningen.

Stress is de manier waarop je lichaam reageert op alles wat van het lichaam gevraagd wordt. Het kan worden veroorzaakt door zowel goede als slechte ervaringen. Wanneer je je gestrest voelt door iets wat er om je heen gebeurd, dan reageert je lichaam door het vrijgeven van chemische stoffen in het bloed. Deze chemicaliën geven je meer energie en kracht, wat een goede zaak kan zijn als de stress wordt veroorzaakt door fysiek gevaar. Maar dit kan ook een slechte zaak zijn, als de stress een reactie is op iets emotioneels en er geen uitlaatklep is voor deze extra energie en kracht.

Door het beoefenen van yoga kun je zowel ernstige stress spanningen als stress die zich net onder je radar bevindt en net zo problematisch kunnen zijn, verminderen.

Door dagelijks tijd vrij te maken om yoga te beoefenen zul je merken dat je afstand neemt in de tijd dat je anders zou besteden aan het je zorgen maken, piekeren, of zelfs het hebben van een angstaanval. Door yoga komt je geest tot rust en het biedt je lichaam een uitweg om geblokkeerde energie, die ervoor heeft gezorgd dat je nog meer gestrest bent, vrij te maken

Probeer de Balasana pose, ook wel bekend als het kind pose. Het is moeilijk om deze houding vast te houden en tegelijkertijd stress te voelen, de twee zijn bijna wederzijds uitsluitend.

Probeer yoga vandaag, zodat je je minder zorgen maakt, meer kunt genieten van het leven en langer leeft.

yoga vakantie yoga minder stress

Balasana eenvoudige variant, Kind Pose (Hare asana, Shashankasana), yoga voor ontspanning, het verlichten van stress

yoga vakantie yoga minder stress verlichten stress balasana kind pose

Balasana, kind Pose (Hare asana, Shashankasanayoga voor het verlichten van stress

Yogavakantie en creativiteit in Frankrijk

Yoga – schilderen – boetseren – levensketting van edelstenen – zilveren sieraden

Yoga vakantie met creativiteit

Yogavakantie aan zee

Yoga – ayurvedische massage – levensketting van edelstenen

yoga vakantie aan zee creatieve vakantie Frankrijk

Creatieve vakantie Frankrijk: alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiemusicalkookworkshop vakantieacteren, marmerschilderen

Thema programma’s

tango vakantie, yogavakantie aan zee

Retraite Programma’s

http://www.inretraite.nl

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x