fbpx
Select Page

Geweldige voordelen van Yoga III: Yoga kracht en betere houding

In de serie van “Geweldige voordelen van yoga” zal ik vandaag de oefeningen vemelden die je meer kracht  opleveren en voor een betere houding zorgen.

Meer kracht

Yoga vereist dat je poses inneemt en die gedurende een langere tijd vasthoudt. Op deze manier zul je op  een natuurlijke manier je spieren versterken met alleen je lichaamsgewicht als weerstand.

Dit is een zeer unieke benadering, want als je meer yoga beoefent moet je lichaamsgewicht op een natuurlijke manier verminderen, zodat je logischerwijs de poses makkelijker kunt uitoefenen.

De schoonheid van yoga is dat je meer geavanceerde poses kunt uitproberen naar mate je yoga vaardigheden groeien en je lichaam sterker en lichter wordt. Dat is waarom er geen betere oefening is om mee te beginnen omdat je op elk niveau kunt beginnen en je bekwaaheid met de tijd kan groeien.

Elke yoga houding zal meer kracht opleveren als je ze maar met regelmaat uitvoert. Probeer de plank, bakasana en diverse hoofdstands als je je speciaal wilt richten op het vergroten van je kracht.

Betere houding

Door het beoefenen van Yoga zal je op een heel natuurlijke manier een betere houding krijgen. Alle poses die je zult uitvoeren zijn erop gericht om weer de juiste uitlijning van je lichaam te realiseren, maar op een manier die je niet dwingen in een onnatuurlijke stand.

Natuurlijk, de houdingen zullen in het begin misschien onnatuurlijk aanvoelen omdat ze moeilijk zijn om uit te voeren, maar dat is alleen omdat je houding zo slecht is dat je niet weet hoe je lichaam dient te voelen als het helemaal in balans is.

Als je een tijdje bezig bent met yoga zul je merken dat je houding verbeterd. Dit is een van de redenen waarom een ​​ foto vooraf aan te bevelen is, omdat een betere houding over het algemeen niet iets is dat je zult merken door in de spiegel te kijken, maar anderen kunnen opmerken dat je er langer en gezonder uit ziet.

Het mooie is dat alle yoga poses werken aan je houding, met houding bedoel ik niet alleen het ervoor zorgen dat je schouders niet meer hangen, het vereist dat het hele lichaam mee doet.

Probeer yoga vandaag nog, zodat je kunt profiteren van de voordelen die je zult hebben van meer kracht, zoals bijvoorbeeld het tillen van een peuter, je koffer of iets anders. En voordeel kunt hebben van het teniet doen van een aantal effecten van de zwaartekracht, leeftijd, evenals een slechte houding, veroorzaakt door een wereld die zodanig is ingericht dat het niet nodig is om ons veel te verplaatsen gedurende de dag.

Creatieve vakantie yoga met creativiteit bakasana

Bakasana

creatieve vakantie yoga met creativiteit headstand

headstand variatie

creatieve vakantie yoga vakantie

De plank – variatie

Yogavakantie en creativiteit in Frankrijk

Yoga – schilderen – boetseren – levensketting van edelstenen – zilveren sieraden

Naast de yogavakantie aan zee verzorgen wij ook yogavakanties in Frankrijk, waarbij je naast de yoga sessies onbeperkt kunt deelnemen aan alle andere creatieve disciplines die in die weken verzorgd worden (schilderen, boetseren, zilveren sieraden maken en de workshop levensketting met edelstenen). Ook deze yoga vakantie is geschikt voor mensen, varierend van beginnend tot gevorderd niveau. De yoga vakantie in Frankrijk wordt verzorgd in chateau Riaucourt (juli 2016) in Poissons (Haute Marne), op slechts 560 km. van Utrecht. Voor meer informatie over de yogavakantie Frankrijk, klik hier.

Yoga vakantie met creativiteit

Yogavakantie aan zee

Yoga – ayurvedische massage – levensketting van edelstenen

Wij zijn blij om je, naast de yoga vakantie en creativiteit Frankrijk , dit jaar  te mogen verwelkomen op de heerlijk ontspannen yoga vakantie aan zee in het prachtige Güzelçamli, (Egeische zee Turkije) “dorp met mooie pijnbomen”, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. De yoga vakantie aan zee is geschikt voor mensen, variërend van beginnend tot gevorderd niveau. De specifieke gezondheidsvoordelen van yoga worden perfect gecombineerd met gezonde mediterrane gerechten, die bij de prijs zijn  inbegrepen, evenals de ruime accommodatie, ayurvedische massage en de inspirerende workshop Levensketting met edelstenen.

yoga vakantie aan zee creatieve vakantie Frankrijk

Creatieve vakantie Frankrijk: alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiemusicalkookworkshop vakantieacteren

Thema programma’s

tango vakantie, yogavakantie aan zee

Retraite Programma’s

http://www.inretraite.nl

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x