fbpx
Select Page

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk verzorgen wij wekelijks diverse kunstzinnige disciplines, aangevuld met diverse andere disciplines zoals Tai Chi. In dit artikel behandelen we het doel van Tai Chi.

Het algehele doel van Tai Chi en Qigong, is om het lichaam volledig bewust en geïntegreerd te maken met je bewuste geest, die het op zijn beurt weer mogelijk maakt om deel te nemen aan geavanceerde meditatie. Oorspronkelijk worden Tai Chi en Qigong traditioneel onderwezen met statische oefeningen (zoals de taoïstische levensverlengende ademhalings Yoga) die het mogelijk maken om te beginnen naar binnen te gaan en innerlijke lichaamserkenning te bereiken.

Hoewel het hard werken is om dit te bereiken, is het vasthouden van een staat van volledige innerlijke bewustwording veel moeilijker en complexer zodra het lichaam begint te bewegen. Vooral als die bewegingen de energie binnen het lichaam roeren (wat de taak ongelofelijk complex maakt).

Tai Chi en Qigong zijn heel goed in staat het lichaam volledig in beslag te nemen en de verbinding aan te gaan (waardoor het makkelijker is om naar binnen te gaan), terwijl ook alle energie in het lichaam krachtig verplaatst wordt. Dus ze zijn in wezen op maat gemaakt om aan de eerder geschetste eisen te voldoen.

Echter, het gaat een stukje verder. Wanneer je goed geoefend bent  in de statische lichaamsbewustzijn, krijgt je geest de mogelijkheid om je lichaam in te gaan, maar als hetzelfde proces wordt herhaald in meer geavanceerde, dynamische, fysieke en energetische bewegingen, brengt het je naar volledig bewustzijn in het lichaam, en dus in de staat die het mogelijk maakt om te mediteren.

 Creatieve Vakantie Frankrijk Tai Chi Robin Berkelmans

Zie ook de artikelen:

Tai Chi Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk

Tai Chi Ontwikkelt levensenergie

Tai Chi Chuan tijdens creatieve vakantie Frankrijk

 

Combineer je Tai Chi cursus met creatieve disciplines

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-ChiZilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Sieraden maken met edelstenen, Beschermkristallen met edelstenen, yoga vakantie, film maken, kookworkshop vakantie, acteren

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x