fbpx
Select Page
Combineer je schildervakantie met andere creatieve disciplines

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantieastrologie biografiefilm makenkookworkshop vakantieacterenTibetaans Boeddhistische weekvrouwenpower wekenTibetaans Boeddhistische retraite

  creatieve vakantie Frankrijk, schildervakantie
Deze tip wordt je aangeboden door de Creatieve vakantie Frankrijk, de creatieve vakantie waar je alle (kunst) disciplines onbeperkt kunt volgen voor één all-in prijs
Schilderen tijdens de creatieve vakantie Frankrijk betekent buiten schilderen in het kleurrijke paradijs van de Haute. Buiten schilderen is heerlijk ontspannen in deze prachtige natuur met zijn spectaculaire vergezichten en prachtige landschappen. Alhoewel je ieder onderwerp kunt schilderen tijdens de creatieve vakantie Frankrijk jeuken de handen van menigeen om de essentie van die prachtige landschappen op doek vast te leggen. Vandaar enkele tips om je te helpen met je landschapschilderkunst.

Schilder de essentie

Het bijzondere van het schilderen van een prachtig landschap is het vastleggen van de essentie van dat landschap, op een zodanige manier dat de intense emotie die jij ervaart bij het zien van het landschap ook wordt ervaren door diegenen die het schilderij bekijken. Je bent dus niet verplicht om alles wat je ziet in het landschap letterlijk over te nemen, puur en alleen omdat dat al bestaat in het echte leven.  Anders zou je in feite net zo goed een foto kunnen maken en die af laten drukken op canvas. Wees selectief en gebruik de sterke elementen die dat specifieke landschap karakteriseren. Gebruik het landschap als referentie om je te voorzien van de informatie die je nodig hebt om de elementen te schilderen, maar volg ze niet slaafs.

Gebruik je fantasie

Aarzel niet om de elementen in het landschap te herschikken als je daardoor een sterkere compositie van je schilderij kunt realiseren. Ook kun je elementen uit verschillende landschappen samen brengen in een schilderij.

Geef de Voorgrond voorkeur

Het is niet nodig om het hele landschap in dezelfde gedetailleerdheid te schilderen, schilder minder detail in de achtergrond van het

landschap dan in de voorgrond. Het is daar minder belangrijk en geeft meer zeggenschap aan datgene wat zich op de voorgrond bevindt. Het verschil in detail zorgt er tevens  voor dat de ogen van de kijker worden getrokken naar die details waarop jij de focus binnen het landschapsschilderij wilt leggen.

Maak gebruik van verschillende kant en klare groene verf tinten

Het is verstandig om verschillende kant en klaar gemengde tinten groene verf te kopen in een tube of pot in plaats van het mengen van je eigen groenen. Een van de belangrijkste voordelen van het kopen van kant en klaar gemengde groenen is dat je direct gebruik kunt maken van diverse kleuren groen zonder veel tijd te besteden aan het mengen. Maar beperk jezelf niet, je kunt het kleuren gamma van deze kant en klare groenen uitbreiden door het toevoegen van blauw of geel.

Leer hoe je groenen kunt mengen

Om Picasso te citeren: ” Er zijn duizenden tinten groen te koop van Verona groen, smaragd groen, tot cadmium groen en ga zo maar door, maar nooit dat specifieke groen dat jij wilt”.  De verscheidenheid en intensiteit aan groene kleuren die in de natuur voorkomen zijn  overweldigend. Bij het mengen van een specifieke groene kleur is het belangrijk in ogenschouw te nemen dat de kleur groen of een blauwe of een gele schijn heeft die de verhoudingen bij het mixen bepalen. Maar vergeet niet dat de kleur groen onderhevig is aan verandering, afhankelijk van het tijdstip van de dag, wat in de ochtend blauwgroen is kan in de avond weleens geelgroen zijn.

 

Creatieve vakantie Frankrijk:alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiefilm makenkookworkshop vakantieacteren vrouwenpower wekenMindfulness Awareness weken, astrologie biografie, Tibetaans Boeddhistische week

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x