fbpx
Select Page
  Schilderworkshop buitenland creatieve vakantie Frankrijk
Deze tip wordt je aangeboden door de Creatieve vakantie Frankrijk, de creatieve vakantie waar je alle (kunst) disciplines onbeperkt kunt volgen voor één all-in prijs
Kwalitatief hoogwaardige acryl verf

Het zijn de pigmenten in de verf die verantwoordelijk zijn voor het weerkaatsen van de kleur. Deze worden in een bindmiddel opgeslagen waardoor de verf werkbaar is om te schilderen. Maar niet iedere verfstof is gelijk van kwaliteit. Bij het selecteren van je verfsoort raad ik altijd aan een acryl te nemen met een hoge kwaliteit, zelfs als je pas begint met schilderen. Tijdens onze schilderworkshops in Nederland en de creatieve vakantie Frankrijk gebruiken wij altijd verf van goede kwaliteit met een hoge pigmentatie.

Acrylverf met een hoge concentratie van pigmenten, goede lichtechtheid en zachte pasteuze kwaliteit bieden je zoveel meer schilderplezier en de garantie van krachtige en intense kleuren.  Ze zijn over het algemeen duurder dan verf van een mindere kwaliteit, met een lagere pigmentatie, maar werken met deze verf soorten van mindere kwaliteit levert vaak veel ergernis op, de kleuren zijn niet helder en daarnaast zul je merken dat je veel meer verf nodig hebt om een bepaald effect te bereiken waardoor het kostenverschil weer in het niet valt.

Verschil tussen dekkende en transparante Verven

Met acrylverf kan zowel dekkend als transparant geschilderd worden. De verf kan met water of met een acrylmedium worden verdund. De verf kan ook dik worden aangebracht, eventueel met gebruik van een hulpmiddel.

 

Als je begint met schilderen is het belangrijk om kennis te hebben van de verschillende eigenschappen die de verf bezit. Sommige pigmenten zijn dekkend, anderen zijn transparant en sommige zelfs semi-transparant.Een dekkende verf is veel dichter van structuur en zal de onderliggende verflaag volledig blokkeren.Werken met dekkende verf is handig als je een bepaald gebied op je schilderij opnieuw wilt overschilderen.Transparante pigmenten hebben de eigenschap dat ze doorschijnend zijn, waardoor de onderliggende laag zichtbaar blijft en zodoende ook een rol speelt in je schilderij.Een aardige toepassing van transparante kleuren is het glaceren – dunne lagen van verschillende kleuren waarbij de onderste kleur door de bovenste kleur doorschemert. Dit werkt het beste als je begint met een lichte kleur en vervolgens een donkere kleur toepast en als je een glansmedium gebruikt.

Creatieve vakantie Frankrijk:alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiefilm makenkookworkshop vakantieacteren vrouwenpower wekenMindfulness Awareness weken, astrologie biografie, Tibetaans Boeddhistische week

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x