fbpx
Select Page

Yoga en Pilates, De Ultieme Love Story voor Je Lichaam!

Wat is het sappige verhaal van de fitste romance ooit?  Yoga en Pilates, als Avocado en Toast, maar dan voor je lichaam!  De relatie tussen yoga en pilates is als een harmonieuze, complementaire en heilzame verbinding voor je lichaam. Net zoals avocado en toast elkaar aanvullen om een smakelijk en voedzaam gerecht te vormen werken yoga en pilates samen om een gezond, sterk en evenwichtig lichaam te bevorderen.

De “liefdesverhouding” tussen yoga en pilates benadrukt de synergie die ontstaat wanneer je deze twee vormen van lichaamsbeweging combineert, waarbij ze elkaar aanvullen, dezelfde filosofieën delen en samenwerken om een uitgebreide en gevarieerde benadering van fysieke en mentale gezondheid te bieden.

Zo delen ze Complementaire Filosofieën. Zowel yoga als pilates benadrukt het belang van lichaamsbewustzijn, ademhaling, en het ontwikkelen van een sterke, flexibele kern. Ze delen een gemeenschappelijke filosofie van het verbinden van geest en lichaam.

Yoga richt zich vaak op het verbeteren van flexibiliteit en balans, terwijl pilates gericht is op het versterken van de kernspieren. Samen kunnen ze een uitgebalanceerde benadering bieden die zowel flexibiliteit als kracht bevordert.

Beide disciplines benadrukken de bewuste verbinding tussen lichaam en geest (body mind connection), waarbij de nadruk ligt op het in het moment zijn, ademhalingstechnieken en het verbeteren van de algehele lichaamsbewustzijn.

Yoga biedt een breed scala aan houdingen en stretching, terwijl pilates vaak gericht is op gecontroleerde bewegingen om de kern te versterken. Samen zorgen ze voor een gevarieerd en uitgebreid bewegingsrepertoire.

Beide disciplines bevorderen holistische gezondheid en welzijn, met voordelen zoals stressvermindering, verbeterde houding, en verhoogde energie.

Deze “liefdesverhouding” tussen yoga en pilates benadrukt de synergie die ontstaat wanneer je deze twee vormen van lichaamsbeweging combineert, waarbij ze elkaar aanvullen en samenwerken om een uitgebreide benadering van fysieke en mentale gezondheid te krijgen.

Dus, trek je comfy sportoutfit aan, rol je yogamat uit en bereid je voor op een liefdesverhaal dat je lachspieren én je core laat smelten. Klik NU voor een portie humor, een flinke dosis core power, en natuurlijk die exclusieve vroegboekkorting!

Yoga en Pilates, de ultieme love story voor je lichaam 

Combinatie vakantieweek yoga, pilates, creativiteit

Tijdens de retraite “Start Living your dreams” op 9 en 10 maart 2024 en de Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk van 18 t/m 25 augustus 2024 combineren wij dit magische trio.

Tijdens de yoga en Creatieve vakantie bieden wij een scala aan cursussen en workshops die je allemaal onbeperkt kunt volgen voor 1 all-in prijs. In de ochtend en namiddag kun je yoga en pilates lessen volgen bij Marrigje van Roessel, na het ontbijt kun je deelnemen aan het onderdeel schilderen. Na de lunch kun je de edelsteen workshop Levensketting van edelstenen volgen en een oceandrum maken onder begeleiding van Caren Simon en Cobi Gaasbeek. We verblijven wij op een prachtige plek, Chateau Le Bocage, in het kleurrijke paradijs van de Haute Marne. Het wordt weer een prachtig feest.

Kijk voor onze andere creatieve vakantieweken in combinatie met Yoga, Tai Chi en zingen op de homepage

Yoga en creatieve vakantie Frankrijk voordelen combinatie yoga en pilates

Pilates met Marrigje

De verschillen tussen pilates en yoga en de voordelen van de combinatie van yoga en pilates

Yoga en Pilates hebben veel overeenkomsten. Focussen op ademhaling, flexibiliteit, bewegingsbereik en de verbinding tussen lichaam en geest is voor beide essentieel. Door deze twee oefeningen te combineren tot een megatraining of ze op dezelfde dag te doen, zorg je ervoor dat je kracht en flexibiliteit ontwikkelt in hun puurste vorm – zowel mentaal als fysiek.

Het is uniek als je een docent(e) kunt vinden die, zoals Marrigje van Roessel, zowel yoga als pilates geeft.  Mocht je die niet kunnen vinden dan kun je kiezen voor het volgen van 2 aparte lessen. 

Yoga bestaat in wezen uit drie elementen:

asana’s, pranayama en concentratie.

  • Asana’s worden ook wel yogahoudingen genoemd en creëren verlenging van het lichaam in verschillende bewegingsvlakken; het is het oefengedeelte van yoga.
  • Pranayama is het ademhalingsgedeelte van yoga. Het beheersen van deze ademhalingstechniek zorgt voor een gevoel van rust en innerlijke rust.
  • Concentratie brengt de houding en de ademhaling samen om een ​​meditatieve staat van bewustzijn te creëren.

Het beoefenen van yoga heeft een positieve invloed op je geestelijke gezondheid, maar komt ook je fysieke conditie ten goede. Het ontwikkelt harmonie tussen lichaam en geest – geen oncontroleerbare zenuwinzinkingen meer. Jouw fitte lichaam herbergt een gezonde geest.

Pilates bouwt voort op die gezonde yogageest.

Pilates bouwt voort op die gezonde yogageest. Pilates legt vooral de nadruk op het versterken van de core om een ​​krachtig en evenwichtig lichaam te creëren.

De bewegingen zijn dynamischer dan bij yoga en zijn gunstig voor kracht, controle en uithoudingsvermogen in het hele lichaam. Het kan worden gedaan zonder apparatuur, de bewegingen maken gebruik van lichaamsgewicht om weerstand te bieden, maar sommigen maken gebruik van ringen, schuimrollers, ballen, kleine gewichten of zelfs de hervormer om extra uitdagingen toe te voegen.

Net als bij yoga is flexibiliteit een integraal onderdeel van Pilates. Het ondersteunt een goede houding en helpt bij de lange uren achter de laptop, waardoor je conditie en energieniveau worden verhoogd.

weekend retraite yoga, pilates en creativiteit

Yoga flow / Pilates, mindfulness en creatief weekend
Studio Marrigje
9 en 10 maart 2024

Een heerlijk weekend voor jezelf

We gaan
ons lichaam activeren en opladen met Pilates
Een diepere ontspanning creëren met yoga
onze creatieve energie aanwakkeren en laten bruisen
Inspiratie opdoen, reflecteren en experimenteren
(her)ontdekken,
nieuwe inzichten krijgen hoe we onze dromen kunnen realiseren
Mediteren
Mindfulness / creatieve workshop levensketting van edelstenen
genieten, plezier maken, verbinden,
volledig onszelf zijn
Ons hoofd leeg maken,
mindful opladen in de natuur
Sushi workshop

De overeenkomsten tussen Yoga en Pilates

 

Flexibiliteit en lenigheid:

Zowel yoga als pilates bevorderen flexibiliteit en lenigheid. Yoga richt zich vaak op het strekken van spieren en het verbeteren van de algehele flexibiliteit, terwijl pilates zich concentreert op het versterken en verlengen van spieren.

Kracht en spieruithoudingsvermogen:

Pilates legt een sterke nadruk op het versterken van de core-spieren, wat kan bijdragen aan een betere lichaamshouding en stabiliteit. Yoga omvat ook spierversterkende oefeningen, zij het op een meer holistische manier.

Ademhaling en ontspanning:

Beide praktijken benadrukken het belang van bewuste ademhaling. Ademhalingsbeheersing is essentieel voor ontspanning, stressvermindering en het verbeteren van de algehele mentale gezondheid.

Balans en coördinatie:

Zowel yoga als pilates bevorderen lichaamsbewustzijn, balans en coördinatie. Dit kan leiden tot een betere fysieke prestatie en een verminderd risico op blessures.

Mind-body connectie:

Beide disciplines leggen sterk de nadruk op de connectie tussen lichaam en geest. Het bewustzijn van je lichaam, ademhaling en geest kan leiden tot een diepere ontspanning en welzijn.

Variatie in oefeningen:

Door zowel yoga als pilates te beoefenen, krijg je een gevarieerde reeks oefeningen en benaderingen voor lichaamsbeweging. Dit kan het interessant houden en je helpen verschillende aspecten van fitness te verkennen.

Aanvulling op andere sporten:

Als je bijvoorbeeld andere sporten beoefent, kunnen yoga en pilates een waardevolle aanvulling zijn. Ze kunnen helpen bij het verbeteren van flexibiliteit, kracht en het verminderen van het risico op blessures.

Waar je voor kiest, wat jij nodig hebt om dat holistische geluk te bereiken kan een uitdaging zijn.  Soms heb je een zware training nodig, soms is een beetje stretch voldoende, en soms moet je kalmte en controle vinden in je geest en ziel.

Yoga, Pilates en Creatieve vakantie, een gouden trio
Chateau Le Bocage
18 t/m 25 augustus 2024

yoga en creatieve vakantie yoga pilates marrigje van roessel

Yoga, Pilates en Creatieve vakantie, een gouden trio 18 t/m 25 augustus 2024

Ontsnap aan de dagelijkse drukte en omarm een unieke vakantie naar welzijn en creativiteit met onze betoverende Yoga, Pilates en Creatieve vakantie. Verwen jezelf met de perfecte mix van lichaamsbeweging, ontspanning en artistieke expressie te midden van een adembenemende omgeving. Hier is jouw uitnodiging tot transformatie:

YOGA: Versterk je lichaam, kalmeer je geest
Betreed een wereld van sereniteit en balans met onze deskundige yogadocente Marrigje van Roessel. Laat de stress van alledag achter je terwijl je je lichaam versterkt, je ademhaling verdiept en je geest in harmonie brengt met de omringende natuur. Van rustige ochtendpraktijken tot revitaliserende avondsessies, onze yogalessen passen zich aan jouw behoeften aan.

PILATES: Ontwikkel een sterke kern, vind jouw kracht
Duik in de wereld van pilates, een vorm van beweging die zich richt op het opbouwen van een sterke kern en het verbeteren van flexibiliteit. Laat Marrigje je begeleiden door doelgerichte oefeningen die niet alleen je lichaam vormgeven, maar ook je algehele welzijn verbeteren. Voel de energie stromen terwijl je werkt aan een sterker, veerkrachtiger zelf.

CREATIVITEIT: Ontketen je innerlijke kunstenaar
Laat je creativiteit bloeien in inspirerende workshops en sessies die gericht zijn op kunstzinnige expressie. Ontdek de kunstenaar in jezelf terwijl je schildert, een levensketting en / of oceandrum maakt of jezelf uitdrukt op manieren die je misschien nog niet eerder hebt overwogen. Geen ervaring nodig, alleen een open geest en een verlangen om je creatieve vleugels uit te slaan.

Omarm de schoonheid van de natuur
Onze idyllische locatie, chateau Le Bocage, is omgeven door de rustgevende geluiden van de natuur, biedt de perfecte achtergrond voor jouw reis naar welzijn. Van weelderige groene landschappen tot adembenemende vergezichten, deze setting is ontworpen om zowel de zintuigen als de ziel te prikkelen.

ONTMOET GELIJKGESTEMDEN: Creëer blijvende herinneringen
Deel deze ervaring met gelijkgestemden die ook op zoek zijn naar een ontsnapping naar rust en creativiteit. Creëer blijvende herinneringen, deel inspirerende gesprekken en geniet van de verbondenheid die ontstaat wanneer mensen samenkomen met een gedeelde passie voor welzijn en creativiteit.

REIS MET ONS MEE: Jouw reis naar welzijn begint hier
Dompel jezelf onder in een onvergetelijke ervaring die lichaam, geest en creativiteit omarmt. Reserveer jouw plek voor deze buitengewone Yoga, Pilates en Creatieve vakantie en ontdek de transformatieve kracht van een gouden trio. Jouw welzijnsavontuur wacht! ✨

yoga en creatieve vakantie combinatie yoga en pilates marrigje van roessel

Vrijheid is blijheid. Voldoende tijd nemen voor jezelf en in vrijheid zijn!

Je eigen keuzes maken en creëren op de manier waarop jij wil. Bij de yoga en creatieve vakantie ondersteunen wij jouw persoonlijke creatieve ontwikkeling. Wij doen er alles aan om jou persoonlijk te begeleiden, vrijheid te laten ervaren, jezelf op je gemak te laten voelen. Tenslotte voel je je het meest comfortabel als je kunt doen waar je goed in bent en vrijheid ervaart.

Ga met ons mee, geniet met ons mee

Yoga en Creatieve vakantie all-in concept

Creëer verwondering, laat je onderdompelen in de heerlijke natuur, lekker verzorgd worden, de vrijheid, plezier en onbeperkt volgen van alle creatieve vakanties. Let goed op de wonderen om je heen en neem afstand van je werk, het thuisfront en de dagelijkse sleur. Ik garandeer je dat je creatiever naar huis gaat.

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk

 

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

 

Yoga en Creatieve vakantie team

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk lekker buiten eten

 

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

yoga en creatieve vakantie frankrijk

 

Een kijkje in onze wereld

Yoga, pilates, tai chi, zang en Creatieve vakantie Frankrijk
all-in concept in Chateau le Bocage


Onbeperkt volgen van alle cursussen
logeer 7 nachten in het chateau
 of kampeer in de prachtige chateautuin
 3 maaltijden per dag
 Onbeperkt koffie, thee , fruit en bronwater
 Gratis carpoolservice
Gratis wifi

Voor één all-in prijs
Een creatieve vakantie van vrijheid,

ontdekken, zelf kiezen, genieten, plezier en leren

Schilderen ∴ Yoga ∴ Boetseren ∴  Tai Chi ∴ Zingen ∴  Levensketting van edelstenen  ∴ Ocean drum maken ∴   Chi KungZilveren sieraden met art clay silver  ∴ Art journalen ∴  Creatieve meditatie ontspanningsweek  ∴ Pilates / yoga flow  

zie agenda in rechter kolom (onderin op telefoon)

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x