fbpx
Select Page
  Schildervakantie Frankrijk
Deze tip wordt je aangeboden door de Creatieve vakantie Frankrijk, de creatieve vakantie waar je alle (kunst) disciplines onbeperkt kunt volgen voor één all-in prijs

Penselen zijn een behoorlijke investering. Door je penselen op de juiste manier grondig te reinigen na iedere schilder sessie zullen ze langer meegaan.

Veeg de overtollige verf met een doek of zacht weefsel van het penseel. Door voorzichtig met je vingers of een doek in de haren te knijpen vanaf de bus, daar waar de haren bevestigd zijn,  naar het uiteinde van de kwastharen,  kun je de verf van je penseel op de juiste wijze verwijderen.  Maar wees voorzichtig dat je niet aan de haren trekt.

Spoel je penseel uit in terpentine of olie als je gebruik maakt van olieverf en spoel je penseel uit in lauw water indien je een acrylverf of een ander op water gebaseerd medium gebruikt. Gebruik nooit heet water, de hitte kan ervoor zorgen dat de metalen bus uitzet, waardoor de haren uit kunnen vallen.

Veeg je penseel  weer schoon op de katoenen lap om de laatste restjes overtollige verf te verwijderen.

Was je penseel  nu voorzichtig met een klein beetje milde zeep (of een zacht afwasmiddel). Dep je penseel   zachtjes op het stuk zeep, en laat het schuimen in een kleine container (of in de palm van je hand als je geen  giftige pigmenten of oplosmiddelen gebruikt).

Spoel en herhaal tot er geen spoor van een kleur meer uit komt. Na verloop van tijd kan een penseel verkleuren, dat is geen probleem, maar stop niet met spoelen totdat je zeker weet dat er geen verf meer uit komt.

Spoel nog een keer in schoon, lauw water om alle sporen van zeep te verwijderen en schud je penseel droog.

Breng  je penseel weer in vorm door voorzichtig met je vingers de kwast in  juiste vorm te masseren. Indien nodig kun je de penseel haren omwikkelen met tissue of toiletpapier, terwijl het nog nat is. Wanneer het papier droogt zal het krimpen en zo de haren in vorm trekken.

Laat je penselen bij kamertemperatuur drogen. Zorg ervoor dat je het penseel niet op z’n kop (haren naar beneden) laat rusten tijdens het drogen omdat je penseel dan misvormt opdroogt.

Zet de penselen in een pot of blik met de haren omhoog gericht en het handvat in het blik om te drogen, dat werkt goed.

Als je je zorgen maakt over  de toxiciteit van de verf waarmee je werkt, draag dan handschoenen tijdens het schilderen en schoonmaken van je  penselen. Ook als je vindt dat de verf uitdroogt, krakeleert of vlekken op je huid creëren.

Gebruik altijd aparte penselen voor olieverf en aparte penselen voor op water gebaseerde mediums. Tenslotte stoot olie water af. Ook voor vernis, gesso en maskeer vloeistof aparte penselen / kwasten gebruiken.

Laat nooit acrylverf in je penseel drogen omdat het nooit meer oplost in water en je je penseel kunt weggooien. Laat ook nooit een penseel in water staan.

Gebruik nooit grote kracht bij het reinigen van je penselen. Wees geduldig en spoel  je penseel meerdere malen uit met lauw water totdat er geen kleurstof meer met het water mee komt.

Als je penseel is gemaakt van natuurlijke haren, kun je ze zacht maken door de haren te dompelen in schone olie (degene die je gebruikt  als een medium) nadat je de penselen hebt schoongemaakt.

Misvormde synthetische penselen kunnen soms worden hervormd door ze het weken ze in warm water (niet kokend).

Het enige dat je nodig hebt is lauw water,  Milde zeep en Geduld.

Creatieve vakantie Frankrijk:alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiefilm makenkookworkshop vakantieacteren vrouwenpower wekenMindfulness Awareness weken, astrologie biografie, Tibetaans Boeddhistische week

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x