fbpx
Select Page
  schildervakantie Creatieve vakantie  workshop Frankrijk fedde speeld harmonica leon schildert
Deze tip wordt je aangeboden door de Creatieve vakantie Frankrijk, de creatieve vakantie waar je alle (kunst) disciplines onbeperkt kunt volgen voor één all-in prijs
Ondoorzichtig of transparante kleuren

Alle acrylverven kunnen gebruikt worden als ondoorzichtige verf door ze dik aan te brengen, hetzij direct uit de tube of door het toevoegen van slechts een zeer klein beetje water, of gemengd met een beetje titanium wit. Indien je acrylverf verdund, kan het worden gebruikt als waterverf of zelfs mee worden geairbrushed.

Acryl vs Aquarel

Wanneer acryl verf droogt is het, in tegenstelling tot aquarel, permanent en onoplosbaar. Dit biedt de mogelijkheid om overschilderd te worden zonder de angst dat de nieuwe lagen de bestaande zullen verstoren. De kleuren van de bovenliggende, later aangebrachte, lagen verf mengen zich optisch met de eerder aangebrachte kleuren. Verdunde acrylverf lijkt erg op aquarel, alleen kan hij na het drogen niet meer verwijderd worden. Aquarelverf kun je altijd weer oplossen met water en bijwerken.

 

 

Denk Dun bij transparante lagen 

Als je transparante lagen over elkaar heen wilt aanbrengen dan moet je je schilderij opbouwen door dunne lagen over elkaar heen aan te brengen, zodat de onder gelegen kleuren doorschijnen. Gebruik je kwast om de verf dun over het oppervlak te verspreiden.

Olieverf over acrylverf

Als je een onderlaag van acrylverf wilt overschilderen met olieverf moet je ervoor zorgen dat de onderlaag van acryl niet te dik is, de olieverf hecht niet op een niet poreuze laag. Verdun de acrylverf met water en breng de onderlaag dun aan op een doek dat geprepareerd is voor zowel olieverf als verf op waterbasis. Na droging is de verflaag poreus genoeg en zal de olieverf zich kunnen hechten in de acrylverf laag. Gebruik bij het mengen van je kleuren van de onderlaag gesso in plaats van witte acrylverf. Elke kleur moet met voldoende gesso worden gemengd om hechting van de olieverf mogelijk te maken.

Creatieve vakantie Frankrijk:alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiefilm makenkookworkshop vakantieacteren vrouwenpower wekenMindfulness Awareness weken, astrologie biografie, Tibetaans Boeddhistische week

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x