fbpx
Select Page

Tai chi als remedie tegen stress

Stress is de reactie van ons lichaam op druk. Veel verschillende situaties of levensgebeurtenissen kunnen stress veroorzaken. Wanneer we met stress te maken krijgen, produceert ons lichaam stresshormonen die een vecht- of vluchtreactie veroorzaken en ons immuunsysteem activeren. Dit helpt ons om snel te reageren op gevaarlijke situaties. Dat kan dus nuttig zijn, het kan ons helpen angst of pijn te doorstaan, zodat we bijvoorbeeld een triatlon met succes kunnen volbrengen of zingen voor publiek. Onze stresshormonen zullen bij deze kortstondige stressmomenten meestal snel weer kalmeren als de stressvolle gebeurtenis voorbij is en er zullen geen blijvende effecten zijn.

Te veel stress kan echter negatieve effecten hebben. Het kan ons in een permanente fase van vechten of vluchten achterlaten, ons overweldigen of niet in staat stellen de vecht- of vlucht drang het hoofd te bieden. Dit kan op lange termijn onze lichamelijke en geestelijke gezondheid beïnvloeden.

Als je op zoek bent naar een manier om stress te verminderen, overweeg dan eens tai chi. Oorspronkelijk ontwikkeld voor zelfverdediging, is tai chi uitgegroeid tot een gracieuze vorm van lichaamsbeweging die nu wordt gebruikt voor het verminderen van stress en een verscheidenheid aan andere gezondheidsproblemen. Vaak omschreven als meditatie in beweging, bevordert tai chi sereniteit door middel van zachte, vloeiende bewegingen.

Als een vorm van lichaamsbeweging combineert het zachte lichaamsbeweging en stretchen met mindfulness. Elke houding gaat zonder pauze over in de volgende, zodat je lichaam constant in beweging is.

Onderzoek toont aan dat tai chi evenwichtscontrole, fitheid en flexibiliteit kan verbeteren. In sommige gevallen wordt ook de pijn en de symptomen van depressie verminderd.

HOME

 

 

Volgelingen van Tai Chi beweren dat het sereniteit en innerlijke rust bevordert.

Het is veilig voor mensen van alle leeftijden, omdat het de spieren en gewrichten niet te zwaar belast.

Tai chi is anders dan yoga, een ander soort meditatieve beweging. Yoga combineert verschillende fysieke houdingen en ademhalingstechnieken, samen met meditatie.

Beide vormen van lichaamsbeweging zijn een waardevolle aanvulling op ons creatieve vakantie concept. Wij bieden diverse programma’s aan waarbij wij zowel tai chi als yoga combineren met creativiteit.

tai chi en creatieve vakantie

Tai chi in combinatie met creativiteit

Creatieve meditatie ontspanningsweek

Yoga en creatieve vakantie Frankrijk

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x