fbpx
Select Page

Geweldige voordelen van Yoga VII: Yoga betere metabolisme

Metabolisme is het proces waarbij je lichaam alles wat je eet en drinkt omzet in energie. Tijdens dit complexe biochemische proces worden calorieën van voedsel en dranken gecombineerd met zuurstof, om zodoende de energie die je lichaam nodig heeft om te functioneren, vrij te geven.

Zelfs als je rust heeft je lichaam energie nodig voor al haar “verborgen” functies zoals ademhaling, hartslag, bloedcirculatie, het aanpassen van hormoonspiegels en groeien en herstellen van cellen en weefsels. De stofwisseling die nodig is om deze minimale hoeveelheid energie te leveren, die noodzakelijk is voor deze primaire levensprocessen, noemen we rustmetabolisme of energieverbruik in rust. Verschillende factoren, zoals lichaamsomvang en -samenstelling, geslacht en leeftijd bepalen wat jouw individuele rustmetabolisme, oftewel, energieverbruik in rust is.

De energiebehoefte voor de basisfuncties van jouw lichaam blijft vrij constant en is niet gemakkelijk te veranderen. Je rustmetabolisme is goed voor de verbranding van ongeveer 70 procent van de calorieën die je dagelijks verbrandt.

In aanvulling op je rustmetabolisme zijn er twee andere factoren die bepalend zijn voor je dagelijkse calorie verbranding:

  • Voedselverwerking (thermogenese). Het verteren, absorberen, transporteren en opslaan van het voedsel dat je consumeert verbruikt ook calorieën. Dit ligt tussen de 100-800 van de gebruikte calorieën per dag. Over het algemeen blijft de energiebehoefte van je lichaam om voedsel te verwerken relatief stabiel en is niet gemakkelijk te veranderen.
  • Fysieke activiteiten. Lichamelijke activiteiten en sporten- zoals yoga, tennissen, wandelen naar de winkel, met de hond rennen en alle andere bewegingen zorgen voor de rest van de dagelijkse calorieverbranding. Fysieke activiteiten zijn veruit de meest variabele factor die bepalend zijn voor de hoeveelheid calorieen die je per dag verbrandt.

Yoga betere metabolisme

Yoga helpt bij het verbeteren van je stofwisseling, wat vele voordelen oplevert, niet in de minste plaats het moeiteloos verliezen van gewicht. Met al de verleidelijke voedingsmiddelen om ons heen en het gemak van voorverpakt voedsel is het gemakkelijk in een toestand van een trage stofwisseling te vervallen. Het goede nieuws is dat je de macht hebt om dat te verbeteren met yoga en andere methoden.

Yoga verhoogt je spiermassa en maakt je flexibeler. Dit alleen al is genoeg om je stofwisseling op gang te krijgen, maar het geeft je ook meer energie, waardoor het waarschijnlijker is dat je actief zult zijn gedurende de dag.

Een verbeterde stofwisseling betekent dat je calorieen zult verbranden, zelfs terwijl je zit op de bank of slaapt in je bed. Probeer de sprinkhaan, brug, en de schouder stand, om je stofwisseling direct op te voeren.

Probeer yoga vandaag nog zodat je je voedsel beter kunt omzetten in energie, zodat je de vitaminen en mineralen beter kunt benutten en makkelijk gewicht kunt verliezen.

yoga vakantie yoga week yoga voordelen

brug pose, dvi pada pithasana

Deze eenvoudige lift rekt echt je heupbuigspieren en verlicht de spanning.

Yoga vakantie Creatieve vakantie salabhasana - sprinkhaan pose

salabhasana – sprinkhaan pose

 

Traint de rug, billen en achterkant van de armen en benen. Is goed voor de organen in het bekkengebied.

yoga vakantie yoga week yoga aan zee

ondersteund headstand yoga asana salamba sirsasana Pose

 

Traint je balans, versterkt je core en schouders, strekt en versterkt de benen, vergroot concentratie en bewustzijn.

Yogavakantie en creativiteit in Frankrijk

Yoga – schilderen – boetseren – levensketting van edelstenen – zilveren sieraden

Yoga vakantie met creativiteit

Yogavakantie aan zee

Yoga – ayurvedische massage – levensketting van edelstenen

yoga vakantie aan zee creatieve vakantie Frankrijk

Creatieve vakantie Frankrijk: alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiemusicalkookworkshop vakantieacteren, marmerschilderen

Thema programma’s

tango vakantie, yogavakantie aan zee

Retraite Programma’s

http://www.inretraite.nl

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x