fbpx
Select Page

Tai Chi – Oefening voor Uw Gezondheid

Tai chi wordt ook wel het ‘levenselixer’ genoemd, omdat het helpt de jeugdigheid en de vitaliteit van het lichaam en de geest terug te winnen. De moderne tijd van snelheid, spanning en forceren doen een oproep voor een tegengif – een die je ondersteunt en die je de beweging en oefening geeft die je nodig hebt om gezond en gelukkig te zijn.

Gebruikelijke westerse oefeningen doen het tegenovergestelde; het geeft je een kick, een goed gevoel van korte duur, waardoor je het meer, vaker en heftiger gaat doen (of wil gaan doen), en geeft uiteindelijk het gevoel meer gestrest en uitgeput te zijn. Het kan ook leiden tot letsel. Misschien een beetje kort door de bocht, maar er zit een kern van waarheid in. In ieder geval, doet Tai Chi iets anders en leert je om af te kicken. Conventionele oefening is gericht op de oppervlakkige definities van de gezondheid, terwijl de bewegingen van Tai Chi beschikken over een krachtige ‘self-healing’ gericht op het verbeteren van jezelf van binnen naar buiten.

Tai Chi is gebaseerd op een 3000-jaar oud systeem dat werkt met de chi of levensenergie in je lichaam. Als chi op, een evenwichtige manier, vrij stroomt door het hele lichaam, heb je een goede gezondheid. Wanneer chi wordt geblokkeerd, stagneert of uit balans is op een bepaalde manier, zullen spanning, ongemak enziekte te volgen.

Dit principe is de basis van de Chinese geneeskunde, die acupunctuur omvat. Tai chi, zoals acupunctuur, balanceert chi in je lichaam. De beoefening is makkelijk, dient makkelijk te worden uitgevoerd en kan ook makkelijk op elke willikeurige plek worden beoefend.

Tai Chi’s zachte bewegingen steunt de gezondheid van de gewrichten door het bereik en flexibiliteit ervan te vergroten, het verbetert de doorstroming van de vloeistoffen in de gewrichten en het versterkt de spieren rondom gewrichten.

Tai Chi verbetert de balans en vermindert vallen bij ouderen.

Interessant is een studie uitgevoerd door de Universiteit van Californië, Los Angeles. Deze heeft ‘ontdekt’ dat mensen die Tai Chi 45 minuten per dag beoefenen een toename van 50 procent in de witte bloedcellen (betrokken bij het immuunsysteem) bereiken. Het stimuleert dus de immuniteit voor veel ziekten, waaronder bijvoorbeeld kanker. De studie gaf ook aan dat Tai Chi bijgedraagt tot een vermindering van chronische stress, angst en een verlaging van de bloeddruk.

Het belangrijkste is, heeft tai chi geeft de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het grote menselijke potentieel, de realisatie daarvan en om echtcompassie te hebben voor anderen.

Bruce Frantzis
http://www.energyarts.com/

Creatieve vakantie Frankrijk

 

www.creatievevakantiefrankrijk.nl/

Creatieve vakantie Frankrijk: Tai Chi cursus + alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-ChiZilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Sieraden maken met edelstenen, Beschermkristallen met edelstenen, yoga vakantie, film maken, kookworkshop vakantie, acteren vrouwenpower weken, Mindfulness Awareness weken

 

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x