fbpx
Select Page

Tai Chi

tai chi en creatieve vakantie

Tai Chi vakantie

De Tai chi vakantie van Artfriends wordt verzorgd in chateau Le Bocage in het kleurrijke paradijs van de Haute- Marne, op nog geen 640 km. van Utrecht.

All-in creatieve vakantie Frankrijk concept

De Tai chi cursus wordt gedurende 1 week als thema binnen het Creatieve Vakantie Frankrijk concept verzorgd. Het Creatieve Vakantie Frankrijk concept houdt in dat je de Tai chi bijeenkomsten onbeperkt kunt combineren met alle creatieve cursussen die gedurende de week worden verzorgd zonder dat je daarvoor bij hoeft te betalen (zie hiervoor de agenda).

In de ochtend, voor het ontbijt, vinden Chi Kung bijeenkomsten plaats en in de middag kun je de Tai chi bijeenkomsten volgen.

Daarnaast kun je in de ochtend schilderen, na de lunch boetseren, zilver en edelsteen workshops volgen of heerlijk genieten van de prachtige natuur door te wandelen of een fietstochtje te maken, lekker te luieren in een hangmat met een boekje of door het bezoeken van een stadje. Vrijheid blijheid!!

Tai chi vakantie Creatieve vakantie Frankrijk

Tai chi vakantie

Vooral in een tijd waarin gezocht wordt naar onthaasting en mindfulness vinden we het belangrijk aandacht te vestigen op Tai Chi Quan tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk.

Tai Chi komt van oorsprong uit China en is een benadering voor lichaamsbeweging vanuit de martiale kunsten. Tai Chi Quan activeert het lichaam op energetisch niveau, kalmeert de geest en maakt vitaliteit beoefenbaar.

Tai Chi Quan en Chi Kung is een bewegende meditatie, een kunst in het ontwikkelen van besef van Chi.

Chi is de levensenergie die door ieder mens stroomt, waar acupunctuur bijvoorbeeld ook op gericht is. Wanneer de kunst van Chi wordt beoefent vergroot men innerlijke harmonie, welzijn en gezondheid. De gewrichten versoepelen, de ademhaling verdiept, de spieren ontspannen en zenuwbanen krijgen rust. De fundamentele fysieke levensfuncties worden gestimuleerd. Het werkt naar kracht en soepelheid, concentratie en innerlijke rust.

Na verloop van tijd en praktijk komen bepaalde lichamelijke vaardigheden aan het licht die anders onbereikbaar zijn en nodigt uit tot een andere kijk op het leven.

Voor wie:

De tai chi vakantie is voor iedereen toegankelijk door de extreem zachte benaderingswijze van Tai Chi. Met of zonder fysieke ervaring kunt u deelnemen aan de tai chi vakantie en er is geen enkele bijzondere fysieke conditie vereist.

De beoefening is minder te vergelijken met een westerse training, waarbij het gaat over iets leren en iets opbouwen. Bij deze beoefening is er geen sprake van beginners en gevorderden. Het gaat over het (her)ontdekken, contact maken met en cultiveren van Chi en Tantien.

De workshop richt zich op krachtig en bewust bewegen vanuit dit natuurlijke gegeven.

De methode

Tijdens de Tai chi vakantie begeleidt Gonzalo je met een heldere en progressieve pedagogie en maakt hij de traditionele energetische technieken uit Azië toegankelijk.

Er wordt voorrang gegeven aan de universele geest ervan en niet aan de aspecten die uitsluitend gelinkt zijn aan de culturen van het Verre Oosten.

De lessen zijngebaseerd op de ontdekking van de werkelijkheid van Chi. Je zoekt en vind je eigen lichaam, waardoor je weldra in staat bent er invloed op uit te oefenen. We doen beroep op alle mogelijkheden van ons wezen: het logische begripsvermogen, de gevoeligheid, de strengheid, de inbeelding, de humor, de ademhaling, de spieren, het lichaamsgeheugen.

Het onderricht onthoudt zich van iedere religieuze bijgedachte en keert resoluut de rug toe aan het spectaculaire of de competitie. 

 
Tai Chi vakantie workshops
Ochtend:

Vitalisering en bewustwording. Vooral zittend of liggend.

De dag zal in de buitenlucht worden begonnen met een reeks Chi Kung oefeningen voor fundamenteel fysiek bewustzijn. Deze praktijk richt zich op het aanwakkeren van het besef van Chi en de Tantien, centrum van de vitale energie.

Middag:

Integratie en activering. Staand en bewegend.

Later op de dag komen we meer in beweging. Tijdens de workshops gaan we aan de slag met de 11 gezondheids oefeningen en twee korte vormen, de Vorm van Maladrets en vorm van de 24. Deze oefeningen zijn makkelijk in vorm en hierdoor kan het verdiepen van de innerlijke harmonie in gang gezet worden.

Na de vakantie heb je dus ook de mogelijkheid om dit thuis door te zetten..

Tai chi en creatieve vakantie Gonzalo Barales

Gonzalo is Kung Fu en Tai Ji Quan Master, hedendaags danser en bewegings- onderzoeker.

Je kunt al voor 750 euro deelnemen aan een compleet verzorgde creatieve vakantieweek met yoga of tai chi. Voor dit bedrag mag je kamperen in de prachtige tuin. Wil je logeren  in een van de tweepersoons kamers dan vind je op het inschrijfformulier meer over de mogelijkheden. De kosten zijn inclusief:

  • 3 maaltijden per dag*
  • alle overnachtingen, kamperen is ook mogelijk
  • onbeperkt koffie, thee, bronwater en fruit
  • wifi
  • het volgen van alle programma onderdelen
  • Georganiseerd carpoolen
  • Exclusief reiskosten
  • exclusief materiaalkosten 

Mogelijkheid tot betalen in 2 termijnen.

Begeleiding:

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden de Tai Chi lessen gegeven door Gonzalo Barales (1986). Gonzalo is Kung Fu en Tai Ji Quan Master, hedendaags danser en bewegings- onderzoeker.

Voor meer informatie over Gonzalo kijk op de docentenpagina.

 

Domein Chateau Le Bocage, Creatieve thuisbasis van Yoga en Creatieve Vakantie

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

Tijdens deze week verblijven wij in chateau Le Bocage. Robuust, te midden van het dorpje Savigny, een dorpje in de authentieke en landelijke omgeving van de Haute Marne, ligt  landgoed Le Domein Le Bocage, op nog geen 640 km. afstand van Utrecht in het departement Champagne-Ardennen.

Naast de rust van directe omgeving van het echte Franse (plattelands)leven, heeft Le Bocage 2 hectare eigen landgoed met een unieke collectie eeuwenoude bomen.

Op Landgoed Le Bocage bevinden zich twee bijzondere, bij elkaar gelegen gebouwen: het negentiende-eeuwse chateau, genaamd Le Bocage en ertegenover het bijna tweehonderd jaar oude jachtslot St. Hubert. Le Domaine Château Le Bocage, heeft de allure van de 19e eeuw en de luxe van de 21e eeuw.

Je logeert in een van de 2 of meerpersoons kamers of kampeert in de chateautuin. Klik hier voor meer informatie over chateau Le Bocage. 

Routebeschrijving

Chateau Le Bocage is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan1 Rue du Château, 52500 Savigny, Frankrijk, op nog geen 580 km. van Utrecht. Klik hier voor een uitgebreide  reis- en routebeschrijving.

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Je kunt hiervoor een oproep plaatsen op de  “meet and Greet” pagina.

yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage
yoga en creatieve vakantie frankrijk chateau le bocage

programma 2024

 
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
AGENDA 2024
14 t/m 21 juli 2024
TANGO VAKANTIE FRANKRIJK Onbeperkt volgen:
28 juli t/m 4 aug. 2024
ZANG MEETS YOGA EN CREATIVITEIT Frankrijk Onbeperkt volgen:
4 t/m 11 augustus 2024
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

11 t/m 18 augustus 2024
TAI CHI & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

18 t/m 25 augustus 2024
YOGA / PILATES & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

midweek april 2025
RETRAITE Start Living your Dreams

Onbeperkt volgen:

14 febr. t/m 1 maart 2026
Authentieke Kenia reis

Stap binnen in de magie van Afrika :

td style="background-color: #FDBE02;">wijzigingen voorbehouden.
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial