fbpx
Select Page
creatieve vakantie Frankrijk, schildervakantie
Deze tip wordt je aangeboden door de Creatieve vakantie Frankrijk, de creatieve vakantie waar je alle (kunst) disciplines onbeperkt kunt volgen voor één all-in prijs
Zoals in deel 1. van de schildervakantie tips “losser schilderen” beschreven, zijn er verschillende manieren die je zou kunnen uitproberen om de controle wat los te laten om een wat lossere schilderstijl te ontwikkelen. In dit tweede gedeelte nog wat tips.

Werk in het donker

Daag jezelf uit door een keer in het donker te schilderen. Ik bedoel natuurlijk niet volledige duisternis, maar probeer te schilderen met gereduceerd licht zodat je niet ieder detail kunt waarnemen. Probeer een stilleven uit te lichten met een sterke lamp waarbij je het stilleven van 1 zijde belicht (strijklicht). Als het niet mogelijk is om het licht aan te passen probeer dan scheel te kijken zodat het licht en het donker van je object sterker worden.

Schilder geen contouren

Objecten zijn driedimensionaal, ze hebben in feite geen harde contouren. Kijk maar eens naar je eigen lichaam en bekijk of je lichaam over harde contouren beschikt of dat het 3-D is. Je ziet natuurlijk wel een “rand”als je bijvoorbeeld naar je been kijkt, maar als je beweegt verandert dit weer. Probeer objecten als geheel te schilderen in plaats van het tekenen van een contour die je vervolgens invult.

Laat je verf druipen

Doop je kwast in een pot verf en zorg dat de kwast helemaal verzadigd is met verf zodat je druppels verf op je schilderij naar beneden kunt laten druipen. Manipuleer de druppels niet, laat ze gewoon hun gang gaan. Hierdoor zal er een vloeibare vrijheid in je schilderij ontstaan. De plaats van waar je de druppels wilt laten lopen kun je natuurlijk wel zelf bepalen.

Schilder eerst met water

Als je met acrylverf of aquarel werkt kun je je onderwerp eerst met schoon water schilderen. Hierdoor oefen je als het ware en raak je bekend met het te schilderen onderwerp. Breng vervolgens kleur aan, die zal in de natte onderlaag vloeien. Laat dit vloeiproces vrijelijk plaatsvinden en maak je niet druk over kleuren die in elkaar overlopen. Ga door tot je het schilderij voltooit hebt en kijk dan wat je van het resultaat vindt.

Gebruik een keer Maskeervloeistof

Met maskeervloeistof op latexbasis kun je bepaalde gedeelten van je werk ter bescherming tijdelijk afdekken. Dit is handig als je je schilderij bijvoorbeeld gaat inwassen. Maskeervloeistof is ook bijzonder handig om bepaalde gebieden in je aquarel af te schermen om te voorkomen dat je per ongeluk op die plekken schildert. In plaats van bijvoorbeeld angstvallig rond de bloemblaadjes van een witte margriet te schilderen is het handiger om de bloemblaadjes eerst te overschilderen met maskeervloeistof. Op deze manier kun je vrij en veilig om de bloemblaadjes heen schilderen in de wetenschap dat je witte bloemblaadjes ongerept tevoorschijn komen op het moment dat je de maskeervloeistof er weer af wrijft. Doe dit wel zodra je schilderij droog is, want hoe langer je de maskeervloeistof indroogt hoe moeilijker het te verwijderen is.

Gebruik een kwast met een belachelijk lange steel

Neem een stok van ten minste een meter lang en tape de steel van je penseel hieraan vast. Leg een groot stuk papier op de grond ga zo schilderen. De lange steel vergroot de bewegingen van je hand en arm waardoor je langere streken maakt dan je normaal gesproken zou maken. Werk dit niet tegen door te proberen kleinere bewegingen te maken.

Creatieve vakantie Frankrijk:alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiefilm makenkookworkshop vakantieacteren vrouwenpower wekenMindfulness Awareness weken, astrologie biografie, Tibetaans Boeddhistische week, yoga & schrijven de geest uit de fles

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x