fbpx
Select Page
schildervakantie schilderweek creatieve vakantie Frankrijk

Schilderweek / schildervakantie schilderen tijdens je vakantie  in combinatie met andere creatieve disciplines voor een all-in prijs

Ga dit jaar met ons mee naar de creatieve vakantie Frankrijk in een prachtig Chateau in Frankrijk op nog geen 560 km. van Utrecht en combineer beeldende kunst disciplines als schilderen, boetseren, zilveren sieraden maken en edelsteen sieraden maken met zingen, astrologie, yoga, tai-chi, acteren en musical.

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk bieden wij wekelijks 5 kunstdisciplines die je allemaal kunt volgen voor 1 all in prijs.

Een van deze kunstdisciplines is tekenen en schilderen. Wij verwelkomen schilders van alle niveaus en ervaring, van de absolute beginner tot schilders die op zoek zijn naar een gevorderd niveau schildercursus. De persoonlijke, individuele begeleiding, op je eigen niveau zorgt ervoor dat je echt vooruitgang boekt.

Kom en geniet een week van creativiteit die zal stimuleren en je zal helpen bij je eigen persoonlijke creatieve ontdekkingen. Je krijgt verschillende technieken en leert ‘en plein air’ schilderen in het prachtige licht en sfeervolle landschappen van de Haute Marne.

We bieden goede gastvrijheid en vrijheid in een vriendelijke, ontspannen vakantiesfeer. We zijn blij dat veel schilders ervoor kiezen om telkens weer terug te keren.
Dus als je denkt aan een schilderweek, een schildervakantie in het prachtige Frankrijk combineer die dan, desgewenst, met andere leuke kunstdisciplines. Ontmoet nieuwe vrienden en geniet van het enthousiasme van onze docenten.

Voor meer informatie over de schildervakantie / schilderweek en de andere disciplines kijk je op onze homepage van de creatieve vakantie Frankrijk voor een totaaloverzicht.

Schilderen en je materialen

Tijdens je schildervakantie Frankrijk zal tijdens de schilderlessen ook aan de orde komen dat het gebruik van goede kwaliteit canvas board, doeken, acrylverf en kwasten erg belangrijk is. Je hoeft geen fortuin te besteden aan je materialen, maar onze ervaring leert dat vooral beginnende schilders geneigd zijn hele goedkope materialen te gebruiken die het plezier in het schilderen beperken. Wat je schildert en het verfmateriaal dat je gebruikt zal in grote mate je plezier in het schilderen en het resultaat van je werk bepalen.

We werken bij voorkeur met acryl verf. Acryl verf droogt snel en is zowel transparant als opaak te gebruiken. De snelle droging biedt de mogelijkheid om telkens weer laagjes over elkaar te schilderen.

Acryl verf is te krijgen in verschillende structuren. Sommige zijn vloeibaar, dit type verf zit over het algemeen in een fles. Ze zijn erg vloeibaar en prima te gebruiken voor bepaalde projecten. Acryl verf met een steverige structuur zijn dikker. Kenmerkend is dat deze verven een dikkere consistentie hebben die, uitgeperst op een palet, zullen opstaan en hun geëxtrudeerde vorm houden.

Op de lange termijn is het mengen en aanbrengen met een penseel of kwast van dit soort dikkere verf makkelijker te gebruiken voor de beginnende schilders. De kleuren zijn levendiger, ze leveren een goede textuur en gradaties op de lange termijn en je zult er minder van gebruiken vanwege hun consistentie.

Begin bijvoorbeeld met tubes in de volgende kleuren

Cadmium geel
Cadmium rood
Alizarin Crimson rood (karmijn rood)
Pthalo Blauw
Permanent Groen
Gebrande omber
Rauwe sienna
Bij voorkeur een grote tube Titanium wit

Naast canvas boards, schildersdoeken is de aanschaf van een goede kwaliteit schetsboek, een goed schetspotlood met zachte lood ook nodig. Voor de beginnende schilder adviseer ik synthethische penselen in de volgende maten:
Plat 10 mm Breedte
Plat 20 mm Breedte
Rond 6 mm
Rond 3 mm

De meeste merken hebben hun penselen voorzien van een nummer, aangezien deze vaak niet gestandariseerd zijn geef ik er de voorkeur aan de breedte van de penselen aan te geven.schildervakantie schilderweek FrankrijkPaletten variëren in formaat en materialen. Voor studenten is een papieren pallet het beste. Aan het einde van een schildersessie kan de gebruikte pagina met verf worden afgescheurd, opgevouwen en in de vriezer gelegd zodat de verf bewaard kan worden en gebruikt kan worden voor de volgende schilder sessie. Ontdooien van de verf zal een minuut of twee duren.

Elke schone plastic fles of bakje of conservenblik is geschikt voor water om je kwasten te reinigen. Daarnaast zijn schone lappen of papieren handdoeken onontbeerlijk tijdens het schilderen. Verzamel al deze benodigdheden voordat je begint met schilderen.

Ons team

We zijn hier om je creatieve vakantie tot een onvergetelijke en vreugdevolle ervaring te maken. Ons team van gekwalificeerde en gepassioneerde leraren geven de lessen vanuit hun hart.

Creatieve vakantie Frankrijk: alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiemusicalkookworkshop vakantieacteren

Thema programma’s

tango vakantieschilderweek 2-in-1

Retraite Programma’s

http://www.inretraite.nl

 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x